Младенов съди Масларова и... веднага вдига заплатите

Социалното министерство завежда иск за 11 348 405 лв.
Обновена: 25 фев 2011 20:28 | 25 фев 2011 20:20,
134
Младенов съди Масларова и... веднага вдига заплатите
Социалният министър ще вдига минималната заплата в съдебната зала. Снимка: Булфото

Увеличаването на минималната работна заплата не е невъзможно, стана ясно по време на дебат с участието на социалния министър Тотю Младенов в парламента.

Въпросът е откъде ще дойдат парите за това, особено в условията на финансова криза. Младенов представи пред депутатите интересна идея. За увеличаването на минималната работна заплата социалният министър щял да разчита на независимата съдебна система.

„Министерството на труда и социалната политика ще се установи като граждански ищец и ще заведе иск за 11 348 405 лева срещу длъжностни лица от предното управление”, обърна се към лявата част на залата Тотю Младенов, но там не срещна погледа на предшественика си Емилия Масларова.

По-късно пред журналисти Младенов допълни, че искът ще бъде заведен към пет длъжностни лица от бившето управление на МТСП. Той не пожела да ги назове поименно, но на въпрос дали Емилия Масларова е сред тях отговори: „Естествено”.

По думите на Тотю Младенов въпросната сума е достатъчна, за да покрие 45 000 минимални работни заплати. Тя била 5 пъти по-висока от бюджета за „Красива България”, а 11-те милиона министерството щяло да вземе като компенсация за далаверата със сградата в Стара Загора.

„Това е смешка и подигравка”, присмя се на Младенов бившият премиер Сергей Станишев. „Това правителство играе един театър – добрият министър на труда и социалната политика, който плаче и предлага добрите решения, но лошият министър Дянков му отказва. Извинявайте, но тук опира до политическа воля и приоритет”, коментира соцлидерът.

„Хората ги вълнува това, че цените скачат постоянно. Влизаме в инфлационна спирала за основни стоки – хляб, мляко, други продукти от първа необходимост. Хората не ядат асфалт”, преповтори силните думи на другарката си Корнелия Нинова Станишев.

Преди дни от БСП заявиха, че ще поискат оставката на Тотю Младенов, ако не представи конкретен и ясен план за увеличаване на доходите на българите. Очевидно днешната идея на социалния министър не допадна на червените, защото Сергей Станишев потвърди – Младенов трябвало да си ходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
12
 
! Отговори
ilian sotykov преди 13 години
Мдаа,вижда се,че Тотю не много умен....даже хичЧ
109
4
 
12
 
! Отговори
До 96 преди 13 години
Тъй като виждам,че си зле с анализа,ще ти напиша с главни букви - ТИКВИТЕ СА ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП! ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП!!Извикай някой да ти го ОБЯСНИ,ако пак не си го разбрал!!
108
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прах в очите на избирателите!!!Пир по време на чума!!
107
7
 
10
 
! Отговори
bgf преди 13 години
Докато м. Тотьо Младенов, осъди Масларова, "замразените" българи от Дянков ще измрат и Тотьо няма пак да увеличава пенсии и заплати, защото няма да има никакъв смисъл!!! Нека Господ да прецени кой е прав и кой е крив!!!
106
2
 
3
 
! Отговори
коко преди 13 години
106 ... и понеже не съм ти ПРИЯТЕЛ и нямам КОТИЛА НА УПРАВЛЕНИЕ(за съжаление), ще те помоля да бъдеш малко по-градивен в тона си.Нищо че тук нещата са анонимни, човек е хубаво да има някаква култура особено икономисти като теб.Надявам се няма да бъдеш поредния всезнайко, който ще работи като сервитъор или ще разчита на мама и тати. Успех.
105
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 13 години
до 106.....106 хубаво е че четеш учебници, може би си поредният супер икономист, който ще излезне от нашите супер университети.По учебник и демокрацията, и комунизма, и фашизма са много хубави неща.Но, си направи проучване какъв е делът в световен мащаб на държавните поръчки в икономиките.Плановата икономика съществува с пълна сила, нищо че не се нарича "свободна и пазарна".Поговори с някой твой преподавател по въпроса!
104
4
 
10
 
! Отговори
митака преди 13 години
Абе що ми са струва че тоя герой пак е прекалил с алкохолните напитки....
103
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
zasujeleni e tova e polojenito ikonomi4eski niama kak da se uveli4avat doxodite na xorata zastoto za da se uveli4i nesto triabva da se uveli4i i proizvoditelnosta na truda no za sujelenie nasta ikonomika v momenta e noukaut i v blizkite 20 godini nima da se suvzeme
102
3
 
9
 
! Отговори
Виж ся...103 преди 13 години
...моя източник се нарича учебник по Микро и Макроикономика, приятелю!!!!!!!! Там има идеален за НАРОДА вариант на икономическо управление. Към него се стремя и аз. Това е мое право и мнение! Всички видяхме котилата Ви на управление: комунисти, социалисти, демократи, републиканци, либерали, консерватори, центристи, царисти, цанковисти до какви катастрифи за обикновеносто население водят по цял свят, нали... И това, че искам по-добър живот (в икономически план), не ме прави политик, нали така?
101
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Колкото осъдиха Доган и царя,толкова ще осъдят и тая противна жена Масларова.
100
5
 
7
 
! Отговори
Съд! преди 13 години
Само с намеци не става! Очакваме присъди! Чак толкова не са умни бившите министри, обвинявани в злоупотреби. Ако има воля в правителството на ГЕРБ, ще има най-после и осъдени! А иначе Масларова ще се осмелява все повече и ще дава акъл, вместо да се скрие от срам!
99
6
 
6
 
! Отговори
до Алооооооо преди 13 години
Къде в света видя "самолегулираща, отворена пазарна икономика", няма я и никога не е имало.В САЩ няма такива регулации и когато банките се издъниха държавата плати от джоба на данъкоплатците и спаси много индустрии, въпреки че те са много изостанали.Пример : в Детройт през 2008-*** обявиха че следващите 10 години ще се продават по-мощни бензинови?! ванове.Алоооо явно твоята инф. агенция се нарича БСП но те нито от икономика нито от политика разбират, така че няма да ти се сърдя.
98
3
 
15
 
! Отговори
Алооооо... преди 13 години
...на кого ще вдигнеш заплатите? На държавните чиновници? Или на частния сектор? Ми къде остана саморегулиращата се отворената пазарна икономика, без намесата на ДЪРЖАВАТА? Докога чрез монополите ще си храните котилото от хронично абонирани ТЪРТЕИ във властта? Кой си ти изобщо да увеличаваш или намаляваш заплатите в частния сектор? А къде остана КОРПОРАТИВНАТА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ? Явно някъде по яхтите на топлите островни страни... Наглец...
97
8
 
8
 
! Отговори
koko преди 13 години
Тия *** от БСП за каква инфлационна спирала и за какъв асфалт говорят.То и червените баби вече не можеш да ги заблудиш.Банките дават по-ниски лихви по кредити и по депозити, защото според тях ситуяцията "очевидно " се подобрявала.Проверете в местните бюра по труда, колко нови работни места са открити и ако се чудите защо никой не ги заема се обърнете към Масларова да ви обясни, защо създаде професията БЕЗРАБОТЕН.
96
5
 
14
 
! Отговори
Марко Тотю преди 13 години
То бива плюене по прдните до 1 год. Чакахме да ги осъдите и да ги вкарате по затворите ,разбра се че това нямо да стане. Още 1 год. мина в чакане вие да направите нещо - ама то се оказа , че сте по некадърни и крадете повече и от комунистите /Каквито сте и вие/. На тези приказки може да повярва само пълен *** ,Тотйо !
95
4
 
15
 
! Отговори
Луцифер преди 13 години
Младенов не знае какво да прави,но го прави добре.Нали гербери.
94
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде са флашките на Патрашкова на Яне на Дачков и къде бяха когато се крадяха милиони и куфарчета с пари ? Сега вият на умряло и се мъчат да ни покажат че всички са маскари.Да ама не ! Не сравнявайте двата апартамента на Цветанов с милионите и големите палати както и безгрижен живот с джиповете на досегашните мафиоти които сега са зинали и се мъчат какви ли не компромати да извадят за Герб! Не вярвам и частица на Ал.Петров и неговата червено синя подкрепа.
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 96Само че българите трябва да осъзнаят че комунистите са хитри а и на тяхна страна е правосъдната система а и всички крадци са тъпкани с пари и плащат пачки -----------Народа, ако се вдигне като Египет, Тунис, ни пачки ни съдии ще останат да казват кой е крив и кой прав, да пометем червента мафия крала 65 години отрудения български народ. Да покажем на крадливите селски тарикати от мафията БСП, на кого сме потомци - Симеон, Хан Крум, цар Асен! Долу ръцете от народа крадливи комунисти!
92
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да я осъдят и не само нея ! Само че българите трябва да осъзнаят че комунистите са хитри а и на тяхна страна е правосъдната система а и всички крадци са тъпкани с пари и плащат пачки и затова държавата не може да осъди никого.Докато не се върне държавността в съдебната система с крути мерки ще се чудим защо само джебчиите са в затвора. Точно затова Герб е оплюван и атакуван защото засегна интересите на червено синята крадлива пасмина в която има много много власт и пари.
91
2
 
13
 
! Отговори
УХА преди 13 години
Не мога да разбера защо от най високо политическо ниво се говорят глупости!И като я осъди Масларова юь тези 11млн. нали тези 45.000 мин.раб.заплати ще стигнат само за един месец!После работищите в БГ не са 45.000.Опасявам се,че накрая Масларова няма да я осъдят също като Н.Цонев поради некомпетентост на системата.Лошото, е че те ще ни осъдят в Страсбург и пак ние ще трябва да плащаме за гафовете на нашите мили родни политици