Младенов съди Масларова и... веднага вдига заплатите

Социалното министерство завежда иск за 11 348 405 лв.
Обновена: 25 фев 2011 20:28 | 25 фев 2011 20:20,
134
Младенов съди Масларова и... веднага вдига заплатите
Социалният министър ще вдига минималната заплата в съдебната зала. Снимка: Булфото

Увеличаването на минималната работна заплата не е невъзможно, стана ясно по време на дебат с участието на социалния министър Тотю Младенов в парламента.

Въпросът е откъде ще дойдат парите за това, особено в условията на финансова криза. Младенов представи пред депутатите интересна идея. За увеличаването на минималната работна заплата социалният министър щял да разчита на независимата съдебна система.

„Министерството на труда и социалната политика ще се установи като граждански ищец и ще заведе иск за 11 348 405 лева срещу длъжностни лица от предното управление”, обърна се към лявата част на залата Тотю Младенов, но там не срещна погледа на предшественика си Емилия Масларова.

По-късно пред журналисти Младенов допълни, че искът ще бъде заведен към пет длъжностни лица от бившето управление на МТСП. Той не пожела да ги назове поименно, но на въпрос дали Емилия Масларова е сред тях отговори: „Естествено”.

По думите на Тотю Младенов въпросната сума е достатъчна, за да покрие 45 000 минимални работни заплати. Тя била 5 пъти по-висока от бюджета за „Красива България”, а 11-те милиона министерството щяло да вземе като компенсация за далаверата със сградата в Стара Загора.

„Това е смешка и подигравка”, присмя се на Младенов бившият премиер Сергей Станишев. „Това правителство играе един театър – добрият министър на труда и социалната политика, който плаче и предлага добрите решения, но лошият министър Дянков му отказва. Извинявайте, но тук опира до политическа воля и приоритет”, коментира соцлидерът.

„Хората ги вълнува това, че цените скачат постоянно. Влизаме в инфлационна спирала за основни стоки – хляб, мляко, други продукти от първа необходимост. Хората не ядат асфалт”, преповтори силните думи на другарката си Корнелия Нинова Станишев.

Преди дни от БСП заявиха, че ще поискат оставката на Тотю Младенов, ако не представи конкретен и ясен план за увеличаване на доходите на българите. Очевидно днешната идея на социалния министър не допадна на червените, защото Сергей Станишев потвърди – Младенов трябвало да си ходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
африкански преди 13 години
а на пенсионерите кога тотя-когато великият кормчия върне българските емигранти в българия ли,както заявяваше преди време.дерзай тотя,в тебе е надеждата и хляба на народа.абе тотя,ти член ли си на герб.
69
0
 
9
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Ами 70, решението е да ги избиваме *** ***. Аз съм ЗА !!! И без това *** си е *** цял живот и е доказано че от *** нищо не става - само крадец или убиец и цял живот виси на врата на другите.Смърт, смрът и пак смърт !!!
68
0
 
6
 
! Отговори
milostiv преди 13 години
kogato jiveesh sred balgari siromasi cherni ili beli njama znachenie,strashno e da jiveesh sred negramotni varvari.*** sa takiva.
67
2
 
10
 
! Отговори
алф преди 13 години
май не си тотю ,*** си тиииииииииииииии,***
66
0
 
44
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Една 11-15 годишна ***, която вместо да учи роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНООсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-СметОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския ефективен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв БРУТО., дохода е 190 лв.НЕТО,след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъциНе мога да ви кажа колко пари са похарчени за ***, чрез т.н. "Оперативни програми" към Социалното министерство.Но оня ден Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!!А колко такива опративни програми има, само Тотьо знае ...Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации)НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТАЕто затова *** раждат като бесни ***, а българките едва отглеждат и 1 дете ...
65
0
 
17
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
ГМД (Гарантирания Минимален Доход), който е база за изчисление на всички социални помощи и детски на ***,по силата на член 9 от ПП на ЗСП (Правилник за Прилагане на Закона за Социално Подпомагане), бе 40 лв. месечноПредишната Тричленка го увеличи на 55 лв., а малко преди изборите 2009 г. го дигна още един път на 65 лв.Сега ГРОБ отново ще го вдига вероятно на 80 или 100 лв.Отделно от това увеличиха ДМД (Диференцирания Минимален Доход) на всяко *** от 75% на 91%.
64
2
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Тъмно-червените и светло-сините българоубийци от БСП и ГРОБ,се надцакват за *** гласовеЗер изборите идат ...Днеска ги гледах и слушах по БНТБСП (Българската *** Партия) искаше да се повишели социалните помощи и детски на "рисковите групи от населението" - тоест на циганитеЗа работещите бедни и за работилите бедни (пенсионерите) и дума не станаТотьо за да не остане ГРОБ назад, обеща да повиши ГМД (Гарантирания Минимален Доход) което значи вдигане на всички помощи и детски
63
3
 
10
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гърбавите болшевики.. КАТО ТОЯ *** НА СНИМКАТА са патологични случаи.. указаха се по нагли от ортаците си.. онези поне .. дрънчаха от всякъде на наглост и циничност.. гнусно лицемерие.. Тая извратеняци гърбавите .. се представят за по различни!!! всичкото им. ..е лъжа и измама.. .. ментаци!! подхвърлят сеира ... играят номера за пред популацията а тя .. пляска, докато я шляпат !!! Отврат са!Отврат!!
62
1
 
2
 
! Отговори
гошко... преди 13 години
забравих да добавя, че ми ПЛАЩАТ...
61
4
 
17
 
! Отговори
гошко... преди 13 години
ЛОШОТО за ПРОСТИТЕ "управници" е - че ЦЕЛТА ИМ Е ДА СЕ ОБГРАДЯТ с ПО-ПРОСТИ "подчинени"......за да ИЗПЪКНАТ.........когато престанете с "безмисленото" писане - ще осъзнаете, че съм бил прав........а за сега ОСЪЗНАЙТЕ,че ЗАПЛАТИ+ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ+ПАРИ ЗА ПЕНСИИ+ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ.........БОЙКО НЕ ДАВА.............дава парици ЗА БЕЗЧИСЛЕНИ МАГИСТРАЛИИИИИИИИИИ........аз лично чакам ИЗБОРИ....най малкото ЗА ДА зашлевя ШАМАР НА МУТРАТа........
60
0
 
15
 
! Отговори
Младенов до 53 преди 13 години
Мила Елена,аз ще взема парите от Масларова,но ще си ги разделим с колегите!Ако ги взема за да ги раздавам на пенсионерите,хич няма да си мръдна пръста!Ела ти ги вземи и ги раздай на пенсионерите!
59
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 13 години
ЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙ НЕЩАСТНИЦИИИИИИ, БОЛНИЦИТЕ И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЩЕЛИ ДА ГИ ОСТАВЯТ НА СТУДЕНО. ТОВА ЛИ ВИ Е ЦЕЛТА, БЕ ГЕРБЕРИ МРЪСНИ? ЗА ТОВА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако иска покрива 45000 мин.заплати, то средствата и бюджета за СРСта покриват 450000. От време на време Тотю се изказва, само и само за да ни припомни, че е кръгла нула!
57
2
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
питай Доган, той нали ги разпределяше
56
1
 
5
 
! Отговори
до елена преди 13 години
Еленооооо, ти си ГРОБокопач на партията БСП. По културно и разбираемо изказване отдвана нямаше. БРАВО!
55
2
 
5
 
! Отговори
до елена преди 13 години
Еленооооо, айде марш във втори клас, баси, изказваш се по-неграмотно и от ББ.
54
3
 
11
 
! Отговори
ЕИ ХОРА преди 13 години
Не виждате ли че нашите Деца и Родители Пенсионери умират от болести и студ,горе долу България изглежда като Ленинград по време на обсадата от Германците.Трупове в домовете,просяци,конфискувани от мутри начело със Частни съдии изпълнители къщи,убийства,Здравна Осигуровка която е много пари и предизвиква пиянски смях пред Лекарите.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев, точно защото опира до "политическа воля" е такъв водевил всичко. Воля и политическа воля са две различни неща.
52
6
 
7
 
! Отговори
елена преди 13 години
г-н МЛАДЕНОВ вземи парите на крадлата сумониска МАСЛАРОВА 10000000 десет милиона който безрамната комунистка открадна да се раздадат на най бедните пенсионери. Представете си че по 50 лева се раздадът на човек това прави 200000 двеста хиляди пълни торби с месо сирене че дори и лукончица
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"серГей Е МРЪДНАЛ... ТО МАЙ ЦЯЛОТО бсп СА ЯХНАЛИ ВЛАКЧЕТО..."Гейби, скоро ще духате супата! И как ще си прекарваш самотните нощи тогава? Сподели тук, докато сме насаме, за кого ще пишеш след ГЕРБ? Какви са ти плановете за живота? :)))