Полицаите готвят протест

Демонстрацията ще е символична - с лентички или изнасяне на техника пред РПУ
16 окт 2010 22:18,
280
Полицаите готвят протест
Снимка: Булфото

С лентички или изнасяне на техника пред РПУ-та – така ще се проведе символичният протест на полицаите от цялата страна. Протестът започва от тази неделя, съобщава БНТ.

Решението за символичната стачка беше взето от Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Причината за протеста е липсата на диалог с ръководството на МВР и нерешаването на наболелите проблеми на служителите.

От синдиката  настояват за среща с вътрешния министър. В противен случай заплашиха с организиране на масов национален протест. 

Двама полицаи вече са били преместени на работа в други градове, след като са дали критични за МВР интервюта по медиите, а на трети преместването предстояло.

Полицаите настояват да се запази социалният им статус, да се предвиждат своевременно средства за дрехи и консумативи, да им се позволи втора работа като антикризисна мярка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Двама полицаи вече са били преместени на работа в други градове, след като са дали критични за МВР интервюта по медиите, а на трети преместването предстояло. Я да видим дали в коя частна фирма ще можеш да критикуваш ръководството си по телевизия и да те оставят на работа... А тея тръгнали да се жалват че ги премествали...
8
6
 
38
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Кво искат още пък тия? Нали им вдигнаха бюджета, министъра-Слънце мъдро ги ръководи, те са три пъти повече от колегите си в ЕС т.е. вършат минимум три пъти по-малко работа, техен човек си сложиха и начело на държавата, дето до няколко години само правителство и милиционери ще бъде и пак реват, пак недоволни. Абе търтей не разбрахте ли ПАРИ ЗА ВАС ПОВЕЧЕ НЯМА!
7
7
 
42
 
! Отговори
Хайде сега преди 13 години
Цялата ***, дето само мрънка за пари и придобивки, внимателно да се заснеме и марш с бодра стъпка към трудовите борси !!! Нещо да не би да са ги влачили насила в МВР ?! Те са се МОЛИЛИ да стават полицаи !!! Като не им изнася - марш навънка *** !
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никакъв првотест! Щом ЦЦ може да купи толкова имоти за една година, значи взимат достатъчно! Да пият вода, пушат и да вървят на работа:)))))))
5
5
 
43
 
! Отговори
цветанов преди 13 години
Хората работят за без пари ....тия *** жзимат от 800 нагоре само да лежът и пак нахалстват .....че и песнтни им пяха да ги е.а и *** им с ***
4
4
 
37
 
! Отговори
Изненадан преди 13 години
Е защо символична ?! Тъкмо се зарадвах, че ако вземат че протестират ефективно, България ще стане значително по спокойно място за живот.
3
3
 
25
 
! Отговори
xxx преди 13 години
da be i treta rabota li? moje bo bodigard na Boko i Ceco?
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз искам да стачкувам ама бачкам в частна фирма и а кажеш нещо си аут.
1
8
 
39
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
кат не им харесва да се връщат на село в обора!