Полицаите готвят протест

Демонстрацията ще е символична - с лентички или изнасяне на техника пред РПУ
16 окт 2010 22:18,
280
Полицаите готвят протест
Снимка: Булфото

С лентички или изнасяне на техника пред РПУ-та – така ще се проведе символичният протест на полицаите от цялата страна. Протестът започва от тази неделя, съобщава БНТ.

Решението за символичната стачка беше взето от Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Причината за протеста е липсата на диалог с ръководството на МВР и нерешаването на наболелите проблеми на служителите.

От синдиката  настояват за среща с вътрешния министър. В противен случай заплашиха с организиране на масов национален протест. 

Двама полицаи вече са били преместени на работа в други градове, след като са дали критични за МВР интервюта по медиите, а на трети преместването предстояло.

Полицаите настояват да се запази социалният им статус, да се предвиждат своевременно средства за дрехи и консумативи, да им се позволи втора работа като антикризисна мярка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
19
 
! Отговори
Бачкатор преди 13 години
150 на седмица ли ?! Няма такъв полицай. Те 150 не ги харесват дневно ...
188
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ооооо вече имаме 4 ченгета във форума.... Айдбе използвайте клавиатурата, напрегнете си подфуражковото пространство и кажете какво не харесвате в мнение 183.....
187
4
 
23
 
! Отговори
ъъъ преди 13 години
А на мен защо не ми се плаща извънредния труд бре,нали го работя,от заплатата си плащам всички осигуровки,дрехите си ги купувам пак от заплатата,както и обувките.Плащам си режийните разходи от заплатата,храня се от заплата си.На ден минават по 15 тона през ръцете ми и това за 120 лева на седмица.Ония спят в патрулката и вземат по 150 лева на седмица,че и освен да им плащаме всичко,ами и дрехи да ум купим...А на Бахамите да ги пратим не искат ли,ей така,за развлечение...
186
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така, така! Няма само чужденците да ни се смеят като гледат нерези в униформа! Горките те...!
185
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си ***. Колосално *** ! Малко по долу ти обясняваха че полицаите ИЗНУДВАТ ! Но си знаеш твоето.
184
3
 
21
 
! Отговори
до 183 преди 13 години
ЕВАЛА !!! Простичко, подредено и стегнато !!!Полицаите, българските граждани, ВАШИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ искат тези десет точки !!! Ако не ви изнася - напускайте !!!
183
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я една фуржака не хареса условията в мнение 183.... Я си кажи кое не те кефи да те видим хубавецо
182
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
избиваш тук коплекси и се вживяваш в ролята на експерт-това си ти.
181
4
 
23
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Полицаите били искали рушвети....ами вие що им давате, бре ?Ако ти е чиста работата, подкупи няма да даваш.Подкупи дават нарушителите. Не може да нарушаваш закона, да буташ подкупи и после да ревеш.Това е супер нагло.
180
5
 
20
 
! Отговори
### преди 13 години
Ха,недоволни били ***,голям смях.Айде щом са недоволни,нека за една седмица с един патрулиращ полицай да си сменим работните места.Аз ще върша неговата работа (ще спя в патрулката) а той да дойде да мята по 15 тона чували на ден.Аз ще взема седмичното му възнаграждение,както и всико което му се полага,и той ще вземе моето,което 120 лева.Ако има навито синьо човече,да пише.Айде да видим от какво толкова е недоволен ;)
179
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1. Пълен реподбор на служителите на МВР, чрез детектор на лъжата.2. Ще останат около 2 000. Обявяване на конкурс за попълване на бройката им до 10 000 !!!3. Стартова заплата 300 лева и униформа. Без глезотии да храна, транспорт и т.н.4. Пенсия - като всички останали. След 55 години, ще пазят лозя, ниви, паркинци и обекти.5. Пенсионните и здравните вноски ще се удържат от заплатите им.6 За започват работа с договор за 5 години, след 3 тата може да кандидатства за по висока длъжност и звание- ако не го одобрят докато му изтече договора - шута в дирника.... и да заповяда новия7. Ако напуснат или бъдат уволнени преди изтичане на догвора - да си губят натрупания стаж...8. "Симеоново" да не бъде университет, а школа в която се постъпва след висше образование в цивилен университет с успех не по нисък от 4.509. Да плащат осигуровки, но да бъдат освободени от ДОД (след като кризата отмине)10. Да са задължени да си правят застраховка която да покрива исканията към тях породени от издънки по време на служба!
178
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Армията - да, Пожарната - да, Гражданска защита - да.... Полицията само брои трупове Платената полиция става напълно зависима - от получените резултати - примерно в Младост тая вечер са обрани 5 апартамената - ОК - Полицията остава без 1/365 от годишния си бюджета за район младост...
177
3
 
21
 
! Отговори
Хайде на бас преди 13 години
Че Цветанов ще даде фира. Няма печеливш ход. Ако се огъне пред полицаите - обществото ще го намрази. Ако пък остане твърд докрай - лакомите прасета с фуражки няма да спрат да ***. А на премиера ни, рейтинга му е по скъп от всичко останало. ЕДИНСТВЕНИЯ изход за Цветанов е бърз и свиреп реподбор на служителите на МВР. Ама много бърз ! Тест за лоялност пред полиграф и съкращаване най малко на 30% от мързеливата ***.
176
1
 
19
 
! Отговори
криминалец преди 13 години
Колега,а вие не заобикаляте ли закона?Значи българина винаги заобикалял закона а ти *** ли си?
175
2
 
20
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
Аз доскоро работех в чужбина, когато си тръгвах,понеже шефа ме уважаваше,можех лесно да доведа някой на моето място,обадих се на един приятел,баща му е пенсиониран полицай,преди това все се оплакваше че много ги лишавали,та питах сина му,не иска ли да работи,оставям му луксозна квартира,може да си дойде с жената,на нея изобщо не и трябва да работи,той щеше да получава между 1800 и 2300 евро.Отговора беше-аа,остави,него сега са го скатали на една сладка службичка,оттам посмъртно не мърда......
174
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Итова как ще реши проблемите ти?Освен,че ще има кой да *** жената ти,докато те няма.А като си толкова мераклия да се биеш-излез навън и почвай.***,тук се пениш,ама навън си кученце.
173
3
 
21
 
! Отговори
неделя преди 13 години
до 172---Не одобрявам платена полиция и то в намален състав ----Не сме застраховани от големи природни бедствия,а в такива случаи армията и полицията вършат всичко ----Що се отнася до планетата полиция-тя става НАПЪЛНО зависима /така поне си го обяснявам аз/
172
4
 
20
 
! Отговори
? преди 13 години
Вярно е, хора са. Ядат. И децата им също. Ама нали за това ги вземат заплатите , за да си хранят семействата или греша?! Храната за тях, жената и децата трябва да се плаща отделно , така ли?! Самозабравяш се.
171
4
 
24
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Напълно подкрепям полицаите и справедливите им искания, те не настояват толкова за заплати а за условия на труд, заплащане на извънредния им труд и необходимите материали и консумативи за да си вършат работата. А гнусните коментари това е ясно, българина винаги гледа да заобикаля закона и мрази служителите на реда
170
6
 
23
 
! Отговори
до 161 преди 13 години
На луд ли се правиш ? Или си полицай ??? Защо даваме подкупи по пътищата - ЗАЩОТО ПОЛИЦАИТЕ ИЗНУДВАТ !!! С нищо не си нарушил правилника като си караш с 80 , но невестулката с фуражка е застанала на 20 метра след табела за населено място. Засича те ПРЕДИ нея !!! Но ако нямаш свидетел до теб, не можеш да докажеш !!! Няма по гадна *** от български пътен полицай. Това са най долните просяци !!!