Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!

Дъновизмът пък бил силно "окултно лъжеучение"
Обновена: 16 мар 2011 14:40 | 15 мар 2011 12:23,
541
Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите Снимка: Булфото

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста", това е заглавието на двутомника на йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир.

Представянето на книгите е обявено на официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква и ще се състои на 15 и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Първата беседа ще е "Ванга – портрет на една съвременна магьосница", а втората е с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов, пише в сайта на БПЦ.

До момента Светият синод не е обявявал официалната си позиция за Ванга.

"Целта е да бъде разграничено истинското християнство от окултното, както и да се получи обществен дебат по темата", обясни йеромонахът пред bTV.

"Трябва да се чуе гласът на църквата. Да не се промиват мозъците на хората с думите на антихриста Дънов и врачката Ванга", категоричен бе свещеникът, който пристига специално от Атон за представянето на книгата.

Макар и след смъртта на двамата, по думите му църквата трябва да се бори с оставеното от тях "заразно" наследство: "Когато има духовни проблеми, тя трябва да изкаже своя глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: вангаПетър Дънов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
5
 
2
 
! Отговори
Мартин до 445 преди 13 години
Най-голямата грешка е да повярваш в себе си. Това в капанът на гордостта. А гордостта е най-опасният грях, защото е свалила най-светлия ангел от небето и го е направила сатана. А какво може да стори на нас хората такъв грях? Ние които сме толкова по-немощни от амгелите. Ние които сме тленни. Само със смирение можем да се оправим и вяра в Господа а не в себе си. Който вярва в себе си се е объркал много.
442
3
 
2
 
! Отговори
Burevestnikov преди 13 години
Xora OSUZNAITE SE !!! Tochno tuk.... konkretno za tazi dosta slojna i bix kazal filosofska tema... smqtam che nqma chista i nepodpravena 100-procentova istina kazana ot edin... ili ot edna religia ! Po skoro istinata e suvkupnost ot mnogo choveshki mnenia,istoricheski subitia,geografski osobenosti,vqrvania,predania,legendi dori.... !!! Nqkoi moje li da kaje ot nas .... DA ! KONKRETNO TOZI ILI ONZI E ABSOLUTNO PRAV ?!?!.... Mislia che ne... I trudno ste ima takuv osven tozi koito ZNAE!A Toi e BOG
441
2
 
3
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
МАРТИНЧО НЕ МИ СЕ ОБЯСНЯВАЙ!ХАХАХА АЗ ТИ ГОВОРЯ С ФАКТИ!ТИ С КАКВО МИ ГОВОРИШ?АКО ТИ СЕ ЧЕТЕ ФИЛОСОФИЯ МОГА ДА ТИ ПРЕПОРЪЧАМ НЯКОИ ПО ДОБРИ КНИЖКИ ОТ БИБЛИЯТА!
440
4
 
1
 
! Отговори
972 преди 13 години
slava na isus ,4e donese ot B-GA nov zakon,,OBI4AITE SE KATO BRATJ,,.no kolko go 4uha,a kolko go razbraha??a ina4e VANGA be6e s otvoteno treto oko,koeto vseki moje da napravi s yoga uprajnenia.danov ne e demon.u4enieto mu ne e religia,a ne6to kato duhovni uprajnenia v ramkite na hristianstvoto.4ak takiva zakleimjvania i gonenia ne sa nujni.carkvata sama si nanasj vredi.a i za nikoi ne e taina 4e hristianstvoto e izgradeno na osnovite na yudaizma,koito dava mnogo pove4e duhovna i fizi4eska sila
439
4
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Да знам. Библията действа така. Изобличаващо. Понякога като съм я чел точно така съм искал да говоря - Замълчи! Замълчи! Ама няма проблем след травмата следва катарзис и така живота продължава. "Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето." Еврей 4
438
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко ,че не сме израсни духовно достатъчно за да НЯМАМЕ нужда от глупави религии и попове обирджии ,че и нагли .
437
0
 
3
 
! Отговори
логос преди 13 години
Най-после да видя ,че имало хора дето могат да мислят и са наясно за какво става въпрос ,браво за поста на 443 !
436
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Сутринта ги гледах. - ТАЛИБАНГОВЦИ!
435
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На обезверения и заблуждаван народ някой трябва да му помогне да се оттърси от лъжите! Дано отеца има призванието и да свърши тази работа ефективно! Жалко, че има много твърдоглавци, надъхани с безбожие и антицърковни настроения, които се имат за умни...такива трудно възприемат фактите, а още по-трудно им е да признаят, че се заблуждават...
434
0
 
1
 
! Отговори
ДО 444 преди 13 години
*** КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО ГОВОРЯ НЕ ВЗИМАЙ УЧАСТИЕ ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ!
433
1
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Човек и природа взаимодействат като едно цяло, но и двете са творения на Бог. Бог е повече и от двете. Кланяш се на слънцето, ами кланяш се на творението не на Твореца. Като видиш картина на нея ли се възхищаваш? Не, а на таланта на художника. Същото трябва да става като видиш слънцето или природата.
432
0
 
3
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
ХАХАХАХ МАРТИНЕ ЗАМЪЛЧИ!ХАХАХАХАХХХАХА!ЗНАЕШЛИ ЗАЩО СИ ТАКЪВ!АМИ ЗАЩОТО СИ БЕЗДУШНИК!ВЯРВАШ В КАКВО ЛИ НЕ НО НЕ И В СЕБЕ СИ!ПРОСТО ЗАМЪЛЧИ!ХАХАХАХАХА
431
1
 
0
 
! Отговори
до 437 преди 13 години
По кой начин? Ти май не правиш разлика между пропаганда и дълг на един духовник, приятелю!?Щом такива прости понятия ти се губят, какво повече има да говорим!!!Не съм Мартин, да не стане грешка
430
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съвсем скоро ще стане известно кой построй хеопсовата пирамида ,както и пирамидите в южна америка и остави на човечеството едно велико познание но за съжаление то бе скрито от хората и остана достъпно за малцина дето се самообявиха за посветени(илюминирани),а измислиха за обикновенните хора един религиозен миш-маш в който обявиха едно племе за (богоизбрано)и по стар илюминатски принцип на разделяй и владей скараха човеците по света ,като се възползват от това за лично облагодетелстване.
429
2
 
2
 
! Отговори
До 435 преди 13 години
Един от тези ,които твърдо е бил с/у комунистите в най мрачните години - това е П. Дънов .
428
6
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
В паневритмията не знам дали има лошо. Предполагам няма. Има лошо да повярваш на Дънов и да го наричаш Учител. Така в сърцето ти е подменен истинският спасител с фалшив. Дънов няма да те спаси от Сатана, защото не е по-силен от него. Няма да изкупи греха ти, защото е грешник като нас. Но Господ е по-силен от врага на спасението и кръвта му ни умива в каквато и свинщина да сме се въргаляли. Господ е Бог, Дънов е човек и то такъв, който общува с поднебесните духове на злобата.
427
3
 
1
 
! Отговори
до Джони преди 13 години
Джони, ти като завали дъжд, кланяш ли се, хм?Кланяй си се там на слънцето, на Индуизма и какво ли още не и моля те не ни занимавай с патологичните си заблуди...
426
2
 
1
 
! Отговори
Джони преди 13 години
до Мартин : Човек и природа са едно. Всичко е от значение -Слънцето ,луната ,звездите и тн. Например всички ,които живеят до морето знаят,че при пълнолуние и мидите са пълни . Само крайните Евангелисти отричат влиянието на небесните тела.
425
0
 
2
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
ТА ТАКА МАРТИНЧО!АКО НЕЩО Е ЧИСТО И ИСТИНСКО НЯМА ДА БЪДЕ ПРОПАГАНДИРАНО ПО ТОЗИ НАЧИН!
424
2
 
2
 
! Отговори
до 432 преди 13 години
Ами и за това си има обяснение, разходи се до православна книжарници има тоново литература по въпроса! Много искам да ти обясня, но няма как да стане с поле от 500 символа, поздрави