Събарят бетонен навес над гробницата на Цар Киро

Ромският лидер спретнал конструкцията в гробището на Пловдив
16 авг 2010 13:45,
44
Събарят бетонен навес над гробницата на Цар Киро
Снимка: Булфото

Бетонният навес, издигнат над гробовете на роднините на Кирил Рашков (Цар Киро) в Централните гробища в Пловдив, ще бъде бутнат.

Разпореждането за събарянето му е на кмета Славчо Атанасов.

Първоначално от "Траурни дейности" ромският лидер получил разрешение за строеж на олекотена конструкция над семейната гробница, вместо това Цар Киро издигнал четири колони и плоча от бетон над мястото, където са погребани неговият баща Георгил Парашков и синът му – принц Иван.

По-късно обектът е спрян със заповед на РДНСК, тъй като е незаконен.

Само на двайсетина метра от навеса на Цар Киро се издига гробницата на големия български дарител Димитър Кудоглу, който в началото на XX век учредява трапезария за бедни и дарява хотела си за безплатно социално заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Цар Киро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
JANA преди 12 години
ABE KAKAV PRINZ I ZAR BE????
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това коментираха от комисията за Информационна агенция КРОСС в отговор на въпрос, дали искането от страна на жителите на с. Катуница да разследва имуществото на т.нар. цар Киро може да се осъществи. От там допълниха, че комисията работи по уведомление, при повдигнато от досъдебното производство или на обвинение от прокуратурата срещу конкретно лице.Не стана ясно и дали вече е имало подобно искане от страна на прокуратура да се разследва имуществото на фамилията Рашкови, тъй като дейността на тази разследваща комисия преди налагане на обезпечителни мерки е класифицирана информация. Публично се оповестява едва налагането на запор.От комисията Кушлев посочиха още, че предстоят промени в закона и става въпрос за дълъг дебат, за да може евентуално, както в този случай - за имуществото на цар Киро, граждани да могат сигнализират и комисията по установяване на имущество придобито от престъпна дейност да може да прави проверки, без да чака уведомление от страна на прокуратурата.Последният случай, в който цар Киро възмути обществеността, бе идеята му да строи голяма гробница в Централния гробищен парк на Пловдив, след като е закупил съседни парцели до гробното място на сина му Иван и баща му. Скелето вече бе вдигнато и строители лееха бетон, когато се надигна протест срещу замисъла му. В петък строежът бе спрян.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подобни случаи на улични заплахи и нагло държание са почти ежедневие- чували сме от Кирил и внуците му какви ли не заплахи - как ще отвлекат дъщерите ни и ще ги направят ***, как ще събере пет хиляди ***, за да подпалят когото си решат, как ще заколи тоя и оня и какво ли още не, потвърдиха вчера тримата мъже. В Катуница настояват специализираните институции най- сетне да проявят интерес към произхода на парите на Рашкови. В момента семейството има автомобилен парк за над половин милион лева, имоти и се строят нови къщи . Кой е легалният бизнес, къде са платените данъци. Тези хора са пред очите ни и ние не знаем те нещо да работят, след като официално и дестилерията е иззета, настояват местните хора. Те припомнят как в началото на 2007 година Цар Киро получи присъда по наказателно дело за присвояване на близо деветдесет декара общински имоти едва от хиляда лева. Тогава Кирил Рашков заяви пред Темида, че е безработен, няма доходи, не е добре със здравето и затова даже и пробационна мярка няма да може да понесе.Комисията по установяване на имущество придобито от престъпна дейност, по сега действащия закон, няма право да се самосезира и затова не може да започне да разследва имуществото на цар Киро и фамилията Рашкови.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В селото ни става страшно, защото Рашков възпроизвежда арогантното си отношение на заплахи и саморазправа и у наследниците си, внуците му се държат опасно агресивно, разказват катунчани. Поименна подписка от близо триста жители на селото е официално депозирана до районна прокуратура-Асеновград в края на март 2010-а, разкри "Марица" вчера. Моля да извършите проверка и да вземете адекватни мерки за спазване на закона и държавността.Потърсете отговорност от лицето Кирил Рашков, въобразил си, че е безконтролен феодал, пише дословно в сигнала до прокуратурата.След три месеца отговорът от прокуратурата е факт и от него става ясно, че е проверяван един-единствен инцидент за закана за убийство от Кирил Рашков към група млади мъже в Катуница - Димитър Васев, Веселин Христов и Атанас Янчев. Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство .
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След двадесет години демокрация и свободен бизнес в страната не е ли вече време и ред държавата да провери произхода на имотите и инвестициите на Кирил Рашков. За това настояваха вчера инициативен комитет от Катуница.
38
0
 
5
 
! Отговори
Bobi преди 13 години
Цар....Принц???????????????????Нямам спомен да е имало референдум да си избираме царе.......баяти смотаните медии да направят един *** цар.....на мен не ми никакъв така че моля без цар киро или както го казват този мазен ***...Ниие сме РЕПУБЛИКА.....а доколкото знам и съм чел при РЕПУБЛИКАТА НЯМА ЦАРЕ...ама то и репортерите трябва да го прочетат и да не коронясват всеки за цар....От утрре и аз съм цар сега лафони репортире????????????????Смахната държава е нашето..просто АБСУРДИСТАН
37
0
 
3
 
! Отговори
песимист преди 13 години
Приятелю, мразя да се явявам защитник на ***, НО най-големият проблем с тях, естествено веднага след този с раждаемостта, е, че държавата тотално се е отказала да им търси работа и да се занимава с тях. Да вярно е, че някой не искат да работят, но зад всеки мързелив *** има 100 които искат и работят каквото им падне и като няма друго, лесно минават към престъпния сектор. Всъщнос огромна част са си родени там. Най лесно е да си измием ръцете с "мързи ги" но проблема е огромен и не е там.
36
1
 
6
 
! Отговори
iazgimrazq преди 13 години
Да направим референдум и да бъде решено напусналите страната с документи по легален път роми да се върнат в сртаната с условие че ще работят ще плащат всичките си задължения към държавата,ще се ползват с привелегиите на всички българи но никакви привелегии и помощи като малцинства.Стига сме ги носили на гърбът си цял живот. Ако не направим нищо сега,оставяме на държавата и децата си най лошото наследство което ще определи бъдещето на България Нека да бъдем истински българи .
35
0
 
4
 
! Отговори
iazgimrazq преди 13 години
Едва сега започваме да берем плодовете на криво разбраната демокрация за интеграция на малцинствата и защо българската преса спря да пише за проблемите ни с малцинствата, или вече няма такива или вниманието заслужават само такива като цар Киро,за когото се е писало може би повече от колкото за всеки друг Български цар? БЪЛГАРИНО,осъзнай се и се огледай какво става край теб и твоята държава,един от наи-големите радетели за интеграция на малцинствата вижте сега как действа Серкози.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярвам ти, че човекът е бил свестен, но това означава ли че баща му трябва да строи гробница, която да дразни останалите хора и е в нарушение на строителното разрешение?
33
0
 
8
 
! Отговори
Мастичков преди 13 години
Ми то и Киро си е дарител - колко мастика и водка фалшименто подари на народа?
32
12
 
4
 
! Отговори
mila преди 13 години
Толкова простотии не бях чела напоследък .Жалко , за всички вас които сте написали тези коментари . "Принц" Иван /той никога се титуловаше с тази титла/ беше добър и културен човек това че бе *** не го прави по-малко ЧОВЕК , аз такъв ДОБЪР българин не познавам .Вие които сте писали познавахте ли го за да говорите така за него ,лека му пръст.
31
3
 
11
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Абе вместо да бутат навеса, да го закопаят и него отдолу. *** *** - дори и *** така мислят за него. Смятай до къде е стигнал - куршум в главата и конфискация на всичкото имущество до 9-то коляно.
30
2
 
24
 
! Отговори
БКП(БСП)-КГБ Е МАФИЯ преди 13 години
ЕГАТИ И ДЪРЖАВАТА , ЩОМ БИВШИТЕ ДС - ЧЕНГЕТА СА ОБЯВИЛИ ЕДИН *** ЗА ЦАР
29
3
 
7
 
! Отговори
do-27 преди 13 години
Ako ne znaesh da ti kaja. *** v Balgaria sa turski i balgarski. Balgarskite *** nisiat krastove,govoriat *** i sa po bedni. Turskite *** ne nosiat krastove, schitat se za musulmani, osven *** govoriat turski i sa po-bogati. Turskia ezik im pomagashe oshte ot komunistichesko da praviat targovia s minavashtite prez Balgaria turski tirove. Za da si kupime danki ili vnosni ochila ot korekom beshe neobhodim dokument ot partiinata darjava, a ciganina prodavashe na vseki .
28
0
 
21
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
За тоя *** знаем, че се титулова "цар", на което дори самите *** се смеят. Ама да се изживява като ФАРАОН и да си строи приживе "пирамида" - много е прекалено! Сега да се види, точно кой служител от "Траурни дейности" се е подписал за "лека конструкция", щото едва ли е за "черни Очи" ;-)!Какви "леки конструкции" - на гроба се прави рамка и паметник - нали си има правилници всяка община, а и една наредба за гробищните паркове
27
3
 
4
 
! Отговори
biiib преди 13 години
Ne minava den bez *** ***.Butnal pari Цар Киро на "Траурни дейности" и ромският лидер получил разрешение , sega kmet Slavcho shte go iade ot ***.Zashto si mislia che balgarina ima poveche problem sas sebe si i sas svoite otkolkoto sas *** ?!!
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може "Траурни дейности"да разрешават на този миризлив *** от Катуница,да прави гробница на сина си в Пловдив и то на Централни гробища??? Освен тази постройка Кирил Рашков е направил паметник на сина си в естествена големина от черен мрамор-ОК,имал пари-направил,но защо зад гроба е бетонирал в земята голяма маса със столове заемайки място още за 2-3 гроба...и ако сте забелязали *** вече не слагат кръстове на гробовете си а ПОЛУМЕСЕЦ... и това става във православни български гробища
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ad Muncher върши същата перфектна работа.
24
0
 
30
 
! Отговори
крум страшни преди 13 години
като си "цар" дека ти е "царството"?да незема със секирата и по чутурата да си направя още еедна чаша!*** му работа....