Обвинител №1: Оставката на Йовчев е старомодна почтеност

Проверката по СРС-тата продължавала, твърди Велчев
Обновена: 17 фев 2011 10:27 | 17 фев 2011 10:27,
52
Обвинител №1: Оставката на Йовчев е старомодна почтеност
Оставката на Йовчев нямала общо със СРС гейт. Снимка: Булфото

Оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев е акт на старомодна почтеност. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

По думите му Йовчев е достоен човек, а оставката му няма нищо общо с разследването за изтеклите записи със специални разузнавателни средства.

Главният прокурор посочи, че разследването на този случай продължава. Разпитани са нови свидетели и се уточнява кой има достъп до тази информация и как е възможно технически да стане изтичането.

Все още не можело да се каже от кои служби са изтекли разговорите и кои служители от МВР и ДАНС са имали достъп до тях.

На въпрос дали има гаранция за достоверността на експертизата, Велчев каза, че би имало такава, ако прокуратурата има оригинала на записите.

Още по темата

„Това е въпрос на експертна оценка на учените от БАН. Рано е да се правят изводи“, каза Велчев.

Велчев припомни, че до този момент е станало ясно, че информацията е изтекла от специални разузнавателни средства, проверява се кой е имал достъп до тази информация, предстои да излязат резултатите и от втората експертиза на БАН.

Главният прокурор призова за търпение.

По повод твърденията на бившия зам.-директор на Агенция "Митници" Антоний Странджев, че висш служител на ГЕРБ е взел подкуп от 4 млн. лв., Велчев беше категоричен:

„Г-н Странджев е безспорен професионалист, ако има нещо да каже, той знае къде да го каже".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
кво се чудите преди 13 години
Червенушка и морал!?
47
1
 
2
 
! Отговори
56 преди 13 години
Прав е главния прокурор.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
боли ме г*за! един измамник казва за друг измамник, че бил почтен!и двамата да вървят на майната си!ВЪВ ВЛАСТТА ПОЧТЕНИ НЯМА!!!
45
2
 
6
 
! Отговори
Ковачев преди 13 години
По добре старомодна почтеност, отколкото съвременно модерно гъзоблизане и к..русмучене. До там ли я докарахте, безсрамни ***, на почтенноста да казвате "старомодна"!
44
1
 
2
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
Тъпчете на едно място и гражданите няма да имат пари да ви платят разходите за гориво,материална база,заплати,срс,курсове и 20заплати на куп при пенсиониране и другите социални придобивки - защото всичко това ви го плащат работещите граждани -от техния джоб - а когато е празен кво праим?И това е следствие че -В цяла България сектора икономическа полиция и финансови престъпления работи само фиктивно -прибират пари и рушвети
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този тотално ми обърка представите за морал.
42
1
 
6
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Тоз пък е такова 'корумпе' мазно.... тоя за под 100 хил. изобщо не сяда да приказва... дано да нямате вземане-даване с него... И това ми било главен прокурор... колкото Боко е министър-председател... то цялата държава е ла*на...
41
2
 
4
 
! Отговори
смях преди 13 години
Ти си старомоден клоун, да знаеш! И си извади ръцете от джобовете, когато ходиш в съдебната палата или където и да е, покажи малко "старомодна почтеност", "модерен нагъл бюрократ" !
40
2
 
5
 
! Отговори
питане преди 13 години
Защо криете коментарите относно тоя ***?!?
39
1
 
4
 
! Отговори
БОГ преди 13 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,,,,,,,,,,,,ДА СТЕ ПЛАКАЛИ ПО РАНО ЗА ЧОВЕКА .........НАЛИ ИСКАТЕ ОСТАВКИ.......НО МАИ САМО НА НВУГОДНИ ВАМ ХОРА ДРУГАРИ ОТ ЕБТЕСЕ
38
2
 
19
 
! Отговори
юрист преди 13 години
Абе, ***, знаеш ли колко много България има нужда от тази "старомодна почтеност"? Второ, почтеността си е почтеност, тя винаги е на "мода", защото почтеността е вечна! Трето, това показва колко /малко/ мозък имаш в главата! Четвърто, престани да се правиш на клоун и да ръсиш простотийки, ами сам можеш да вземеш един добър пример от "старомодната почтеност" и да си подадеш оставката, освобождавайки прокуратурата от поредния смехотворен бюрократ, който хал хабер си няма от прокурорска работа!
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а Волен напира да се бие в парламента като му се каже истината че е ***
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мда,по модерно е всичките да си ходят,а и по честно
35
3
 
11
 
! Отговори
робот срс преди 13 години
БОРКУР-БОРКОР СЪС СТАРИ *** НОВ БЪРДАК НЕ СЕПРАВИ Г-Н ПРОКУРОР.ЙОВЧЕВ ЕДОСТОЕН СЛУЖИТЕЛ И ИМА ДОБЛЕСТА ДАА ЗАЯВИ ЧЕ БУДА БОРИСОВ НЕЗНАЕ КАКВО ИСКА ОТ ДАНС-ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАДАЧИТЕ НА МВР.
34
6
 
5
 
! Отговори
Mick Jager преди 13 години
RAZPITAITE GOCE , YANE PEDALA , ALEKSI MUTRATA, PATRADA4KOVA I BRAT I DA4KOPRASHKOV I SHTE RAZBERETE KOI E ZAMESEN V CIALATA POMIA...
33
2
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ми ти бе мижетурка,кога ще си подадеш оставката.
32
1
 
17
 
! Отговори
БОМБА преди 13 години
достоен човек и не е *** като другите който са нагли.
31
3
 
18
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Разговори,записани от МВР и ДАНС вече 2ри месец немогат да се проверят,и да се каже да ли са истина?! Прокуратурата не и се занимава и мълчи,а на всичкото от горе и връщат Петко Сертов на ръководна служба.Такава измама са тея ГЕРБ,,,,и тоя Петко Сертов(агент на ДС,уволнен от ДАНС,съмнения че е агент на чужди служби).Голям смях в тая нашата Държава.ПРАВЯТ ХОРАТА НА ***,но на следващите изборите няма да разчитат на моята подкрепа!
30
3
 
18
 
! Отговори
нло преди 13 години
ЙОВЧЕВ Е ДОСТОЕН БЪЛГАРИН И СЛУЖИТЕЛ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЦВЕТАНОВ КОЙТО Е *** И НАГЪЛ Г-Н ПРОКОРОР. И НЯМА КАПКА ДОСТОЙНСТВО СЛЕД ТОЛКОВА ПРОВАЛИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ НЕГОВИТЕ ПОДЧИНЕНИ ОТ МВР.В ПРОКУРАТУРАТА СЪЩО СТАНАХА ДОСТА ИЗДЪНКИ ЗАЩО И ВИЕ НЕ СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА.
29
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Истината е, че никога ме нямали по смотан ГЛАВЕН ПРОКУРОР. Всъщност той успя да превърне една толкова уважава институция в една безлична институцийка. Трябва специално за него да променят длъжността на ГЛУПАВ ПРОКУРОР!