Влаковете в страната спряха за час

Ако не се постигне съгласие, стачката става 8-часова
Обновена: 10 мар 2011 15:04 | 10 мар 2011 11:41,
55
Влаковете в страната спряха за час
Пътниците побързаха да уведомят близките си, че закъсняват заради стачката. Снимка: Булфото

По време на едночасовата стачка, обявена в железниците, са спрели влакове в цялата страна, съобщиха от КНСБ.

52 от общо 60 пътнически влака в страната са спрели движението си в 10 часа.

По време на ефективната предупредителна стачка на железничарите реално не са работили големи жп възли и гари като Бургас, Стара Загора, Плевен, Горна Оряховица, Варна, Шумен, Синдел, Дъбово, Централна гара в София, Ямбол, Перник, обобщиха от синдиката.

На Централна гара в София и четирите влака, които трябваше да тръгнат в интервала от 10 до 11 часа, са спрени. Това са композициите за Варна, Кюстендил, Червен бряг и за Бургас през Пловдив. 

Шестте влака от Варна са спрени. Експресът от Варна беше спрян на гара Попово. 

Влакът, който е тръгнал по разписание от София в 9,26 ч. за Благоевград–Кулата, е спрян в 10,00 ч. на Драгичево, а този от Перник в 10,15 ч. не е потеглил. Влаковете от Горна Оряховица за София и Варна също са застинали по време на предупредителния протест.

Влакът, който по разписание е тръгнал от Кюстендил в 9,03 ч., е спрян в 10,00 ч. на гара Александър Димитров.

Влакът от Ямбол за Бургас е спрян на гара Българово. Бързият влак от Бургас за София в 10,50 часа не е потеглил навреме.

Влакът, който трябваше да тръгне от гара Михайлово (Стара Загора) в 10,01 часа, е останал на коловозите, както и пристигналият в 10,01 на гара Михайлово. Не е тръгнал и влакът от Пловдив за Пещера в 10,30 часа.

Още по темата
Ръководството на Централна гара е оказвало натиск върху служителите да не участват в протеста, заяви председателят на железничарския синдикат към КНСБ и "Подкрепа" Петър Бунев.

Следобед преговорите между стачкуващите и ръководствата на железниците продължават. Ако не стигнат до споразумение, ефективните стачни действия ще продължават от 8 до 16 часа всеки ден. 

Стачката няма нищо общо с политически искания, протестът е само социален и за бъдещето на железниците, категоричен беше Бунев.

Сред мотивите да стачката са плановете за съкращения в сектора, лошите условия на труд, неизплатените ваучери за храна и неполучените социални плащания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
18
 
5
 
! Отговори
vini преди 13 години
Нека стачкуват но за часовете които не работят никакви пари.Аз несъм съгласен да спонсорирам зад бюрата мързеливците.КНСБ и Подкрепа да им плащат заплатите.Правителството да продължава в същия дух иначе няма оправия в тази държава.
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На стачка трябва да се вдигне целият български народ,както е в Гърция!Ако се стачкува поотделно,няма да има никаква полза.В парламента не им дреме за нас.Трябва да им напомним,че ние сме по-важни от тях и ние им плащаме безумно високите заплати!!!!!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
defatko poslednata dypka na kavala,si vardi 4inovnicite,kato gledam ve4e nema ma6inisti,taka 4e ot tqx nqma koi da sakratqt da my mislqt 4inovnicite
12
0
 
15
 
! Отговори
до11 преди 13 години
Абе има стачкуващи 20-25 годишни, каква държавна сигурност те гони? Сигурно са ги вербували на 2 годинки! Дай друго обяснение!
11
14
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Всички стачкуващи са агенти на бившата Държавна сигурност!
10
3
 
31
 
! Отговори
222 преди 13 години
Подкрепям работниците в БДЖ,но не голямата им администрация! Браво!
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Падали се по 4 души на километър тук, а в Германия - 2. Само дето тия 2-*** души повече, не са на релсите ами са администрация, демек сложени наши хора, да взимат пари, а нищо да не правят!
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво де ама то за един час само как да се усети?То влаковете всеки ден с над един час закъсняват ада не говорим колко е за година.В Япония закъснеят ли всички влакове общо 1 час за цялата година министъра на транспорта подава оставка.Къде сме ние 1 час???За седмица трябва да спрат за да се оправят нещата.
7
3
 
11
 
! Отговори
това е целта преди 13 години
Да доидат чуждите колонизатори,да довършат започнатия грабеж.Цялата държава продадоха тия престъпници.
6
5
 
31
 
! Отговори
2525 преди 13 години
Браво на БДЖ.Гробаджиите разбират само от езика на силата.Шут на милиционерско-мутренската мафия.
5
16
 
5
 
! Отговори
DO 3TI преди 13 години
TUK NA KILOMETAR SE PADA PO EDIN KOMUNIS ZA TVA SE OSRAHME
4
5
 
27
 
! Отговори
Марио преди 13 години
Браво Железничари!Не се давайте!Ако ще БДЖ да губи милиони на ден по добре да ви приватизират накой чужденци и да изгонят мързеливата *** по канцелариите ви!Успех!
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами в Германия на един километър линия се падали 2-*** души жепейци, а тук 4. Излизат обаче с оправданието, че там много е механизирана историята, а тук нищо не е пипано като технология от 30 години и затова трябвало повече хора.
2
4
 
46
 
! Отговори
Браво ! преди 13 години
Браво на железничарите. Останалите нека чакаме горивото да стане 5 лв. за литър и тогава.
1
17
 
4
 
! Отговори
BSP преди 13 години
DOBRE NI SLUSAT MA KOI STE IM HRANI DECATA