Проверяват случая, при който сестра отряза пръст на дете

Белоградчишката болница не прикривала инцидента
3 сеп 2010 13:10,
51
Проверяват случая, при който сестра отряза пръст на дете
Снимка: БГНЕС

Регионалният център по здравеопазване е започнал проверка по случая с медицинската сестра от Детското отделение в белоградчишката болница, която по невнимание отразяла фаланга от пръст на дете.

Родителите Миглена и Калин Асенови завели малкия Любомир, който е на година и два месеца, в лечебното заведение на 10 август. Детето било лекувано от гастроентероколит.

В деня на изписването сестра Илка Кирова трябвало да свали абоката от детската ръка. Тогава, заедно с лепенките, тя отрязала и палеца на момчето.

„Именно при това сваляне на превръзката сестрата действително нанася тази телесна повреда по невнимание, като отрязва крайната фаланга на пръста. Сестрата веднага, още същия ден, е отстранена от работа", съобщи д-р Вилхем Елисеев, директор на Регионалния център по здравеопазване. 

Родителите на Любчо са завели и дело срещу сестра Кирова, а още в деня след инцидента са подали жалба до управителя на Белоградчишката болница д-р Петя Попова. 

"Тази сутрин разговарях с д-р Попова. Провеждаха съвет на ръководството на болницата и се очаква да бъде взето решение за уволнение на медицинската сестра Илка Кирова", заяви д-р Елисеев.

Той бе категоричен, че случаят не е прикриван от болницата в Белоградчик.

Медицинската сестра след този случай получила нервна и хипертонична криза, потърсила и помощ от личния си лекар. На нея обаче не й бил издаден болничен лист, за да не се смята, че се прикрива.

Според д-р Елисеев няма данни сестрата да е употребила алкохол, когато е станал инцидентът. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: отрязан пръст
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 13 години
Във филмите съм гледала,че на малките деца слагат абоката на пръстчето.Вероятно като е срязвала лепенките ,за да го махне,тогава е наранила детето.Не е редовна тази сестра,а работи в отделение с деца.Ужас!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От прегледа на някоко сайта става ясно, че 1. Белоградчишката болница НЕ КОМЕНТИРА инцидента. 2. Семейството е ***. 3. "Отрязването на пръст'' се е случило при махане на ЛЕПЕНКИ (интересно как). Що така не стават ясни от статията ви тези нещица? Отново *** вопли, отразени от слугинажни медии в навечерието на СТАЧКА! Честит тоталитаризъм в действие!
46
0
 
10
 
! Отговори
До АНА преди 13 години
АНО КАТО СИ ТОЛКОЗ УМНА ЗАЩО,НЕ ОТИДЕШ ДА УЧИШ 4 ГОД. ЗА МЕД.СЕСТРА?Да даваш по 7-8 нощни на месец, да вършиш 80 процента работата на доктора,да работиш сама за още 2,да търпиш маргазите на разни мърли като тебе и накрая да получаваш 300лв.заплата.Не е вярно че в Б-я са останали само тези който никой не ги иска,останали са и тези които имат някакви ангажименти към деца и родители,че върви ти в чужбина.Че сестрата е виновна,виновна и ще си понесе наказанието,но не обиждай всички.
45
1
 
5
 
! Отговори
до Ана преди 13 години
Скъпа Ана, освен че си неграмотна /това е сигурно/ имам подозрение и ,че си много, ама много ***!
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Зашит бокат от ануса на човек"? Хахахахаха, даже не можеш да пишеш, но иначе сестрите са "мърлячки"!
43
1
 
3
 
! Отговори
варна е кочина преди 13 години
Я си гледай Биг Брадър и не се върти сред по-умните, че изглеждаш жалка! И следващия път като идеш на лекар да не пропуснеш да кажеш на сестрата това, дето го твърдиш тук!
42
8
 
2
 
! Отговори
варна преди 13 години
Сестрите по принцип са големи мърлячки, озлобени и накривени, все недоволни , готови човек с поглед да убият за най малкото нещо.Помните ли я онази сестра от Либия-Валя, дето беше във Биг Брадър, че тя там направо си каза, че са заразявали по немърливост, а Део, той я слушаше отвори ей такива очи ....
41
2
 
3
 
! Отговори
Д преди 13 години
ДО ХХХ ТИ НОРМАЛЕНЛИСИ И ЛИ БЕЗ ВСЯКАКВО ЧУСТВО , НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ РАСЪЖДАВА ТАКА , ТОВАЕ ЧОВЕК БЯЛ , ЧЕРЕН И ОЩЕ ПО ЗЛЕ ЧЕ Е ДЕТЕ, ТАЗИ СЕСТРА Е ЗА ЗАТВОРА , КАКВА БЕЗОТГОВОРНОСТ,
40
3
 
0
 
! Отговори
put..kova преди 13 години
neznam ama mnogo sa izlagate,mnogo,mi to 4etet 4ujdenci ,gledat na i kvo si kazvat ,,,,,
39
2
 
4
 
! Отговори
hoiko преди 13 години
kakto kazvashe baba mi ako ne sa sanitarkite jalna ti maika,nema koi edna voda da ti nalee,ne sam vijdal po bezo4livo pleme i pop nagli i lakomi ot psevdohumanistite nadali ima,samo za pari revat a za dve pari rabota ne varshat....
38
1
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
Като те гледам как пишеш, страх ме е да си помисля, че някой изобщо те пуска да пресичаш сам!
37
1
 
7
 
! Отговори
до Георгиева преди 13 години
Най-вероятно абокатът е бил фиксиран с бинт и при срязването на бинта е пострадала ръчичката на детето. Сестрата наистина е за съд, но има и друг момент, който е засегнат в коментари 30 и 31. И докато не стане факт това, няма да мръдне и на йота подбора на кадри в болниците.
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
uzassssss........
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като се знам какъв инженер съм не е страх да ида на лекар.... :)
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тези пръстТА, бре! Май ти не си нормален!
33
17
 
11
 
! Отговори
AHA преди 13 години
Отрязан пръст и жив пациент = ВИДИМА ГРЕШКА.Много примери при живи пациенти = НЕВИДИМА ГРЕШКА.Сестрите са мърлячки по правило.Знам за случай когато са дърпали зашит бокат от ануса на човек, пак по грешка.Но вие защитавайте кучето Мима, а хората ... нека ***.
32
18
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
Защо никой не казва, че това дете е било на същата ръка с 6 пръстта, т.е. вече е нормално.
31
21
 
8
 
! Отговори
xxx преди 13 години
Не е голямо загуба, напротив печалба, след вревме тая ръчичка без един пръст колко ли престъпления ще нарпави ? Вярно е трябвало оная работа да му отрежат
30
3
 
20
 
! Отговори
Порочна практика преди 13 години
...където отговорност се носи И ОТ работодателя! Тогава е нормално да се заведе иск СРЕЩУ БОЛНИЦАТА за стотици хиляди левове обезщетение. И се получава тройна полза: 1. Некадърните се уволняват 2. Пациентът е обезщетен не само морално и 3. Най-важно - болниците ще се замислят много добре КОЙ И С КАКВИ УМЕНИЯ и качества наемат на работа!Толкова от мен!
29
5
 
17
 
! Отговори
Порочна практика преди 13 години
У нас все още важи глупавият закон, според който отговорността се носи от изпънителя(в случая сестрата). Нищо няма да се промени, докато за лекарски, сестрински и т.н. грешки се търси отговорност само от виновния. Отстранили я (го) от работа - и какво от това? Как ще подобрите качеството на обслужването с това? Как ще се обезщети пострадалото дете? За колко може да бъде осъдена една сестра - 2000? 3000? 5000? Далеч по разумен е законът, действащ в "нормалните" страни...