ВСС се самосезира за подкупния съдия от Вeлико Търново

Някои магистрати били пристрастени към шумоленето на парите
Обновена: 21 окт 2010 11:32 | 21 окт 2010 10:56,
53
ВСС се самосезира за подкупния съдия от Вeлико Търново
Цони Цонев Снимка: БГНЕС

Етичната комисия към ВСС ще се самосезира по случая със съдията, който бе задържан във Велико Търново с подкуп, съобщи председателят на комисията Цони  Цонев.

Той добави, че няма спомен досега срещу съдията Славчо Петков да са постъпвали сигнали от граждани.

„Има една малка част магистрати, за които шумоленето на парите е привлекателно и не могат да се откажат, то става като пристрастеност“, коментира Цонев.

Той беше категоричен, че ВСС ще продължи да бъде абсолютно непримирим към всички форми на корупция сред магистратите.

„Макар и малко, има сигнали за това, че се искат пари по дела, но когато поканим страните за разговори, нито един сигнал не се потвърждава“, добави той.

Сигналите са предимно от хора, които са загубили дело, допълни Цонев.

Още по темата

Съдията от Окръжния съд във Велико Търново Славчо Петков беше задържан с 6000 лева, докато получавал сумата от подсъдим за кражба.

Според предварителна информация гражданинът, който подал сигнала,  бил оправдан по дело в Районния съд в Свищов и предстояло процесът да бъде разгледан на втора инстанция от съдебен състав във Велико Търново, чийто член бил съдията Петков.

По неофициална информация съдията поискал 25 хиляди лева от гражданина, за да потвърди оправдателната му присъда, и е взел 6000 лева като първоначална вноска.
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Ами затова има сигнали от предимно загубилете делата.Те за това ги губят защото съдиите вършат престъпления , а вие в ъв ВСС седите и дремите старчоци миризливи.
50
0
 
4
 
! Отговори
не взел, но дал преди 13 години
"Някои магистрати били пристрастени към шумоленето на парите"...Не някои, ВСИЧКИ!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
Пристрастен съдия преди 13 години
"Много сме,силни сме!"Много,а не една "малка част" и силни,щото и господ не може да ги барне!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Да преди 13 години
Сега ще се окаже,"че не е бил в конфликт на интереси",защото не е взел парите,за да не издава присъда,а защото са му "подарък"за именния ден!1000 на сто съм сигурен,че и този калмук ще се измъкне,сух от водата!!!СТАРИЯТ ВИЦ -трябва да звучи така-"Какво са 100 съдии на дъното на океана???Едно добро начало!!!!!!"
47
0
 
2
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Шумоленето на пари се харесва на всички-ние не сме индианци все пак,но....трябва да ни харесват нашите пари....Чуждите са чужди....или някои във властта са си построили комунизма...и всичко е общо-граби народе,лапай-*** как не им стига бе хора-не милион,не два....направо-20 че е по хубаво число-и като има да има и за децата ,а и за внученцата-Затова самосезиране за всички доближили се до влатта-всички.........
46
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Браво Цецо. Удряй точно там където боли. С теб сме. Съдиите-комунисти от ДС и президента са последните им крепости.
45
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 13 години
Цони Цонев:Има една МАЛКА ЧАСТ магистрати, за които шумоленето на парите е привлекателно и не могат да се откажат, то става като пристрастеностВЕРВАЙТЕ МИ...
44
4
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
Да не се учудиш когато те съди европейски съд и да не мислиш,че там е всичко наред!Корупция има страшна,влияние върху съда също и безкрайна бавност!Не мисли,че там е идеалното или това,което е за пример!Спомни си отношението към българите от немския съд-не присъдите,а отношението!лозунги всякакви и най-вече безсмислени-такъв е проектът за България и толкова!
43
1
 
4
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
не ми е много ясна тази "далавера". след като си оправдан от съда в свищов, защо трябва да плащаш подкуп от 25 000 лв? а,бе, тоя няколко милиона ли е задигнал, за да плаща такива "рушвети"? хубаво е ВСС да изясни въпроса!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
Като са пристрастени към шумоленето на парички не им ли мерише на ТОЯГА а?ИЗЕДНИЦИ....
41
4
 
15
 
! Отговори
Сепциалният съд преди 13 години
Подкрепям Цветанов и Борисов относно съдебната система. Окупирана от велможи и всякакви ***. Аз не съм чул да има ЕДНА адекватна присъда срещу сериозен престъпник от българският съд до момента! ТВЪРДО заставам за Борисов и неговата идея прокарана наскоро в Парламента за специализиран независъм съд с ограничен брой внимателно избрани магистрати!
40
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ЗАКРИЕМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА -МАГИСТРАТИТЕ СА *** ДО УШИ ...!!! БГ ДЕЛА САМО В ЕВРОПЕЙСКИ СЪДИЛИЩА !!!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Т'ва за шумоленето на парите не го ли каза пръв Цветанов? Тоя кво се прави на много умен... Като им знам системата, като нищо ще го пуснат с условна техния колега...
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами нека да ги изловят де,в Гърция им пускаха примамки и ги изловиха набързопосле военната хунта ги избизатова днес гърците са добре,кризата при тях свърши,а у нас кризата е вечна
37
3
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 13 години
Не знам дали съм *** но ако и тримата съдии са замесени както намекваш- защо не са задържани като престъпна група? ОЩЕ повече че става въпрос за потвърждаване на решение на районен съд, а не отмяна на решение! Май или ти си *** или много вярваш на спектаклите по телевизията!
36
5
 
3
 
! Отговори
до32 преди 13 години
Драги,въобще не си наясно с тези неща-един пише,същия взема парите,другите подписват!А следващия път е редът на другия и по същия начин!Като си ***-не се меси в неща,които не разбираш!!!
35
2
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Абе само въже за тез съдии, смърт смърт и пак смърт!
34
1
 
12
 
! Отговори
сигнал преди 13 години
малко сигнали за нещо, което всички знаят
33
2
 
9
 
! Отговори
НИки преди 13 години
Лечков от Сливен ....нали си плати на съда в Бургас ....еми хората казаха ,че е невинен ....Да е'ба и нещастника му крадлив да .....
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма и да имаш, защото си ***!!

Спонсорирани публикации