Бивш бос опоскал БДЖ с договори за над 120 млн. лв.

Транспортният министър коментира обвинението срещу Христо Монов
Обновена: 14 фев 2011 16:11 | 14 фев 2011 16:09,
42
Бивш бос опоскал БДЖ с договори за над 120 млн. лв.
Снимка: Булфото

"Проверката, която направихме (б.р. – срещу бившия шеф на БДЖ Христо Монов), констатира изключително груби нарушения“, обяви в Пловдив транспортния министър Александър Цветков на въпрос за повдигнатото обвинение срещу ексшефа на железницата.

Преди ден стана ясно, че е готов обвинителният акт срещу Монов заради договора за доставката на 30 рециклирани спални вагона от Германия. Той ще бъде обвинен, че съзнателно е сключил неизгодна сделка с компанията "Арвекс".

"Това е една изключително грозна сделка, при която БДЖ е ощетена с десетки милиони. Дали ще има нови обвинения, зависи от прокуратурата“, обясни транспортният министър.

Той уточни, че в БДЖ миналата година е извършен пълен одит на всичко, което е правено в последните три години.

"Проверката констатира, че договори за над 120 милиона лева са сключени в нарушения. Не случайно финансовото състояние на железниците е такова в момента. Такова разточителство и грабеж не знам да има аналог“, изрази възмущение министърът.

"Фактът, че му е повдигнато обвинение и че делото влиза в съда, само говори, че проверките са обективни и говорят колко сериозно е ощетено БДЖ. Над 300 лева костюми, шуби за по 200-300 лева, за неща, които сигурно струват в пъти по-малко.

Още по темата

Не само че са много завишени цените, но интересното е, че действията на тогавашното ръководство на БДЖ – след провеждане на търг не сключват договор с фирмата, спечелила конкурса, а сключват договора с друга по-удобна фирма с 50% по-висока цена“, коментира Александър Цветков.

Той съобщи още, че вместо да зарязва лози на днешния ден както колегите си, е дошъл в Пловдив, за да отреже един пункт за технически прегледи, защото си е позволил да направи фиктивен технически преглед.

Проверка е установила, че 21 годишен автомобил Форд Фиеста е получил сертификат, че е технически изправна, без въобще да е стъпвала в пункта.

Затова Цветков издаде заповед за отнемане на разрешението за упражняване на дейността на този пункт за технически прегледи.

"В следващите няколко дни още два пункта ще загубят правото си да упражняват тази дейност, така че да се готвят. Това са пункт от Варна и пункт от Перник. И така ще бъде с всички пунктове за технически прегледи, които не са разбрали, че времената вече са други и правилата са други“, отсече Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хихихихи!! *** мълчат кат ***. Ехооо, гражданчето на ЕРБ, пак "Тиквата" ли е виновен???
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоз айдук-моньоф и на клаус сино,рейсаджиите трябва да им го олижат...
16
7
 
19
 
! Отговори
Муньо $$$ преди 13 години
Подобно щеше да е и положението с БГА-Балкан, добре че Костов ги разкара от държавната софра. Заради ей-такива държавни предприятия, щедро източвани от комунистически ***, няма да има парички за образование, здравеопазване, обществен спорт и др., мили деца. Внимавайте за кого гласувате на следващите избори, за да не си пропилеете живота в робство на *** поп подобие на вашите родители.
15
2
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
според мен милионите са отишли за ремонт на ФОрда фиестата ..това са много скъпи автомобили и е ключов фактор в обинението за източване на БДЖ
14
0
 
22
 
! Отговори
?? преди 13 години
То хубаво ще го съдят, ама парите де са ????
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се надяваме да ходи при Вальо топлото да му прави компания за възможно по дълго.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се надяваме да ходи при Вальо топлото да му прави компания за възможно по дълго.
11
1
 
20
 
! Отговори
Боце преди 13 години
Единственото ,което го можеха от 3-та бандитска шайке беше перфектното грабене и далавераджийство.Със сигурност е опоскал милиони в лични и партийни каси,ама като опре до съда-нищо.То и съдът ни е като законите-бандитски.
10
1
 
40
 
! Отговори
БСП-пресцентър преди 13 години
Абе да ви обясним бе сладури!!! Фирмата Арвекс/нищо, че е швейцарска/ си е на нашто момче Валентин Моллов. Да да!-същият дето ви обра париците с фалита на Първа частна банка. Няма грешка, споко.После си го пратихме в Швейцария да ни движи банковите дела и да си го ползваме за такива сделки. Ко ривети ся, голяма работа, че хапнахме 50 милиона евро! Че нали за туй дойдохме на власте бре! Амма -ха! И ся съ борим пак да я вземим. Пара е туй, ей!!- ние си ги обичаме тез парички...откраднатите! Ай..
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е вярно. Питайте ВАС...
8
2
 
44
 
! Отговори
коко преди 13 години
Много ясно министъра на транспорта по времето на Станишев, обясни от парламентарната трибуна че: ТАЗИ СДЕЛКА не е ощетила държавата щото парите били ВЗЕТИ НА ЗАЕМ. Кое не му разбрахте на човека, че сме се набутали, че няма вагони или че ще плащаме и ЛИХВИ. *** като ви говорят от БСП внимавайте малко.
7
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, народа няма кво да яде *** мръсни не ни казвайте да ни дразните само а си размърдайте гъзовете за тея две години поне веднъж
6
0
 
29
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
съдът се грижи за тия 120млн и един за съдията....пей сърце
5
0
 
28
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
съдът се грижи за тия 120млн и един за съдията....пей сърце
4
1
 
36
 
! Отговори
т преди 13 години
Доган не успя, цонев не успя, дано поне тоя търка наровете някоя година. Макар че парите няма да се върнат!
3
4
 
24
 
! Отговори
vvvvvvvvvvv преди 13 години
само така вижда се светлина в тунела:)
2
0
 
43
 
! Отговори
Смех преди 13 години
Прословутите закупени и изчезнали вагони на БДЖ. Да не би да ги намериха?
1
5
 
35
 
! Отговори
уууууууууууу преди 13 години
само говорите и пишете,и този няма да влезне.......пародия в тази държава смешна

Спонсорирани публикации