До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"

Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
Обновена: 22 ное 2010 16:18 | 22 ное 2010 16:05,
1114
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"
Снимка: БГНЕС

До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.

Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.

През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.

Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.

Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

За интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без резултат, посочиха още от организацията.

Причината според нея е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото на основата на ценности, присъщи за мнозинството. 

Изходът, според неправителствената организация, е да се разработи национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности. 

В противен случай сме изправени пред третата национална катастрофа, т.е. изчезването на българския народ, твърди Центърът за демографска политика. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
факт от днес че в едн а университетска болница като Св,анна от днес имат само 4 рентгенолога! Напусна я още един лекар ,,хвана терминал 2!нему се стояло за 700лв заплата! При работни часове на месец 144чх4=576ч труд на четиримата доктори а месеца има 30 х24ч=720ч! кой да покрие разликата и как един лекар да отговоря за ехографиите 50 на брой, скенерите 20 на брой...снимките за разчитане...мамографии...спешни...
301
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма се плашите поръчал съм един антибиотик в швейцарска лаборатория против *** *** , като напръскаш и *** в радиус 300км измират , че се спасим .
300
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как може да активизираш българи да ходят на чужбината за да си дават акълите на другите държави! това е болно! а и темата също! ама се стегнете това сме ние самите които можем да оправим нашата любима държава! всички бягат от проблемите си прсото! е за това няма оправия!
299
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обожавам такива статии - в тях лъсва истината за българите - примитивен народ с много ниска култура и интелект
298
2
 
2
 
! Отговори
Faktolog преди 13 години
Ако си член на Атака или на друга националистическа шайка, автоматично си със статут на ***. Пред съответните институции трябва само да докажеш членството си в някои от гореспоменатите *** организации.
297
2
 
2
 
! Отговори
Faktolog преди 13 години
Ако си член на Атака или на друга националистическа шайка, автоматично си със статут на ***. Пред съответните институции трябва само да докажеш членството си в някои от гореспоменатите *** организации.
296
0
 
20
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 13 години
Това е положението уважаеми сънародници. Устискайте още 80-100 години и ще отпаднат задълженията ви да плащате данъци, ток, вода, парно, да учите и да работите. Когато българите станем малцинство, всичко ще получаваме даром и ще имаме ПРАВА НА ЧОВЕКА!
295
0
 
4
 
! Отговори
Лавро преди 13 години
ромите...с *** манталитет :)))Това политкоректността е голяма работа!
294
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А аз казал ли съм че са коренни жители? Просто говорим за малцинство от 4% което не само че не е изчезнало, но е и управлявало през по-голямата част от присъствието си. Ще повторя още веднъж за да подпомогна "логиката" ти - говорим ца малцинство, не за кореняци. В статията също става дума за МАЛЦИНСТВО, а не за кореняци. Следващия път обмисли по-добре възражението си, защото е лишено от всякаква логика :))))))))))))
293
1
 
4
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Всъщност проблемът може да се реши елементарно. На първо място семействата/двойките, който имат две или повече деца могат да се облагат с по-ниски данъци. Съответно ергените и момите - с по-високи данъци (с изключение на тези, които поради здравни причини не могат да имат деца разбира се). Детските градини и училищата да се поемат от държавата и да са безплатни и да се увеличат детските добавки. А на ромите да им се забрани да правят по 10 деца и да се запознаят със средствата против зачеване.
292
3
 
36
 
! Отговори
унижен българин преди 13 години
МОЛЯ ВИ ПРИЗНАЙТЕ МЕ ЗА ***.Искам да бъда признат за *** за да се ползвам от следните привилегии.-Да не плащам ток.-Да не плащам вода.-Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите.-Да ми дават общински жилища.-Да не плащам наем на жилищата.-Да строя където си поискам.-Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ.-Да яздя кон по улици и булеварди.-Да не си чистя *** на коня.-Да работя- БЕЗРАБОТЕН.-Да прецаквам българите.-Да си правя каквото си искам.-Да нямам никакви задължения.-Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили.-Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.-Да мога да зъмърсявам всичко наоколо.-Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно.-Да не си признавам децата и да получавам големи помощи.-Да не ме интересува нищо в тая държава.-Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии.-Да мога да си пикая и *** навсякъде където си искам.-Искам в България да останат само ***.-Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да поломиме всичко.-Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата.-Искам всичко да се разруши и да се срине.-Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили.-Искам моя дял от единия милярд, отиващ за традиционно трайно безработните.-Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към ***.-Искам да продължавате да подкрепяте *** и така българите по- скоро ще напуснат страната.-Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като *** и да ни храните безплатно.-Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега.-Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца.-Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля.-Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за даима повече пари за нас.-Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано.-Искам България за ***.-Искам после цяла Европа.-ИСКАМ И ОЩЕ,И ОЩЕ ,И ОЩЕИСКАМ ВСИЧКО
291
0
 
4
 
! Отговори
kkk преди 13 години
държавата като спи.... и *** спят :) в другия смисъл
290
2
 
5
 
! Отговори
La Turkakurka преди 13 години
били турски земите , нее те са на древните македонци -хаахах македонци турци вас *** да ви нарече човек пак ще излезе че ви хвали
289
11
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Апостол Апостолов е завършил немска и английска филология. Има докторат по философия от Хумболдт- университет, Берлин. Автор е на 17 книги и хиляди статии в централния печат. С него разговаряме за някои аспекти на българската народопсихология.- Можете ли кратко да отговорите на един от най-интересните въпроси: Кои сме ние и защо сме такива?- Накратко едва ли може да се отговори, но аз ще се опитам да го направя. Днешните българи са потомци на тъпите и мързеливи славяни,пияните и развратни траки и лукавите гърци. Така изглежда горе-долу съвременният българин той е крадлив, ***, мързелив и покварен.- Много трудно е да срещнеш рус българин, а не изрусен, с руси вежди. Каква е вашата версия за произхода на българите?- Казах вече, че първото кръвосмешение е било между гърци, траки и славяни. Пръкнало се е едно изключително развратно същество. Историците твърдят, че 144 етноса са се подвизавали по нашите земи и всичките те са си хвърлили семето в България. Защото нашите прапрабаби охотно са си разтваряли краката. Досущ като съвременните българки. Затова чат-пат се мярка и някой рус българин с руска или немска кръвчица
288
4
 
3
 
! Отговори
аб преди 13 години
така ще е като българките не пускат, така ще е, само за пари мислят!!!
287
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обърнахте ли внимание на ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ - Българите загубват културната си идентичност , кръщават децата си с чужди имена ,чалгата все повече се разпространява,в политиката навлиза *** манталитет ... Значи причината е в българите а не в *** Но ние сме свикнали да обвиняваме винаги другите за всичко
286
4
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 13 години
И кукери, колега, и кукери, ама не им се сърдим :)
285
7
 
8
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Днешните българи са точно толкова генетични българи, колкото и лъвовете пред Съдебната палата са типични животни от региона.
284
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък четох едно изследване , че към 2100 год. , ние българите ще бъдем 120милиона и ще бъдем най влиятелната държава в източна Европа , ще водим самостоятелна политика единственно и само в наш интерес а не в угода на великете сили и разните там французчета , англичанчета , немчета , американчета и русначета като чуят за БЪЛГАРИТЕ ще им се спича говното.
283
0
 
15
 
! Отговори
Леглохраноден преди 13 години
Гледайте снимката, четете статията и хубавичко си помислете какво означават изкилиферчените термини "интеграция", "устойчиво развитие", "права на човека" и всички останали простотии, които ви набиват в главите от САЩ и ЕС.