Шеф на държавна фирма "излетя" след акция "Либия"

Премиерът бесен заради "евтин PR на гърба на Външно"
Обновена: 23 фев 2011 16:20 | 23 фев 2011 14:38,
287
Шеф на държавна фирма "излетя" след акция "Либия"
110 българи се прибраха със самолета на "България Ер" тази нощ. Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че е уволнил директора на "Техноекспортстрой" Емил Коцев.

"Някои се опитваха да си направят евтин PR на гърба на Външно министерство", добави Борисов.

Проблемът с координацията за евакуацията на българите от Либия стана ясен още във вторник.

Според първоначалните планове самолетът, нает от "Техноекспортстрой", трябваше да тръгне за Либия във вторник сутринта, но полетът беше отложен.

От Външно обвиниха "Техноекспортстрой", че е подвела институциите с неизпълнен ангажимент по евакуацията. 

В крайна сметка от България за Джамахирията в късния следобед във вторник излетяха два самолета – първо правителственият „Еърбъс“, а малко след него и самолет на „България Ер“, ангажиран от държавната „Техноекспортстрой“.

Тази нощ обаче на Летище София кацна първо машината на „България Ер“ със 110 българи и шестима румънци на борда. След него около 10 часа сутринта пристигна и правителственият самолет. Той обаче прибра от Либия 83-ма души, от които само една българка, 70 хървати, 2 южнокорейци и 10 китайци.

Още по темата

По думите на Борисов парите за втория самолет са 100% от 100-процентово държавна фирма, която той и министър Плевнелиев са разпоредили да транспортира българите.

Направих кадрови промени в тази фирма, просто уволних директора, заяви Борисов.  Той отбеляза, че има готовност при необходимост отново да се изпрати транспорт до Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
1
 
! Отговори
Кристо преди 1 година
Този, заедно с Тиквата незабавно да бъдат изпратени в Белене!
285
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберчета Боко ви направи на луди.Възстанови на работа шефа на ,Техноекспортстрой
284
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Емил Коцев е бивш служител на зловещото Първо главно управление на ДС. Син е на един от ексначалниците на същото управление - генерал Васил Коцев. Таткото ген Коцев е същия, който е организирал убийството на Георги Марков в Лондон ! З А Т О В А мястото на ЕМИЛ КОЦЕВ е в З А Т В О Р А ".......***! По твоята логика, щом дядо ти е орал с воловете на село, твоето място е на КЪРА!Човекът може да е всякакъв, но е сторил каквото е трябвало, в случая.
283
0
 
2
 
! Отговори
aSo преди 13 години
БАЙ *** :))) почна да става и смешен, но кой, каквото ще да казва говоренето му се отдава, само дето почна маалко да се бърка...АйдеTake care
282
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Бойко, гледай внимателно какво се случва с Кадафи, защото ти си следващия ...
281
6
 
8
 
! Отговори
комунетата вън! преди 13 години
Емил Коцев е бивш служител на зловещото Първо главно управление на ДС. Син е на един от ексначалниците на същото управление - генерал Васил Коцев. Таткото ген Коцев е същия, който е организирал убийството на Георги Марков в Лондон ! З А Т О В А мястото на ЕМИЛ КОЦЕВ е в З А Т В О Р А
280
4
 
3
 
! Отговори
до 280 преди 13 години
ти си най голямата тиква,дърт комунист
279
3
 
7
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Шефа както излетя така и се приземи отново в ,,Техноекспортстрой.Тиквата е възтановил Емил Коцев
278
0
 
1
 
! Отговори
Taillow преди 13 години
Po qsno ne moje da bude!!!!
277
1
 
20
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
ДАНО ГОСПОД ДА ПОМОГНЕ НА ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ В ЛИБИЯ ДА СЕ ПРИБЕРАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ У ДОМА!!!
276
3
 
20
 
! Отговори
Бил Клинтън преди 13 години
МАЛЕЕЕ КАК НЯКОЙ МОЖЕ ДА СИ ПОМИСЛИ ДА НАПРАВИ НЕЩО ХУБАВО, И ДА ГО НЯМА БОЙКО ВЕЛИКИ В ТАЗ ДОБРИНА... АА *** ХА ДЕ... УВОЛНЕНИЕ ЗА ТАКИВА... БРАВО БОЙКО ТИ СИ МЪЖ!!! И ЗА .... МЕ ДРЪЖ!!!
275
2
 
19
 
! Отговори
Bwu.af преди 13 години
Да се фука в България право има само Борисов!НО - кой се фука - се пука!И последният случай го потвърждава!
274
3
 
9
 
! Отговори
Стария преди 13 години
АЗ избран съм от народаи по нови магистрали, АЗ го водя.Мой`та мисия е ясна, програмно е изразена и във медиите най-широко трябва да е отразена.Всяка крачка, АЗ, която сторятрябва да се изучава по история.Телевизиите трябва да вървят след мен,всеки жест мой, надеждно да е запаметен.Нека всяка моя дума се цитира,моя глас и мой`то слово да звучат в ефира.Затова където и да ида,искам журналистки покрай себе си да видя.Затова където и да ходя,правилните репортери с мен си водя.
273
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕЙБЕРите сте като ***.Много шум и аларма вдигате , без да свършите работа. Може да уволните цялата държава , но тогава трябва да се удавите в морето.За целта използвайте магистралите , които още не сте достроили!
272
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Женски заяждания по време на чума.
271
19
 
1
 
! Отговори
ГЕЙБЕР преди 13 години
Какво правим с подчинен, който взима пари от неизвестна частна фирма, за ни вкара в скандал, другари червени тиквеници? Не, не познахте, не го разстрелваме. Просто го МАХАМЕ.
270
14
 
3
 
! Отговори
ГЕЙБЕР преди 13 години
Никому неизвестният ръководител на социалистическия гигант Техноекспортстрой, закономерно се оказва ченге от стар комунистически род: Емил Коцев е бивш служител на зловещото Първо главно управление на ДС. Син е на един от ексначалниците на същото управление - генерал Васил Коцев. Брат му Бойко Коцев, бе зам.-министър на вътрешните работи при Кобурга, озова се в първия списък на кандидат-премиера Станишев като правосъден министър, а в крайна сметка стана заместник на Румен Петков в МВР.
269
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега излиза, че на този милиционерски синковец някой му е дал пари да прати втори самолет, след като е знаел, че вече е пратен правителственият Еърбъс :))) Няма значение кой е дал рублите, важното е, че направихме скандала :)))
268
1
 
17
 
! Отговори
noname преди 13 години
Посланието на Борисов към всички негови подчинни е недвусмислено: "Който върши единстваната работа която аз мога да прав (евтин ПР), ще бъде уволнен незабавно".
267
0
 
11
 
! Отговори
Емил Коцев преди 13 години
И извендъж сега ми казват, че правя PR на Техноекспортстрой за сметка на българските данъкоплатци, което също не е вярно, защото самолетът го плаща друга фирма, а не Техноекспортстрой.А коя е другата фирма?Няма значение коя е, но нищо общо няма с Техноекспортстрой.Държавна ли е?Не, частна е.