Съдия от Търново сгащен с 6 бона подкуп, искал си 25

Трябвало да отсъди "правилно" в полза на обвиняемия
Обновена: 21 окт 2010 07:30 | 21 окт 2010 07:30,
113
Съдия от Търново сгащен с 6 бона подкуп, искал си 25
Снимка: МВР

Славчо Петков, съдия от Окръжен съд Велико Търново, е задържан с подкуп от 6 000 лева, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той е задържан в автомобил пред блок във великотърновския квартал "Картала", докато получавал сумата от обвиняем за кражба.

Първоначалната договорка между двамата била за 25 000 лева.

Срещу договорената сума, съдията е трябвало да реши делото "правилно" в полза на обвиняемия.

"Клиентът" обаче се явил на срещата им само с 6 000 лева, като обяснил, че само толкова могъл да събере.

"Благодаря на гражданина, който ни сигнализира за корупционната схема. Истински се надявам, че независимата съдебна система ще продължи да се реформира", коментира Цветанов.

Сигналът за подкупния съдия е постъпил в началото на седмицата в ГДБОП.

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев е доволен, че "въпреки страха у българските граждани се възвръща чувството за желание да се накажат лошите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
2
 
! Отговори
Съби преди 13 години
Къде са Л.Груев и Н.Кучкова,да кажат нещо....
106
2
 
1
 
! Отговори
от бивш адвокат до Б преди 13 години
Няма нужда да коментираш, а прочети внимателно какво съм написал - "при съдиите има най-малко корупция в сравнение...". Това означава, че както навсякъде и в съда има корупция, разбира се, само че е по-малко защото е мноооого по лесно, евтино и ЕФЕКТИВНО да подкупиш някой от веригата преди съда - полицай, митничар, следовател, прокурор и т.н. и след това никой съд да не може да те осъди. Точно от катаджията зависи ВСИЧКО - да те накажат или не.
105
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
до: бивш адвокатЗащо лъжеш хората, ако изобщо си бил адвокат. Поне си направи труда да прочетеш заглавието на статията :"Съдия от Търново сгащен с 6 бона подкуп, искал си 25". Какво повече да те коментирам.
104
8
 
1
 
! Отговори
shmatka преди 13 години
mili hora, ne slushaite slugite na CC i BB -nima si mislite, che ima niakoi sadia , koito vzema podkup LICHNO. poredna gadna , dolna insinuacia na omraznite upravnici.Neposlushen sad-haide da go..... kazano e - dura lex, sed iex. Samo sada ni ostana chist - dolu racete ot nego
103
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЗИ 4ОВЕК РЕШАВА СЪДБАТА НА ХОРАТА ЗАТОВА ТРЯБВА ТЕ ДА СЕ НАКАЗВАТ ДО ЖИВОТ ТАКИВА СЛУЖИТЕЛИ. ТЕ СЕ ИМАТ ЗА БОГОИЗБРАНИ.
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, що да дават рушвети...все едно ка кажеш "Няма смисъл да давам рушвет на катаджията, дето ме хвана с превишена скорост, то от него тъй или иначе нищо не зависи"...желязна логика...
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В МВР корупция няма....ако имаше щяха да дават антикорупционни, както в съдебната система....не че пак не взимат рушвети тия ***.
100
1
 
2
 
! Отговори
не на нас тия... преди 13 години
Освен това като постанови съда в твоя полза пък ще си избиеш разноските по делото, което не ехич малко.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** хора,продължават да взимат подкупи,въпреки волята на държавата да се справи с това.Няма оправия.
98
2
 
1
 
! Отговори
не на нас тия... преди 13 години
Много, много, колко да са?! Ще мине през 1-2 инстанции и накрая някой ще постанови присъда и няма вече да има право на обжалване....Е как да не му дадеш рушвет на такъв?!
97
0
 
2
 
! Отговори
jiko преди 13 години
*** darjava
96
5
 
12
 
! Отговори
бивш адвокат преди 13 години
така, че винаги за съда ще се говори, че е най-корумпираният. Всъщност е точно обратното - при съдиите има най-малко корупция в сравнение с другите части от тои система. Просто няма смисъл да ги корумпираш, защото не могат да ти свършат работа - винаги се ходи и при други съдии и стават много. Адвокатите обикновено казват на клиента " тия пари са за съдията" и разбира се си ги слагат в джоба без съдията да подозира за това. Но клиентът знае, че си е платил на съдията....
95
7
 
15
 
! Отговори
бивш адвокат преди 13 години
Преди известно време бях адвокат. Опитвах се никога да не поемам дела, за които преценявах, че ще ги изгубим. Разумните клиенти се вслушваха в мнението ми, консултираха се и с други колеги и в крайна сметка разбираха, че според закона няма да могат да получат това, което искат и се отказваха от воденето на дело. *** казваха "не може да не спечелим" и в края на делото изводът им беше "оня гад е купил съдията". Загубилата страна, а винаги има загубила страна, винаги твърди, че съдията е купен
94
2
 
2
 
! Отговори
Мая Вълчева преди 13 години
А кога ще парирате корупцията и търговете при назначаване на длъжност?!Къде се обябяват вакантни места за системата на МВР,Областните или Общински служби?!Или,по-точно,разкрийте каналите за корупция,за да знаем на КОГО ДА ДАДЕМ, за да НИ НАЗНАЧАТ!!!
93
2
 
1
 
! Отговори
впечатление преди 13 години
Абе нещо много почнаха да плюят съдебната система. Да не би да са казали, че ще излизат на протест?
92
0
 
2
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
сега познайте тоя дето го испя каква присъда ще вземе!!!
91
1
 
9
 
! Отговори
Медузата преди 13 години
Питайте Станишев и Гоце да ви кажат, че това е поредната долна инсинуация, провокация, опит за омаскаряване на неподкупната и независима съдебна система. Питайте ги да ви кажат, че няма доказателства, че съдията е беден и е взел парите назаем! Питайте ги!
90
2
 
5
 
! Отговори
sk преди 13 години
време е кушлев да се намеси на този не му е за първи път.в наща съдебна система едвали ще се намерят 5-10% читави по принцип
89
0
 
0
 
! Отговори
Toma преди 13 години
Sega kato se zapochnat edni lokumi ,koi e dal,za kavo e dal,prepredal i t.n i do bezkrai i na kraia vse pak -nishto
88
0
 
0
 
! Отговори
до доуточнете преди 13 години
Тук въпроса не е до гражданина(сигурно е обвинения в кражба).Въпроса е,че въпреки,че гражданина е нечестен съдията е взел парите,които сигурно са белязани.В случая няма играене на "няколко хора".