Тузарското митничарско село ще бъде съборено

Другият вариант е конфискация, закани се Борисов
9 окт 2010 20:20,
594
Тузарското митничарско село ще бъде съборено
Снимка: БГНЕС

Палатите на брега на язовир Ивайловград, засечени при проверката на НАП, ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата, каза днес в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в понеделник очаква предложението на юристите на Министерския съвет за бъдещето на незаконните имоти.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селището, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставри Димитрово.

"На държавна земя, толкова години, такива палати имат само едно обяснение. Това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, е да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин“, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено.

„Някои казват - да ги платят, да ги узаконят. Това би значело, че всеки може да си избере место и да отиде да си направи нещо, и ние да влезем в тоя порочен кръг. Така че едно от двете неща ще решим, и до понеделник трябва да имам резултат“, каза още премиерът.

Митичното митничарско селище Ставри Димитрово, което се намира в закътан ръкав на яз. Ивайловград, в петък беше напълно безлюдно.

Още по темата

Селището се оказа пусто часове, след като служители на Националната агенция за приходите прелетяха над него с хеликоптер.

Там има 45 имота, които нямат акт 16 и официално не съществуват в държавата.

Сред обитателите на Ставри Димитрово са митничари и служители на други служби край границата, както и доста бизнесмени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още по темата: НАПСтаври Димитрово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
0
 
1
 
! Отговори
аз1 преди 13 години
Некъдърници! Тази снимка дето е по-горе не е от там. Има няколко богати вили, другите са си обикновени. Но тези богатите спрямо това което е в София е нищо. Що не съборят на богатите в София ами се занимават с глупости. Пак ще се бият в гърдите, че са разрушили няколко вили дето нямат нищо общо с богатите. "Бог" нещо съвсем се забрави. Много е алчен и всичко иска да е за него. Но истинският Бог гледа и не забравя!Ще ви дойде и на вас времето "Апостоли" с вашия "Бог"
567
0
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 13 години
Никой от вас не попита или може би не знае, че преди изборите Бойко Борисов взе няколко "куфарчета с пари именно на това място" за да финансира кампанията на ГЕРБ или за .....Никой от журналистите не го пита дали е бил на това място и защо сега дава на "заден ход".
566
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
аз искам да ги съборят пред очите им както те събориха нашите предприятия и заводи където работехме можеше да ги преватизират но в печалба унищожихме цели кравекомплекси а сега внасяме месо от 20 год нека да беше частно но щеше да има селяните къде да работят взеха земята и ни плащат по 20 30 лв на декар а те си отвориха вериги бензиностанци и какво ли не това ли е връщане на имот гр ДОБРИЧ със своите пр изхранваше балканите а сега итал герм на които работим за 200 лв
565
1
 
2
 
! Отговори
Марко преди 13 години
А какво ще прави ДНСК,Бойко, Роман Романов и "Правовата държава" БГ с един милион незаконно усвоени балкони в цялата страна,които нямат нито строителни документи,нито проекти нито са включени в нот.актове,нито са обявени в общината и не се плащат данъци за допълнителната жилищна площ! По-голямо мазало със строителните закони не може да стане.Сега поне нека тотално се размажат принципи,норми,закони и ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!!Главните архитекти на всички райони и градове са за уволнение,начело с Диков!
564
1
 
4
 
! Отговори
мек вариант преди 13 години
Да се откупят с данък и глоба!!защо да се събаря ?!?!не сме толкова богати ,че да рушим ........
563
0
 
3
 
! Отговори
мек вариант преди 13 години
Да се откупят с данък и глоба!!защо да се събаря ?!?!не сме толкова богати ,че да рушим ........
562
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези къщи стават за бизнес. Парите с които са строени са откраднати от държават-неплатено мито, с което се строят улици, запълват се дупките по пътищата, поддържат се болниците и старческите домове.
561
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всяко чудо за два дена
560
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както събарят незаконните постройки на ***, така да сторят и с тези на митничарите . Или да ги конфискуват в полза на държавата, да се явят в някое от лицемерните благотворителни предавания по родните телевизии и да ги дарят в полза на децата или старците!
559
1
 
4
 
! Отговори
Дурак Колак преди 13 години
Аз предлагам друго нещо вместо да ги дадат на сираците , да си ги делнат управляващите , за да си имаме и министерско село.
558
0
 
0
 
! Отговори
гогошко преди 13 години
Абе, то ако от всички такива имоти недекларирани и/или обявени за офиси направят приюти за сираци и бездомни и аз да зема да стана бездомник, а ?! Съд, присъда, плащане и......после квото сабя покаже! КАзах-ХАУ!
557
0
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
579 БРАВО! Това е нещо разумно! Защо да ги събарят като могат да ги употребят за нещо полезно?Те митничарите и без друго други ще си построят...
556
4
 
4
 
! Отговори
кольо дългия преди 13 години
а бе българино *** / кво те топли че евентуално ще съборят или вземат тия имоти пак ще си с празен джоб нали/ е какво само ПР / М/У ДРУГОТО МОЖЕ ДА ИМА МНОГО НОВИНИ /
555
0
 
5
 
! Отговори
минувач преди 13 години
И защо не се даде на децата сираци,а собственниците на съд да доказват от къде им са парите?Но кой ще ги съди като тия които ще ги съдят имат същите имоти.
554
0
 
20
 
! Отговори
georgi преди 13 години
Нека направят къщите домове за сираци и пенсионери. Защо да ги събарят
553
0
 
1
 
! Отговори
Pensioner преди 13 години
Браво Гошо! Нещо много хубаво! Добре се посмях!
552
1
 
8
 
! Отговори
НевЕрващ на глупости преди 13 години
Ще бъде съборено... както беше съборено барбекюто на Доган Бей :) Българският плебей е наивен до глупост и се чудя колко пъти трябва да го лъжат за да се усети :)
551
0
 
1
 
! Отговори
Oнуфри преди 13 години
до 574 - гл. архитект на СФ е Петър Диков ама ней се...
550
0
 
3
 
! Отговори
заблуден избирател преди 13 години
към всяка потенциално закриваща се болница да се предаде едно незаконно жилище от С."Крадено", общ. Ивайловградско
549
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
кой е казал, че са незаконни? по думите на Димов /гл. архитект на София/ - недовършена процедура.има ли още вярващи на Б.Б.? гарван гарвану око не вади! PR акция !