Проверяват случая, при който сестра отряза пръст на дете

Белоградчишката болница не прикривала инцидента
3 сеп 2010 13:10,
51
Проверяват случая, при който сестра отряза пръст на дете
Снимка: БГНЕС

Регионалният център по здравеопазване е започнал проверка по случая с медицинската сестра от Детското отделение в белоградчишката болница, която по невнимание отразяла фаланга от пръст на дете.

Родителите Миглена и Калин Асенови завели малкия Любомир, който е на година и два месеца, в лечебното заведение на 10 август. Детето било лекувано от гастроентероколит.

В деня на изписването сестра Илка Кирова трябвало да свали абоката от детската ръка. Тогава, заедно с лепенките, тя отрязала и палеца на момчето.

„Именно при това сваляне на превръзката сестрата действително нанася тази телесна повреда по невнимание, като отрязва крайната фаланга на пръста. Сестрата веднага, още същия ден, е отстранена от работа", съобщи д-р Вилхем Елисеев, директор на Регионалния център по здравеопазване. 

Родителите на Любчо са завели и дело срещу сестра Кирова, а още в деня след инцидента са подали жалба до управителя на Белоградчишката болница д-р Петя Попова. 

"Тази сутрин разговарях с д-р Попова. Провеждаха съвет на ръководството на болницата и се очаква да бъде взето решение за уволнение на медицинската сестра Илка Кирова", заяви д-р Елисеев.

Той бе категоричен, че случаят не е прикриван от болницата в Белоградчик.

Медицинската сестра след този случай получила нервна и хипертонична криза, потърсила и помощ от личния си лекар. На нея обаче не й бил издаден болничен лист, за да не се смята, че се прикрива.

Според д-р Елисеев няма данни сестрата да е употребила алкохол, когато е станал инцидентът. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: отрязан пръст
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
14
 
! Отговори
***** преди 13 години
Eй,не си ли омръзна с този Костов.Още повече пък за такава статия.Досади ужасно.Изтъъъъъъъъъъъъъъърка се!
7
13
 
36
 
! Отговори
men преди 13 години
по невнимание на родителите на детето да се даде правото да и строшат главата на тая мухла
6
12
 
27
 
! Отговори
ГГ преди 13 години
Тази сестра трябва да бъде осъдена поне на 10 г затвор.Трябва и да плати - за да се научат да внимават и останалите мед. сестри и да не ни третират като ***!!!!
5
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко така вършим - бързо и през пръсти, понеже сме големи специалисти. Колко некадърен трябва да си за да причиниш това на едно бебе???
4
2
 
37
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Не Костов, други са виновниците!1.Тези, които са я учили и са и давали диплома.2.Тези, които вдигнаха заплатите на медицинските сестри толкова, че всичко кадърно избяга или в Англия, след 2-3 нива английски език тук, или се пренасочи към друга работа.(Същото ни очаква и с лекари, учители,инженери.Май само адвокати и счетоводители са добре в тая държава.)
3
4
 
30
 
! Отговори
mkk преди 13 години
горкото детевце :(((
2
4
 
27
 
! Отговори
аууу! преди 13 години
Защо трябва да има употреба на алкохол. Тя си е завеяна и без алкохол, не бива да бъде медицинска сестра.Добре, че децата ми са големи! Горкото дететнце.
1
21
 
16
 
! Отговори
1 преди 13 години
KOCTOB.