Борисов: Проблеми с Франция нямаме

"Има много мнения по ромската тема и не искам България да бъде замесвана"
16 сеп 2010 23:17,
168
Борисов: Проблеми с Франция нямаме
Снимка: БГНЕС

Около 1700 незаконно пребиваващи във Франция румънски и български граждани ще са експулсирани в периода от 28 юли до края на септември, обяви министърът на имиграцията Ерик Бесон, цитиран от Франс прес. Той каза това при посещение на парижкото летище Роаси.

В края на август Бесон обяви, че от 1 януари са експулсирани 8313 румънски и български роми. 

Спорът Барозу - Саркози

В контекста на спора около френската политика спрямо ромите се стигна до словесна престрелка между Жозе Мануел Барозу и Никола Саркози. Това съобщи в четвъртък АФП, като се позовава на българския премиер Бойко Борисов.

Министър-председателят на България Бойко Борисов каза, че са се провалили опитите да бъде решен породеният от изказванията на еврокомисарката Вивиан Рединг конфликт между ЕК и Париж, съобщава радио Дойче веле.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Българската позиция

Проблеми с Франция нямаме, заяви премиерът Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет в Брюксел, съобщава БТА.

Има много становища по ромската тема и не искам България да бъде замесвана. Българската позиция е тази - свободно придвижване на гражданите, които спазват законите на всяка страна, посочи премиерът. 

Той отново изрази мнение, че проблемът с ромите във Франция няма да повлияе върху приемането на България в Шенгенското пространство. 

"Франция е дълбоко шокирана"

Франция е дълбоко шокирана от изказването на еврокомисаря за правосъдието Вивиан Рединг, която сравни експулсиранията на роми от Франция с депортиранията на евреи през Втората световна война. 

Това заяви след срещата на върха на ЕС в Брюксел, доминирана от споровете около експулсиранията на роми, френският президент Никола Саркози. 

Аз съм държавен глава и не мога да допусна страната ми да бъде обиждана. Френските власти ще продължат да разрушават всички незаконни лагери, без значение от какъв произход са хората в тях. Европа не може да си затваря очите пред незаконните лагери, заяви Саркози. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
"Ами вашата страна г-жо/г-не е членка в ЕС и при вас има европейски стандарт . Айде ,обратно у вас си " Ето така уважаеми читатели ще ви затворят устата ако идете на запад ЗАЩО? Защото това бе плана на ГОЛЕМИТЕ СТРАНИ да се запуши потока от източно европейски емигранти . Ако не си член на ЕС дали ще те върнат в страната ти? Обаче нали СМЕ просто ти казват ей тая реч в началото и си обратно в България ......
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ! Бг. специалисти във Фр - знаят фр. език. А за *** от бг и ру е нужен и преводач. Освен срязаните жици и трупове в Белгия. На Запад се плаща в евро, а не в левчета.....
7
6
 
23
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Утре Франция ще изгони други българи... пак ли ще мълчите? Защо не изгонят ядрените ни физици или пък компютърните ни специалисти?Ако са нарушили законите на Франция да бъдат глобени,но екстрадиция не може да се практикува.Значи не може да се настаняват на общински терени във Франция,но в България може?! ББ да започне да бута *** катуни,защото нарушават законите на България!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
POMISLIH SI 4E DNES NQMA DA TE VIDQ boikoSEGA VE4E SIM SPOKOYNA POSLEDNITE MINUTI NO NE PROPUSNA MEDIITE
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се снишим докато мине бурята!!!Браво на ученика!Ама не е позиция,впрочем както винаги!!!
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре го прави ББ. Не като Първанов да се наежи.......
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само с *** имаме
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добре ББ, по неутрално и по същество !
1
10
 
16
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Само някой да е казал нещо срещу Премиера !