Думите на Божидар Димитров звучат като политическа присъда

Реакцията на Валерия Фол на определението "шибан народ" за археолози
7 авг 2010 18:40,
173
Думите на Божидар Димитров звучат като политическа присъда
Валерия Фол. Снимка: БГНЕС

Определението „шибан народ” за археолозите от действащ министър звучи като политическа присъда, коментира водещият траколог Валерия Фол пред БГНЕС.

Фол нарече поведението на историка, в момента министър, „твърде неакадемично”.

Повод за изказването на Божидар Димитров стана скептичната реакция на археолози по повод откриването на мощите на свети Йоан Кръстител при разцкопки на остров Свети Иван край Созопол.

Още по темата

“Не може да се обиждат по този начин колеги, не е етично“, коментира Фол.

Тя разказа как познати й звънели по телефона, за да й кажат, че “траките са мутри“, както ги определи Божидар Димитров.

“Формирани сме като народ най-общо казано от три етноса – българи, славяни и траки. Наложил се е етнонимът на властващата българска аристокрация. В културната ни памет се съхраняват елементи от трите етноса, така че ако не уважаваме сами себе си, никой няма да ни зачита“, обясни тракологът.

“Разбирам еуфорията по мощите, но един народ да го характеризираш по този начин – това означава, че не си даваш сметка за много неща“, коментира тя.

Фол упрекна обществеността, че не е чула какво е казал самият откривател на мощите проф. Казимир Попконстантинов. Самият той се бил изказал доста предпазливо за откритието си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
12
 
23
 
! Отговори
Брат Пит преди 13 години
Прав е проф.Божидар Димитров - *** и еб..н народ сме и многоо завистлив. Тоя масон / тамплиер Овчаров да се покае и да бъде малко по-смирен...За г-жа Фол Траколожката немаме думи, колко народ прецака по времето на мъжа и Фол и бай Тошо, пък сега пак иска да е водеща и да пие от извора. Да каже какво се изнесе в чужбина... Браво на Божидар , че е искрен и истински.. " Не народ , а ***..."
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eee, pak kak se e izchervila kato se e obidila .Maj familiata e na edin dsrt komuniaga.
121
8
 
15
 
! Отговори
sasko преди 13 години
едвали има по *** народ от нас-Българите
120
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, бе, да! Тракологията е измислена, а ние сме славяни, само че с черни коси и очи. И гените ни са 70% тракийски.
119
1
 
7
 
! Отговори
ахмед преди 13 години
много сме ***
118
0
 
2
 
! Отговори
bacil преди 13 години
ами ние нали сме *** народ ???
117
3
 
4
 
! Отговори
neuk преди 13 години
...zashto ne zapochnem ot tam, che naukata trakologia e tolkova izmislena, che da hranim uchenite, koito se polzvat s tazi nauchna titla....
116
7
 
16
 
! Отговори
Виден Траколог преди 13 години
Г-жо Фол,Понякога нещата трябва да се наричат с истинските им думи и понятия, дори и да не е академично ...
115
6
 
5
 
! Отговори
.!. преди 13 години
И е много грозна ***!
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аааааааааааа скръндзавата Фол...с това е известна миличката ,че е гооооляма скръндза !!!
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Световната банка идва, за да впримчи България в мъртва хватка, с помоща на фукльото Дянков и леля му Кристалина и двамата действащи служители на банката (под прикритие).И тъй като и двамата "работят" Бойко, той заяви че заемът от СБ ще бъде 1 милиард!Тежко на нашите деца и внуци!
112
9
 
12
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Тази ли предвзета п..ка ще ни дава акъл?! Навремето го омая оня мошеник Фол за съпруг, че сега и тя да се пише "учена", ама не става. А Б. Димитров, с всичките му глупави изцепки е по-стойностен от нея.
111
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божидар Димитров трябва да отиде в свинарника на Гергов, защото местото на свинята е в свинарнка!Имам предвид угоената и нагла *** *** министър.Но явно, че и Бойко си прави свинарник а тази *** му е приятел.
110
3
 
15
 
! Отговори
До 108 преди 13 години
Тракологията не е еврейска измишльотина. Пионерните разкопки са правени от Богдан Филов в сътрудничество с германски археолози. Вярно е, че Фол са евреи, но скоро в България ще пристигне баш евреинът на евреите, президент на световната банка, заобиколен от български шабеси. Ако сме истински народ, ще ги изхвърлим. Но дори САЩ не могат да се освободят от мъртвата еврейска хватка, та ние ли...
109
4
 
12
 
! Отговори
Боже, Божееее!!! преди 13 години
Основната задача на БД е да докаже божествения произход на товауправление. И той се старае, натяга се чак.
108
0
 
0
 
! Отговори
pitam преди 13 години
Swglasna swm s MISLESHT,no se pitam s kakvo OBRAZOVANIE sa NASHITE GOSPODA MINISTRI?Ne e li zadwlgitelno te da imat VISSHE da ne NI IZLAGAT!!!!!
107
6
 
18
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Лошо е, че българският народ е толкова търпелив. Защото става обект на недостойни подигравки и вън от страната. Не може да ни уважават навън, когато сме унизени в собствената си страна, от политици, които сме избрали и които трябва да имаме правото да ги накажем. Сигурно той си мисли, че всички са като него - нагли, безогледни. А той е наистина безмозъчна, угоена ***!
106
5
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
краят на мутренското правителство наближава,всички ресурси на държавата са изчерпани и натикани по банки,всичко това е един театър ,когато представлението свърши щте научите истината но България щте е разорена
105
4
 
13
 
! Отговори
NM преди 13 години
Работя по 12 часа на ден, плащам си осигуровките и данъците, а ти вероятно или не схващаш или си поредното зомби запленено от харизмата на ББ и простащината, която ни управлява.
104
4
 
12
 
! Отговори
МИСЛЕщ преди 13 години
как ще се оправи БГ като никой не си гледа работата ,а всеки иска да прецака другия.*** НАРОД В *** ДЪРЖАВА.СЛУШАМЕ ЧАЛГА И СЕ ОПЛАКВАМЕ НО ЗА СТРАНА ПЪЛНА С НЕКАДЪРНИ ХОРА Е ТАКА.С ПИЕНЕ И ТАНЦУВАНЕ ПО МАСИТЕ НЕ СТАВААА.КОЛКО ОТ РЕВЯщИТЕ ПО ФОРУМА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ??? 0.1%