Ако летиш с над 50 км/ч, оставаш без книжка

Нови промени бистрят депутатите на приетите преди месец поправки
Обновена: 24 ное 2010 20:23 | 24 ное 2010 20:21,
85
Ако летиш с над 50 км/ч, оставаш без книжка
Снимка: БГНЕС

И занапред шофьорите, които в населено място карат със скорост повече от 50 километра в час над допустимата, ще остават без книжка още при първото нарушение, а не  както беше гласувано на първо четене в парламента - за системно нарушение.

Тази промяна ще бъде гласувана утре от транспортната комисия в парламента.

Принципът на системност се запазва за превишаване на скоростта с 30 км/ч, където  при повторно нарушение ще ви отнемат книжката.

Този толеранс при първо нарушение беше заложен от депутатите с аргумента, че на всеки шофьор му се случва да бърза понякога, съобщи bTV.

Още по темата

Освен солените глоби и по-строгите административни наказания, се предвижда и създаване на фонд, в който ще се влагат парите, събрани от глоби за нарушения, констатирани с камера на пътя.

Тези пари ще отиват за закупуване на още камери. В момента в страната има 15 действащи камери, които за 8 месеца са установили над 260 хиляди нарушители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: шофьорска книжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Карат с 40 защото са в трафик, а за пътищата да не говорим, как да видиш катастрофа на път като стъкло ? !
37
3
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
*** от такива летящи маймуни на пътя като теб в България ще има катастрофи и трагедии и не се мисли за недосегаем,нали ще ти запишат номера и после ще ти изпратят ченгета у вас.
36
3
 
11
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
Чета Ви коментарите,и разбирам защо всеки ден в България умират хора на пътя...Аз от две години живея и работя в Австрия.За две години не съм видял на живо нито една катастрофа.Австрийският шофьор било мъж или жена е дисциплиниран,уважава другите участници на пътя,ВИНАГИ се съобразява с пешеходците,знаците.Човек като отиде във Виена първото му впечатление е как милиони МПС се движат с 40-50-60км.ч. максимум.Аз съм виждал коли с над 300"коня" как карат с 40.А защо в България неможе?
35
4
 
3
 
! Отговори
TDI 2,8 300 коня преди 13 години
Я па газим наред
34
3
 
3
 
! Отговори
шофер преди 13 години
*** до метала и душата в рая
33
0
 
15
 
! Отговори
Герчо преди 13 години
***. С парите, които съберат от нарушения да вземат да оправят малко тези пътища, че положението е трагично, а те камери ще ми купуват...
32
1
 
9
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Интересно ми е на кого човек да се оплаче и как да реагира.Тази вечер щях да бъда прегазен от автомобил Ауди 80 с младо ,нагло хлапе в него. Номер В 2337 СК. Едвам не ме уби.На всичкото отгоре слезе и нагло ме напсува.Скоростта му бе над 80 км/ч по ул."Гео Милев" в Варна.БЕЗ ДУМИ ОСТАНАХ.....Така де и да му запиша номера все тая....Жалко....
31
1
 
3
 
! Отговори
Модератор ?! преди 13 години
Какво спиш бе ?! Един *** български полицай се прави на недосегаем. Какво трябва да се случи, че да сложиш бан на простия шапкар ? И тук ли трябва да им слушаме малоумията ?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 2009-та година, повече от 400 наказателни постановления, издадени от КАТ, са отменени от съда поради неграмотност. Познайте каква пасмина са катаджиите ни. И вие очаквате работа от прости и неграмотни хора ?
29
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
еййй тука някои колеги на кви екскурзии се пращат.хаххахаха
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я да мълчиш бе просяк униформен !
27
4
 
1
 
! Отговори
Категория В преди 13 години
Това не е наказание.Разкриваме отново Белене, Ловеч и Скравена. Леле що работа има да падне там.Ако са малки тези бази за превъзпитаване на шофьорите, да вземат оная карта с черепите от СДС и тогава ще има мир по пътищата.няма кой да ги закърпи те тръгнали да тероризират българския народ.Такива унижение от законно безмислие не е имало и през турско.Имаше един виц и се казваше - " ... ***, *** си ама чак като милиционер не можеш да стигнеш..."
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахахааа, появи се и ***-катаджия във форума :-)))
25
1
 
4
 
! Отговори
Той преди 13 години
Що да не следи за дупки по пътя простия катаджия, бе *** ??? Що да не затвори даден път ако той е непригоден за използване !?? Да не би нещо да отслабне лоената топка ако свърши малко работа, а ????
24
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Няма, просто няма по гнусно нещо нещо от български катаджия. Това е най долната прослойка от обществото. *** са по полезни от просяците с кепета. Толкова гадна *** няма на нито едно друго място на света.
23
1
 
14
 
! Отговори
Шофьора преди 13 години
Наградата. Да напомня. От година съм обявил че давам месечната си заплата срещу копие на акт съставен на полицай за :1. Шофиране на личното МПС без да е препасан с колан.2. Шофиране с превишена скорост.3. Липса на гражданска или винетка4. Говорене по телефон.Хайде бе. За сума време, нито един акт на `колега` ?! Що така бе ГАДНА, ДОЛНА ПОЛИЦЕЙСКА СБИРЩИНА ??? Такива *** сте, че нямам думи !!!
22
4
 
3
 
! Отговори
Логичен преди 13 години
Пич, нищо лично, но ти си ***. Ама колосално ***. Аргументи имам за три дена, но ти няма да ги схванеш.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми то не става така-път няма,а иначе контрол на пътя,загубена работа само хранилки за куките
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най после адекватни мерки за джигитите по пътя,нека сега да видим,как ще се правят на пилоти от формула 1.
19
3
 
7
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 13 години
Ама наистина ми писна !!! Два акта от КАТ са ми отменени от съда. Но *** просяци, с мазни фуражки продължават да си махат с палките ! Защо бе ??? Защо, очевидно, доказано НЕКВАЛИФИЦИРАНИ катаджии, продължават да лапат заплати, да не плащат осигуровки и да ИЗНУДВАТ ??? ЗАЩО ??? Логично е - падне ли акт в съда, невестулката с фуражка се праща да рови по кофите !!!