Цената на парното без промяна през сезона

Софийската топлофикация е сред най-задлъжнелите към "Булгаргаз"
21 сеп 2010 11:41, Красимир Ангелов
29
Цената на парното без промяна през сезона
Снимка: БГНЕС

Цените на парното във всички топлофицирани градове ще останат непроменени през целия отоплителен сезон.

“Това е намерението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а ако има причини за намаление на цените, ще ги намалим”, обяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

По думите му корекция в цените, които бяха постановени от 1 юли 2010 г., се предвижда само при такова изменение на цената на природния газ, което да е съществено за топлофикационната услуга.

От 1 отктомври се очаква поевтиняването на природния газ да е минимално, коментира Семерджиев.

Той допълни, че към този момент голяма част от топлофикационните дружества са застрашени от спиране на доставките на газ, защото са натрупали дългове към "Булгаргаз".

Още по темата

“Една от най-задлъжнелите топлофикации е софийската. Още днес ще имам среща с председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества, за да обсъдим този проблем”, отбеляза Семерджиев.

Всички топлофикации, които не се издължават, са застрашени от спиране на подаването на газ, посочи председателят на ДКЕВР.

“Малка е опасността София да остане без парно отопление, но все пак такава съществува”, посочи той.
Застрашени от спиране на доставките са и топлофикациите във Враца и Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: парно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тук трябва да се радваме ли? Та тя е завишена поне 2 пъти!
7
0
 
4
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Тук се е "изказал" един от водещите престъпници - маша на лапачите от съветско-"българската" енергийно-топлофикационна мафия. През лятото, БЕЗ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ, ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЧРЕЗ ДКЕВР, ВДИГНА ШОКОВО ЦЕНИТЕ НА ГАЗА, ТОКА И ПАРНОТО (парното - за София - над 18%, за другите градове - подобно). Защото Булгаргаз - държавна фирма имала финансови трудности. ОТТОГАВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ НАПРАВИ НИЩО ЗА НАМАЛЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА, ПАРНОТО И ТОКА. ТОВА Е ВТОРОТО ШОКОВО ПОВИШЕНИЕ, СЛЕД СТАНИШЕВОТО!
6
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 13 години
Софийската топлофикация е сред най-задлъжнелите а за крадеца вальо топлото не се пише нищо и още не могат да го осъдят а съвестите /балъци/ хора плащат ли плащат....
5
0
 
8
 
! Отговори
Dan преди 13 години
По принцип парното трябва да е най-евтиното отопление, но НЕ Е! Както задължиха банките, да показват как точно изчисляват лихвите така да задължат и Топлофикация да покаже на потребителите как точно изчислява цената на топлоенергията! Иначе всички "топломери" са излишни! Не може за една единица един път да ти излиза 0.45 лв. да речем а следващият път да ти е 0.045 лв.! Най-разумното решение е инвенторен климатик, а най-евтиното "кюмбе", поне знаеш точно колко си изгорил и какво плащаш!
4
0
 
8
 
! Отговори
Голи Обещания пак преди 13 години
Тоест да разбираме че цените ще останат свръх високи на фона за жизнения стандарт на хората използващи услугата... Е ДА БЛАГОДАРИМ НА ДКЕВРче не позволи на Топлофикация да вдигне за пореден път неоснователно цените и ги запази неоснователно високи!
3
1
 
7
 
! Отговори
Kларита преди 13 години
Софиянци, умнико, поне две трети са си свалили радиаторите. Защо не питаш, какъв и е интересдът на Топлофикацията да продължава да работи? За без пари такива не работят...
2
2
 
10
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Всички топлофикации да спрат,да видим какво ще последва за тези ГОРЕ Интересно ми е това да се случи Знам,че някои ще скочат-ама как ще се живее без парно и топла вода Ами така,както живеят тези,дето нямат парно и топла вода
1
11
 
4
 
! Отговори
345 преди 13 години
Zashto im e parno na sofiqntsi, sled kato ne mogat da si goplashtat.