Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!

Дъновизмът пък бил силно "окултно лъжеучение"
Обновена: 16 мар 2011 14:40 | 15 мар 2011 12:23,
541
Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите Снимка: Булфото

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста", това е заглавието на двутомника на йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир.

Представянето на книгите е обявено на официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква и ще се състои на 15 и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Първата беседа ще е "Ванга – портрет на една съвременна магьосница", а втората е с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов, пише в сайта на БПЦ.

До момента Светият синод не е обявявал официалната си позиция за Ванга.

"Целта е да бъде разграничено истинското християнство от окултното, както и да се получи обществен дебат по темата", обясни йеромонахът пред bTV.

"Трябва да се чуе гласът на църквата. Да не се промиват мозъците на хората с думите на антихриста Дънов и врачката Ванга", категоричен бе свещеникът, който пристига специално от Атон за представянето на книгата.

Макар и след смъртта на двамата, по думите му църквата трябва да се бори с оставеното от тях "заразно" наследство: "Когато има духовни проблеми, тя трябва да изкаже своя глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: вангаПетър Дънов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
6
 
7
 
! Отговори
Mnenie преди 13 години
Браво отче, възхитен съм от тебе, сам виждаш резултатите от комунизма в България, какво невежество и какво безхаберие. Аз лично опреличавам комунизма със сатанизъм, защото това беше опит да се изкопират някои постулати от библията , като в същото време се издигне материализма и се нанесе удар на православието. Резултата го видяхме всички и още понасяме ударите, но хората са невежи и не го разбират. Аз съм инженер но чета и се интересувам и вече твърдо вярвам в съвършенството на бога и в неговия замисъл, вярвам че рано или късно на всички ще се отворят очите и ще разберат,че са били лъгани, заблуждавани и манипулирани с една точно определена цел , а това е да се провали Божия замисъл и Сатаната да се провъзгласи за бог тук на земята, като отклони заблудените от божия път и ги поведе след себе си. Пак искам да изразя възхищението си от Вашата смелост и себеотрицание в тези трудни за хората дни да се изправите срещу бесовете и да покажете на хората правия път.Бог да ви е на помощ!
422
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя поп да иде да се гръмне!!!Не че съм супер фен на Ванга, навремето баба ми два пъти ходи при нея и абсолютно нищо не и позна. Но все пак е помогнала на много хора и вече е починала (за мъртвите или добро или нищо!). Също като нашите политици ,поп си прави PR на гърба на известни хора!
421
2
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Не е соларен култ. Бог още чрез Моисей забранява преклонението пред небесните тела. Ама за това трябва да се чете Библията.
420
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо църквата казва ,че преди да приемем християнството сме били(езичници) ,всеизвесно е ,че езичник е човек който вярва в много богове , та според църковниците ние сме били езичници,а *** не,ха сега де?! Ми нали българите са вярвали само в един Бог Тангра ,а за юдейте самХристос хи нарича синове на дявола ,и по тази логика щом калимявките пропагандират чифутска религия са синове на дявола.
419
3
 
0
 
! Отговори
bvb ДО 375 преди 13 години
Чел съм Библията и ти просто няма какво да отговориш. Библията не се чете само с очи и за слепци като тебе тя е просто букви. Убеден съм че не си проумял и едно изречение от тази книга. Както и повечето хора които се наричат божи служители и са част от така наречената Православна църква.
418
3
 
5
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Мартине, какво лошо има в Паневритмията или както му казваш "танцуване пред слънцето"? Опитай и ще разбереш колко прекрасно е.
417
1
 
3
 
! Отговори
до 423 преди 13 години
Инквизицията, Азе, е дело на Католическата Църква, приятелю! Същата, която има има публични домове, върти търговия, държи акции в Проктър анд гембъл, която компания спонсорира Сатанинската църква със седалище САЩ!Та можеш ли бай Азе, да наричаш тази цръква християнска, камо ли официална?Прочети добре книжката по история, за да разбереш различията между тази организация и Християнската Църква, поздрави
416
3
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Бай Аз, инквизицията е дело на католическата църква. А тука официално сме православни. Т.е. това понятие което използваш като официална християнска църква е широчко. Това че католическата църква е избрала това не значи, че Христос го е искал от тях. Или значи ли? Господ е казал, който ме обича ще спазва заповедите ми. Аз на Господ вярвам. И да така искам да вярвам.
415
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
До Аз: Инквизицията е дело на католическите еретици, адаш, не на Христовата Православна Църква. Прави разлика!
414
3
 
3
 
! Отговори
bvb преди 13 години
Чел съм Библията и ти просто няма какво да отговориш. Библията не се чете само с очи и за слепци като тебе тя е просто букви. Убеден съм че не си проумял и едно изречение от тази книга. Както и повечето хора които се наричат божи служители и са част от така наречената Православна църква.
413
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най голям шум по тази тема беше подета от тв Европа ,по интересно е чия собственост е тя ,..,защото собственик на тази телевизия е брата на бившия президентП.Стоянов -Емил Стоянов понастоящем евродепутат .Малко извесно е ,че тези хубавци произлизат от стар еврейски род от Пловдив и неслучайно днес Е.стянов е председател на комисия към европарламента за приятелство с(народа) на Изрел..,ето кои имат интерес от пропагандирането юдео-християнската доктрина.
412
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Инквизицята е дело на официялната християнска църква бай Мартине. Попрелисти някоя книжка по история пък после вярвай каквото си искаш.
411
6
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Ако дъновизма е учение за нещата такива каквито са, нямаше Дънов да казва, че едно време мъжете са раждали. Това е смешно. Или че петата раса нямала обоняние. Това е смешно, а също и расистко. Ако искаш да живееш с такива вярвания добре. Но истината е в Христос не в Дънов. Моят учител е Хрисотс, а не Дънов. Един ден ако Господ поиска може и ти да повярваш и дано. Тогава ще разбереш, че истината не е в някакви практики като танцуване пред слънцето или други соларни култове. Истината е по-проста.
410
4
 
8
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
А НА КАКВО Е ДЕЛО ИНКВИЦИЦИЯТА?И КАК СМЕ ПОКРЪСТЕНИ!?ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ КАК ИНАЧЕ С КРЪВ!?ЗАНЕШ ЛИ ЧЕ ЦЪРКВАТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ИМПЕРИЯ КОЯТО НЕЗАВИСИМО ОТ ЗВЕРСТВАТА КОИТО Е ИЗВЪРШИЛА ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА!НЯМА ДРУГА ТАКАВА ИМПЕРИЯ!ПАРАДОКС!И НАЙ ЖАЛКОТО Е,ЧЕ НИКОЙ НЕ И ТЪРСИ СМЕТКА ЗА НИЩО!ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕНА ПРЕД МЕЖДУНАРОДЕН СЪД!КАКТО ИЗПРАВИХА ПРИМЕРНО МИЛОШЕВИЧ!ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА!
409
2
 
1
 
! Отговори
до 400 преди 13 години
Ами може би трябва да се осланяш не на своя, а на опит с над 2000г история, доказал своето човеколюбие и изключително непримирим към душе губитили, поздрави. Разходи се до Рила и се качи да прочетеш завещанието на Св. Иван Рилски, искрено се надявам той да е по-голям авторитет от Дънов. Защото там светеца моли и увещава на всяка цена да не се мръдва и на йота от Православието, с което дъновото учение е в сериозен конфликт! Може би в неговите думи ще намериш търсения позитивизъм, дай Богу.
408
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ПОПЧЕТАТА САМИ СА СИ ВИНОВНИ......НЕ МОЖАХА ДА УБЕДЯТ МЛАДИТЕ ЧЕ ДУХОВНОСТА НИ Е ЖИВА,ЗАТОВА СЕ ЯВИХА РАЗНИ ТЕЧЕНИЯ КАТО ОДУШНИК, ТАКА ЧЕ ДА СПРАТ ДА СЕ ДЕЛЯТ А ДА НАПРАВЯТ ВСЕЛЕНСКИ САБОР И ТАМ ДА РЕШАТ КЬДЕ БЬРКАТ,ИНАЧЕ ВЯРВЯМ В БОГ И ХОДЯ НА ЦЬРКВА НО НЯМА МЛАДИ,,,,ЖАЛКО Е
407
1
 
2
 
! Отговори
ДО МАРТИН преди 13 години
ДА ТАКА Е!ГРЕШКАТА Е МОЯ!ГЕНОЦИД!
406
2
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Не вярвам, че инквизицията е дело на християни. Господ е заповядал да не се убива и насила не е искал да налага нищо, иначе нямаше да умре на кръстта а щеше да закача там тези които не вярват в него. А колко християни са умирали докато се приеме христиняството като официална религия? Знаеш ли?
405
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 391 ПРАВ СИ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ дЪНОВ И цЪРКВАТА Е ,ЧЕ ТОЙ ТВЪРДИ ,ЧЕ ИМА ПРЕРАЖДАНЕ НА ДУШАТА ,А ОФИЦИЯЛНАТА ЦЪРКВА ГО ОТХВЪРЛЯ,НО ПО ИНТЕРЕСНО Е ,ЧЕ НА ПТРВИЯ ВСЕЛЕНСКИ СЪБОР В НИКЕЯ СВИКАН ОТ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА Е ЗАЛЕГНАЛ СЪЩиЯ ПОСТУЛАТ ,ЧЕ ИМА ПРЕРАЖДАНЕ ,НО ПО КЪСНО ТОВА Е ОТМЕНЕНО КАТО СЕ КАЗВА,ЧЕ ТОВА ЩЯЛО ДА НАВРЕДИ НА ЦЪРКВАТА.
404
0
 
1
 
! Отговори
До 412 преди 13 години
Пак не уцели-геноциД е ;)