Глобяват телекомите, ако правят проблеми при преносимостта

КРС може да налага санкции, които са до 100 000 лева
20 сеп 2010 23:58,
37
Глобяват телекомите, ако правят проблеми при преносимостта
Снимка: Булфото

Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ е имала среща с представители на телекомите по повод на преносимостта на телефонните номера.

От 6 август, когато се въведе процедурата за пренасяне на фиксирани и мобилни телефонни номера на "едно гише", в КРС са постъпили 73 жалби от потребители - физически и юридически лица, за възникнали проблеми при предоставянето на тази услуга от операторите.

КРС е напомнила на срещата, че на операторите е бил даден четиримесечен срок, в който те да се подготвят технически за започването на услугата на "едно гише".

Въпреки това телекомите все още допускат необосновани грешки от техническо естество, с които се опитват да оправдаят възпрепятстването на удовлетворяването на молбите за преносимост на потребителите, съобщават от КРС.

Представителите на операторите са уверили комисията, че работят за решаването на проблемите и са заявили готовността си до 1 октомври всички затруднения да бъдат отстранени.

Комисията за регулиране на съобщенията е настояла пред операторите установените досега нелоялни търговски практики на възпрепятстване и спиране на процеса на преносимост на "едно гише" да бъдат прекратени. 

От КРС са заявили, че от 1 октомври, при установяване на нарушение, ще бъдат налагани най-високите санкции, предвидени в закона, които са до 100 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: телеком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, не е милион, а е МИЛИАРД. Тези мошеници не си играят с милиони :) При такъв *** народ, градят направо милиарди.
16
1
 
10
 
! Отговори
Измамен от БТК преди 13 години
Всички оператори са измамници, но шампиона в измамите е Виваком. Тази "фирма" трябва да бъде забранена, а не да я глобяват с някакви мижави 100 000. На базата на милиардите откраднати от нас, това са жълти стотинки !
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дрън-дрън!! Това за глобите не помня откога го слушаме . . . Пука им на операторите! Не е лесно да вземеш кокала от кучето!!
14
1
 
8
 
! Отговори
Измами на кило преди 13 години
Любимата песен на българинът е "Балкан", но най-голямата измама е БТК. Там ударът беше колосален. И естествено се случи при правителството на онзи лешояд Симо Ментата.И явно не само придобиването е било криминално, защото аз лично познавам 5 човека прецакани от БТК (сега Виваком). Пълни мошеници !!! Не им ползвайте скапаните услуги !!!
13
0
 
14
 
! Отговори
СДФ преди 13 години
АМИ БТК ГО ОТКРАДНАХА МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И ЦАРЯ С ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ ПОСЛЕ ГО ПРЕПРОДАДОХА ЗА ЕДИН МИЛИОН СТРАШНА ИГРА БЕШЕ,АМА ВСИЧКИ СПЯХТЕ КАТО КРАСАВИЦИ ЕДИН НЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТ ОТКРАДНАХА ВСИЧКО ПОД ИМЕТО ПРИВАТИЗАЦИЯ ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА???ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ СЕГА Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА.
12
4
 
7
 
! Отговори
Просто човек преди 13 години
Добро утро !Лошото е в случая, че ти не знаеш на какъв реално номер звъниш и по каква тарифа те таксуват !Иначе българския народ сам се е навел да го скубят оператори като М-Тел и Виваком. Сами преценете кой е най-добрия оператор...
11
3
 
4
 
! Отговори
Кръстев преди 13 години
ще има официално изявление не бери ядове ! знам и ти казвам
10
4
 
5
 
! Отговори
Кръстев преди 13 години
няма как да направиш преносимост когато имаш задължения !!! малко послъга а ?
9
18
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 13 години
То... при вас в България освен М-Тел друг оператор за бизнес, пък и в свободното време НЯМАТЕ ! За какви нелоялни търговски практики и конкуренция си говорите ?!
8
0
 
29
 
! Отговори
мен преди 13 години
А кой ще обърне внимание, че вече трета седмица цари хаос в офисите на Мтел, на *88 повтарят заучени фрази /първо чакаш обаче 10 мин., слушаш идиотска музика и чак тогава има включване на оператор/. Защо медиите мълчат - все едно нищо не се случва? Защо Мтел не излезнат с официално извинение, все пак ние сме тези ,които има плащаме купоните /15 год Мтел/ и различните сделки? ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно не си бил в "нормалния свят" за да пишеш такива глупости.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами затова в нормалния свят няма тарифа в рамките на оператора и тарифа извън. минутите, които получаваш са до всички и ти е все тая на мобилни ли звъниш, на стационарни ли, или пък кой към коя мрежа е.
5
1
 
15
 
! Отговори
dp преди 13 години
И защо им плащаш? Тук като прекъсна някакъв кабел март месец някъдеим се обадих, че не работи телефонът. Не дойдоха никакви до ден днешен;сметки пращаха, естествено. Пратих им някакъв email, че са прекъсналиуслугата едностранно и нещо са си объркали счетоводството, та ми пращатоще сметки; последва нагъл отговор, трябвало да ходя някъде да имнося кошнички с плодове та да ме отпишат.Не знам пращат ли още сметки, пари няма да видят - телефонът е отдавнапрехвърлен на друг оператор.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вивател са найнагли. Три месеца плащах за телефон и БТК-АDSL без да ползвам услугата им, поради "технически проблеми", и редовно ме лъжеха, че "Ще възтановим кабела до 2-3 дни". След двудневни скандали успях да прекратя договора си стях, но въпреки това вече 3 месеца получавам сметки и претендират за неустойка, поради предсрочно прекратяване на договора, а това, че 3 месеца не предоставят услуга, въпреки договора, която съм платила? Дали ме на съдия изпълнител. Ще се съдя до дупка с тези наглеци
3
3
 
19
 
! Отговори
Мобилния преди 13 години
Въпросче: колко народ гори всеки ден - гледаш префикса на номера, примерно 0888 и звъниш, после се оказва, че номерът е пренесен от друг оператор и вместо 30 ст плащаш 60 и се набутваш яко. Май нещо трябва да се направи по въпроса.
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що не пишете колко народ изрева от мтел напоследък, ами тва? Някаква тайна ли пазите вс медии?
1
2
 
30
 
! Отговори
DarkLord преди 13 години
Ааа хахаахах :D 100 000 лева за "телеком" от сорта на Мя-тел, Вуювком и Глюбол? Тия дебели *** взимат по толкова на Ден, наивници прости! :D