DW: Все по-млади българки проституират в Германия

Миналата година са задържани 137 жени за нелегална проституция
Обновена: 14 ное 2010 09:23 | 14 ное 2010 09:10,
241
DW: Все по-млади българки проституират в Германия
Снимка: Булфото

Много млади и често малолетни, от ромски произход, с лошо здраве и с предишен "опит" като жертви на насилие. Такъв е образът на българките, които все по-често попадат в германската полиция заради нелегална проституция, съобщи радио Дойче Веле.

През 2009 година половината от жертвите на търговията с хора, залавяни в Германия, са от Източна Европа и то предимно от България и Румъния, сочат данните на Федералната криминална служба.

Проблемите, вместо да намаляват, по-скоро се увеличават. Трафикът на бели робини от България и Румъния се засилва, главно благодарение на това, че двете страни са вече в ЕС и техните граждани могат безпрепятствено да пътуват до други държави в общността.

137 българки са били задържани през 2009 година за нелегална проституция. През предходната 2008-ма - броят им е бил 119.

По отношение възрастта на жертвите тенденцията е тъкмо обратната - те стават все по-млади - повечето са под 21-годишна възраст, а понякога дори и малолетни.

Много често са от ромските общности, казва Корина Даммайер от хуманитарната помощна организация "Надежда" в Херфорд.

И още една специфична особеност има "българският контингент": Често те дори нямат съзнание, че са жертви, защото, както установяваме, в повечето случаи са били още преди това жертва на сексуално насилие.

Те искат да печелят пари, но и са подложени на силен външен натиск да не се завръщат в къщи с празни ръце. Тези жени по правило са обект на насилие от най-различни страни - често пъти то е упражнявано от техни сънародници, които са ги докарали в Германия.

Поради това полицията има огромни трудности да получи от тях сведения. Българките по традиция не се доверяват на германската полиция, особено ако преди това са имали неприятни преживявания с българските органи за сигурност.

Затова и почти няма такива, които да са съгласни да дадат позказания за осъждането на трафикантите на хора.

Даммайер посочи, че след като жените се завърнат обратно в родината си, в повечето случаи жените не получават достатъчна подкрепа от държавата за да се интегрират в обществото.

В България няма Защитени жилища за жертвите на насилие, паричните средства за превенция също са оскъдни и идват предимно по линия на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: проституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да приключа темата ... МОЖЕ приятелю, напълно е възможно *** да бъдат прючени на ред, дисциплина и труд, но за това трябва нов Стамболов, а не сегашните "политици" ...Преди време Масларова като я питаха защо не направи някаква политика насочена към ***, тя отговаряше, че неможела, защото се страхувала да не я обвинят в расизъм ... а не се страхуваше да краде милиони държавни пари.Ето това е причината.
147
3
 
8
 
! Отговори
АСИ преди 13 години
ЖОРО Е МНОГО ПРАВ,*** ГО ВАРИ ,ПЕЧИ ,СИ Е ***.
146
3
 
7
 
! Отговори
iKoko преди 13 години
от тия на снимката ни една не е българка..
145
1
 
5
 
! Отговори
waeada преди 13 години
аха.... и в същото време се бъзкат с драгия дънокоплатец и си правят с него каквото си поискат ..... след това болести стресове за цял живот.... но това е друга тема на разговор. разрушени мечти липса на доходи и реализация в личен и още по- личен план. Нима е малко всичко това?
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЛООООО САИТА,ЗАГЛАВИЕТО ТРЯБВА ДА ЗВУЧИ ТАКА,ВСЕ ПО МЛАДИ РОМКИ ПРОСТИТУИРАТ ,ПИША РОМКИ ЩОТО АКО ПИША КАКВОТО МИ СЕ ИСКА ЩЕ МЕ ИЗТРИЕТЕ.
143
2
 
12
 
! Отговори
жоро преди 13 години
айде стига с комунистите да се оправдавате-*** си е *** и при царя и при бойко-само търси какво да откраде...някой да е видял *** миньор???? само знаят да реват-"няма работа" а когато им намерят-по добре помощи да вземат и да крадат-за цял китай работа има...по европа са същите-в франция крадат много *** мръсни-не пишете че са културни и не са като нашите-*** си е *** ако ще и в америка да иде-това е истината
142
1
 
3
 
! Отговори
ссссссссс преди 13 години
млади и чернички
141
1
 
5
 
! Отговори
wer преди 13 години
Безработицата расте, цените са без всякакво покитрие, образованието вече не се признава "сдъвкан изплют" как да ти се живее мислил си едно станало е друго нулева реализация, без никакви алтеранативи във бъдещи вариации. Едвам се оцелява, кога ще живеем?
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А полицайте в България протестират за по-големи заплати защото са предотвратили много престъпления
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така и не разбрах от статията това "бели робини" ли са или черни ***?
138
2
 
3
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Друже,много се заблуждаваш,*** са си били винаги такива,ти сам го казваш,а предците на всички народи оттам са тръгнали,грабеж и насилие,но как с времето само те не могат да се впишат в картинката,или мислиш случайно нямат държава?И с това че политиците ни се плашели като чуят,,***,,искрено ме разсмя приятелю.А за западните роми,доста са противоречиви,повярвай ми,не приказвам само ей така да съм в кючека.
137
1
 
2
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Ти май не следиш форума.Аз давам мнение и съм в чужбина,и никъде не съм казал че Българки не проституират,омръзна ми да повтарям че когато едни примерно 10 *** излязат навън,ако 2 от тях не заработват като ***,си е събитие,но в паспорта си пише,,Българска гражданка,,.Има много Сръбкини,Рускини,Румънки,Българки,кой ти каза че няма,аз ли?
136
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен съм, че мисленето им е точно такова и че мислят само за кражби и мръсотии, НО ... помисли малко каква е причината за това ?Тези хора са били оставени на произвола на съдбата в продължение на целия комунизъм, а в последните 20 години политиците ни се страхуват от самата дума ***, какво остава да направят нещо по въпроса... така че единствения фактор които възпитава *** е т.н.р. обичайно право и традициите им, които възпитават кражби, насилие, грабеж и проституция ... праосто така са оцелели досега.Обърни внимание на западните роми - как са облечени, как са културни и възпитани - защото има държава която стои зад тях.
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
разбира се че е така, но пишещите тук, които оплюват САМО *** едва ли са излизали в Европа. Иначе така е по-удобно
134
2
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Драги ми анонимен,колко е удобно когато човек не знае истината!А тя е,че не само *** проституират-осъзнай го!Например в Косово,да точно така, в малкото и определено не много богато Косово българките са доста голям процент от проституиращите жени и колкото да не ти е приятно,че ще ти кажа,че албанците яко "ръгат" българки,не ***!:) И е редно да се замислиш защо е така,ако още може да мислиш!Не ми се струваш много способен в тази сфера на дейност,но опитай!Мизерия човече и лакомия човешка!
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителствата на Нищонеправенето прогонват все повече и повече българи от Родината им - за жалост това с в голямата си част именно млади хора. За това има статистика, но нея никога няма да я покажат в поръчковите новини и медии. Там всичко е розово, като едни две БМВ-та, които ги даваха половин година по същите тези телевизии и медии.
132
3
 
6
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Не съм сигурен че вината е на Комунистите,*** просто така са си устроени,*** сам ми е казвал,,направи ме фараон,облечи ме в злато,аз пак ще крада,като глад ми е,,Какво да коментираш повече.А след така наречените,,промени,,всички знаем как се развиха нещата с тях,затова ги мразя,от познаването на манталитета им,а не от незнание,има значение
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно е сигурно - добре че ги пуснаха из Европа та тука бая се поизчисти от ***.
130
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно прав си ... нашите *** са *** водени единствено от животински инстинкти ... когато общуват те не говорят, а реват или грачат и които издава най-силните звуци - той е прав. Да ги наречеш маймуни би било обида за маймуните.Но всичко това е плод на 60 години комунистическо безхаберие към ***.
129
3
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
къде намерихте гинчето от околовръстното