Ако летиш с над 50 км/ч, оставаш без книжка

Нови промени бистрят депутатите на приетите преди месец поправки
Обновена: 24 ное 2010 20:23 | 24 ное 2010 20:21,
85
Ако летиш с над 50 км/ч, оставаш без книжка
Снимка: БГНЕС

И занапред шофьорите, които в населено място карат със скорост повече от 50 километра в час над допустимата, ще остават без книжка още при първото нарушение, а не  както беше гласувано на първо четене в парламента - за системно нарушение.

Тази промяна ще бъде гласувана утре от транспортната комисия в парламента.

Принципът на системност се запазва за превишаване на скоростта с 30 км/ч, където  при повторно нарушение ще ви отнемат книжката.

Този толеранс при първо нарушение беше заложен от депутатите с аргумента, че на всеки шофьор му се случва да бърза понякога, съобщи bTV.

Още по темата

Освен солените глоби и по-строгите административни наказания, се предвижда и създаване на фонд, в който ще се влагат парите, събрани от глоби за нарушения, констатирани с камера на пътя.

Тези пари ще отиват за закупуване на още камери. В момента в страната има 15 действащи камери, които за 8 месеца са установили над 260 хиляди нарушители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: шофьорска книжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
shobo преди 13 години
никой не се оправдава със знаци или път, казвам че НЕ МОЖЕ НА ВСЕКИ МАГАЗИН ДА СЕ ПРАВИ СВЕТОФАР, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛАГА ПЪТНА МАРКИРОВКА НЕ ОТГОВАРЯЩА НА ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ, КАКТО И НЕ МОЖЕ ДА СЕ "ЗАБРАВЯТ" ОГРАНИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ!!! това не са задължения само на КАТ, но само и единствено тяхна е отговорността тези неща да бъдат актуализирани!!!
17
1
 
13
 
! Отговори
Шофьор преди 13 години
Ако тръгнеш от Варна за София с кола и спазваш всички знаци 9 часа не стигат да стигнеш. На всеки килонетър кръчма или разклон или сели и на всякъде ограничени 50 км/ч. *** дето кислят закони да помислят как да направят пътя по-безопасен и ограниченията по-малко за да могат хората да карат с нормална скорост.
16
13
 
8
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
ГЕРБ осъзнаха каква глупост гласуваха преди месец-и с 200 да караш,при проверка плащаш и продължаваш.Много хубаво,че поправиха този закон...още по-тежки санкции трябва,за да секнат катастрофите на пътя.И на българина все някой му е виновен,я пътя,я знаците...а не потърси първо в себе си вината.Ако всички-100% спазваха правилника за движение няма да има катастрофи...но българина си избива комплексите зад волата,немърлив е,не спазва почти никакви знаци.Затова всеки ден *** хора на пътя.
15
2
 
1
 
! Отговори
БАЦЕ преди 13 години
А *** СЛАДУНКА ВЛАДИМИРОВА СИМЕОНОВА ОТ СДВР-с.ШУМА С КОЛКО ЩЕ ИЗЛЕТИ ДО БОРИСОВ-ПЪРВАНОВ.СРС НА МВР-СВОЙ-ЧУЖД НА МНО-СИКРЕТ СЕРВИС НА М.ТЕЛ.НЕРАБОТИМЕ ПО СЦЕНАРИЙ.
14
1
 
11
 
! Отговори
Елена преди 13 години
А за ***, които в живота не са карали с книжка, ще има ли наказание?! И ако да- какво ще е? Като пишете закони- нека да са за всички етноси и соц. групи, а не да се дели на българи/ разбирай бол изисквания/ и ***/ никакви/; за дебели коли/ козирувам и трая/ и за редови българин/ И ся ко ща праим?" Аман!
13
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
kogato vzemat knijkite na Zlatko Baretata,,Mitko O4ite ili nqkoi drug ot tezi togava 6te povqrvam 4e zakona deistva
12
2
 
8
 
! Отговори
Палка хранилка преди 13 години
Просто КАТаджиите си вдигат мизата.....;))
11
4
 
4
 
! Отговори
математик преди 13 години
Ако разположат камерите през 9 /девет/ метра , България ще си изплати дълговете за по-малко от една седмица.
10
1
 
2
 
! Отговори
И кво прайм преди 13 години
Ако летящия няма книжка, което е често срещано явление напоследък?
9
4
 
10
 
! Отговори
shobo преди 13 години
на мен много ми се ще да задам някои въпроси на КАТ като например:кога ще има адекватни наказания за отнемане на предимство?кога ще започнат да пишат актове за каране с включени халогени?кога ще спрат да слагат измислени светофари и неадкватни пътни знаци и маркировка?
8
3
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
НОМЕР 3 ГО Е НАПИСАЛ МНОГО ТОЧНО! ТРЯБВА ДА ИМА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ЗНАЦИТЕ ОТ ПРЕДИ 30, 40 ГОДИНИ (ВАЗ,ЗАЗ, И Т.Н), НООО НАЛИ ТАКА Е ПО-ДОХОДНО ЗА КАТ:( И КАМЕРИ ДА СЛАГАТ НЕ ПО УЛИЦИТЕ ЗА ДА РЕКЕТИРАТ ШОФЬОРИТЕ, А ТАМ КЪДЕТО СЕ ИЗВЪРШВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБИРИ, КРАЖБИ И ПРЕБИВАНИЯ - ПО ПАРКОВЕТЕ, ТЪМНИТЕ УЛИЧКИ, ПРЕД УЧИЛИЩА И ГРАДИНИ!!! ТАМ Е МЯСТОТО И НА ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
shobo преди 13 години
това е някаква глупост дето го пишат, в момента ако те хваната с +30км/ч ти заминава книжката от 1 до 3 месеца ОЩЕ ПРИ ПЪРВОТО ПРОВИНЕНИЕ!!!не е в това проблема, хората нарушаващи системно правилата си карат и без книжки, защото за каране без книжака акта е за 100лв. и отнемане на 3 точки (как става това не знам, при положение че контролен талон не е на лице) това го знам от първа ръка.
6
10
 
7
 
! Отговори
az преди 13 години
1во катаджиите не следят за дупки, инфрастуктората не е тяхна грижа.2ро ако не може да прецениш пътната обстановка и това че е строшен пътя ти летиш с 200 нормално е да пръснеш гума(не казвам че е правилно да е осеяно с дупки но реалноста е такава-и си прав че трябва да има наказания за некачествено полагане на настилки)
5
5
 
14
 
! Отговори
redordead преди 13 години
това добре, ама какво значи - на всеки шофьор му се налага да бърза понкога? - за какво е този толеранс, ограничението за града е 50 в повечето места, 30 км отгоре са 80, тоя толеранс ако те блъсне, направо в Орландовци ще те отнесе...
4
5
 
29
 
! Отговори
Стига глоби преди 13 години
Алооо,катаджиите ,първо си оправете пътищата,не само скоростта е виновна за произшествията.Какви ще са актовете към тези които трябва да подържат пътищата а не го правят? Те също са потенциални престъпници, защото ако влезеш в дупка пръснеш гума и се поднесеш ,може да убиеш не само себе си а и околните!
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен съм ама изоставени знаци от 20-30км/ч след ремонт на пътя що не ги махате ами казвате че вашата работа е да следите дали се спазват знаците. Първо актуализирайте старите маркировки и знаци от времето на ЗАЗ ВАЗ и Москвич 408 и тогава искайте. Вече има АВС електронни стабилизации и други екстри с които трябва да се съобразите. Не че трябва да летим но е гадно да караш с 30 когато без усилие преминаваш с 60. Високата скорост убива само ако надцениш възможностите на себеси и автомобила.
2
0
 
4
 
! Отговори
desso преди 13 години
Простите сметки показват, че една камера засича средно по 72 нарушения за 24 часа, при положение, че "хващат" само ако си минал с над 30 км/ч над ограничената скорост..... 260 000 : 15=17333:8=2166:30=72 !!!
1
0
 
14
 
! Отговори
луд преди 13 години
Ами ако летиш с 200км/ч. извън града, само с глоба ли? Нали имаше такъв текст.