Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното

Стойността на инвестицията ще е за над 100 млн. лв.
Обновена: 2 фев 2011 16:36 | 2 фев 2011 15:20,
143
Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното
Снимка: БТА

През юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектира строителството от пътния възел „Симеоново“ до пътния възел „Младост“.

Площта на мола ще бъде 180 000 кв.м, а стойността му ще е над 100 млн. лв. Инвеститорите са ИКЕА и са имали среща с премиера Бойко Борисов.

От шведската компания са заявили, че молът ще бъде изграден до магазина им.

„До 15 септември поради искане на ИКЕА заради откриването на магазина им, ще са готови южното локално платно и кръгово движение между пътния възел "Симеоново" и сегашното "Бистришко шосе", съобщи още Плевнелиев.

На сегашния път към лифта "Симеоново" ще се изгради новият пътен възел с кръгово движение, от който ще има нова пътна връзка към бул. "Кл. Охридски" и ул. "Бистришко шосе".
 

"В момента в пиковите часове от бул. „България” до квартал „Младост” по Околовръстния път на София се пътува между половин и един час и само след по-малко от година и половина ще се стига за 7-8 минути", отбеляза от своя страна Йорданка Фандъкова. 

Тя посочи, че по време на строителството са се натъкнали и на някои проблеми.

Установени били водопроводи, които не са отбелязани в кадастралния план.
Един от основните проблеми при строителството на участъка е възникнал при строителните работи в района след кръстовището на Околовръстния път и "Бистришко шосе", където ако са били продължени изкопните работи, е съществувала опасност от пропадането на терен на автокъща.

При строителството на първия етап от общо шестте, на които е разделена рехабилитацията и реконструкцията на пътя, се предвижда да се изградят общо 440 м мостови съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахах герберастите вият на умряло. кеф :)))
20
14
 
25
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
Предния участък , който го изградиха миналата година , пак ли беше заради Икеа ... Аре у лево..Истината е че сега може да се правят и много глупости , но се правят и неща които ще останат и след Борисов и Плевенлиев .Последните няколко дни откакто , не са е появявала Янка , не ви ли се струва , че живеете в по нормална страна.Изкуственото предизвикване на скандали , само теглят страната към мизерията , но Гоце, Трактора и компания , това не ги интересува и гледат само за личната си изгода.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MAHAT IANE RIVETE MU NA.....
18
5
 
32
 
! Отговори
Иван преди 13 години
НА ТОЯ СКЪСАН НАРОД САМО МОЛОВЕ МУ ДАЙТЕ. БАЙ *** МОЖЕ ДА Е С КРЪПКА НА *** АМА ТРЯБВА ДА ХОДИ В НАЙ-ЛЪСКАВИЯ МОЛ....
17
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата сега ще се похвали,че намерил 100 работни места,ама на месец държавата бълва по 20000 безработни ,по 800 фирми фалират всеки месец.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PA ZEHA DA RIVAT KUMONEATA
15
3
 
15
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
IKEA - няма лошо!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е добре,че е ИКЕА. Иначе щяха да строят тази отсечка поне няколко години. Явно можело да се работи и бързо...
13
2
 
24
 
! Отговори
..::whAZZzup::.. преди 13 години
Браво! Вече ще може да се ака комфортно и по околовръстното!
12
9
 
27
 
! Отговори
Браво Плевенлиев преди 13 години
До 5С какво искаш да ти се похвали ...с вчерашната новина от ЕК , че българите са най - големите неграмотници в ЕСХората с пари решават , какво да строят, парите не са от бюджета , че да решаваш ти ....дали ще е магазин, завод, стадион или друго...Стига сте пискали , ами се радвайте , че все още има чужди компании като Икеа , НР, които да влагат пари по тези земи пълни с неграмотни ***.
11
4
 
17
 
! Отговори
киро преди 13 години
айде всеки министър да си направи по едни собствен МОЛ да си пазарува само той и после за всеки човек(***) по едни мол и да си се хвалим -ЕЛА МИ НА ГОСТИ В МОЯ МОЛ;))) абе ,Сърбия оставиха Застава и вече ще си произвеждат фиатчета а НИЕ -МИ НИЕ МОЛОВЕ
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ахаххаБългария - страната на моловете и чалгатаабе вземете направете един завод бе
9
8
 
43
 
! Отговори
Ех, Шопийо преди 13 години
Околовръстното ще стане символ на България - умалена картинка на действителността - молове, ***, нерегистрирани палати като погледнеш към Витоша, сиви бетонни комплекси като погледнеш надолу
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зак'во ни е поредният МОЛ?!
7
5
 
15
 
! Отговори
Grajdanin преди 13 години
Ivan Kostov da poeme moralnata otgovornost za molovete i systoqnieto na okolovrystnoto.
6
11
 
56
 
! Отговори
Геро преди 13 години
И? Трябва да сме щастливи за МОЛ-а ли?ИКЕА като са такива големи тарикати, що не инвестират в фабрика у нас, ами магазини правят?Само простия пожарникар и пригласящите му палета могат да са радостни от такива инвестиции.
5
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А някой пазарува ли от тия молове? Идеш в мола, разгледаш, пиеш едно кафе за 1,50 и айде - кой от къде е.Да вземе Пневнелиев да направи нещо полезно защото вече народа няма пари за хляб а той - с молове ще ми се хвали!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От написаното излезе, че ИКЕА ще отвори през септември. Някой знае ли повече подробности?
3
3
 
22
 
! Отговори
dee преди 13 години
Оффффффф.......
2
4
 
43
 
! Отговори
... преди 13 години
Ееее крайно време беше!!! То досега толкоз години без ни един "Най-голям", ни един "най-малък" мол!!! Ееее бива ли така!? :)