Почти всички деца в социалните домове са с родители

Сираци и подхвърлени са само 1,7% от тях
Обновена: 6 апр 2011 11:22 | 6 апр 2011 11:22,
49
Почти всички деца в социалните домове са с родители
Снимка: Булфото

Почти всички деца, отглеждани в домовете за медико-социални грижи у нас, са с родители. Това сочат данните на НСИ за 2010 г. 

Към края на миналата година 98,3% от настанените в тези домове деца са с един или двама родители.

От тях 61,5% са деца на самотни майки. Сираци и подхвърлени са само 1,7% от общия брой на настанените в края на годината деца.

В края на 2010 г. броят на домовете за медико-социални грижи за деца е 32 с капацитет 3854 места. Настанените в тях деца са 2 455. От тях 1319 са момчета, а 1136 – момичета.

И през миналата продължава тенденцията на намаление на общия брой на настанените в социалните домове деца.

Към края на декември намалението е с 8,4% в сравнение с края на 2009 година.

През 2010 г. в домове са постъпили 2209 деца. Две трети от тях са на възраст до 1 година, 12,7% – от 1 до 2 години, 9,9% – от 2 до 3 години, и 10,3% – на 3 и повече години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: социални домоведеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Имаме блестяща възможност да решим хуманно *** популация! Да ваксинираме децата в тези домове с американска противогрипна ваксина. С нея американците си регулират популацията и при нас ще бъде съвършено законна, стига да не инжектираме някое еврейче и да попаднем в поласата на отричащите холокоста.
46
1
 
0
 
! Отговори
Нямаше да е проблем преди 13 години
Какво разбрах от всичко това?Ако държавата се грижеше само за сираци и за онези,чиито родители са неизвестни,щеше да е възможно да им се осигурят луксозни условия за живот вместо мизерията,която е факт в повечето социални домове.След като над 90% от тези деца постъпват там под 3-годишна възраст,ако грижата ни беше само за тях,щяхме да им осигурим най-добрите възпитатели и нямаше после да стават крадци и ***.А след навършване на 18г.щяхме да можем да им осигурим общински жилища и работа
45
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 45Е как до кога . Винаги. Винаги.Българките връщат майчинства, защото никой не ги подкрепи и за да има за ***. Майката- мошеничка цял живот ще работи, а *** дали ще работи? Немога да си представя колко пари от нашите данъци отиват за тези търтеи, които по-цял ден се чудят от къде какво да откраднат. И като ги снимат по ТВ все се оплакват.
44
1
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Така ще е, щом държавата и разни идити дават, то *** ще се множат и ще ги хвърлят по-домовете!А ние вместо да гледаме българчета, че гледамце ***!До кога, до кога ще се дават пари за такива с живи родители? Или затвор за родителите или да си ги гледат!Докога хора без завършен 8 клас и без 1 ден трудов стаж ще взимат майчинство?
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро ще задължат всяко българско семейство да отглежда по едно цигле!Сега опипват почвата с т.нар. приемни семейства.Чудя се на глупаците,които в момента правят това!?!?!?!
42
1
 
8
 
! Отговори
до статискита преди 13 години
Не бой се! първо Естествения подбор при тях е на високо равнище, второ - много им е ниска продължителността на живот и трето - няма да могат да се развъдят до 6 милиона, защото няма да има достатъчно българи, за да работят и да ги хрантутят ;)
41
6
 
1
 
! Отговори
:-) преди 13 години
Какви са тези радикални коментари!!!! Затвор, разстрел,..... Вие луди ли сте. Има съвсем просто решение - щом детето е изоставено, то се третира като пълен сирак и се дава за осиновяване. А не като сега майката да има претенции. Знаете ли колко народ чака да осиновява :-))))
40
1
 
3
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
до РусеИ пак не ги искат, братле! Хитряги, ****ка им!Като го купи за стотачка - дължи данъци!откриват му се ИНДИВИДУАЛНИ партиди - ток, вода, парно, където ТЕ са ДЛЪЖНИЦИ! Сега, общинско, държавно - куче влачи-пък ние плащаме ;)Пък то и за помощите май има ограничения за собствеността! Да се чуди човек?Как при тая АФИШИРАНА НЕГРАМОТНОСТ така добре се ориентират?!Учиги някой и ги бъзика на тема традиции и интеграции, а държавата си зарива главата в пясъка.ТЕ СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брей как се осмелихте го напишете бе сега ще ревне дегенерата сорос че вземате на *** правата хехе значи и на вас зе да ви писва да облизвате еврозадници за 2 и 50 нека си оправи *** държава отношението към собствения си народ да престане толерирането на разни *** тогава да изисква щото след 20 год ще ми изискат дедовия за камшик се бият по алчните *** с него наште 'бизнесмени " *** и без пара да ти работи пак си на загуба Алчний Бай ***
38
1
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 13 години
Най-вероятно, след 40 години ромска подкрепа и дескриминация на българите, в България да останат около 6 милиона роми и 313 000 изнемощяли и обезверени българи !
37
1
 
10
 
! Отговори
РУСЕ преди 13 години
ПРОМОЦИЯ-Апартаменти по 100 лв за бедни ***!!!Това не важи за бедните българи!За тях-20 годишен кредит,за изплащане на апартамент!!!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добро Утро България!Това ние отдавна го знаем,"самотни"главно *** раждат и ги дават на държавата да се грижи за тях иначе я обвиняват в дискриминация,като че ли някой насила ги карал да раждат а по телевизията едни сърцераздирателни "риалити шоута"за "гладните сирачета'особено БТВ се разчекнаха в това *** "състрадание",но аз за такива деца ПАРИ НЕ ДАВАМ и без друго не ми е даден лев детски за да има за ***.Затова се отвращавам от медийното състрадание към горките деца!!!
35
1
 
10
 
! Отговори
Helly преди 13 години
Наказателна отговорност и полагане на обществено-полезен труд за изоставяне на дете! Лишаване завинаги от всякаквъв вид държавни помощи! Принудително лишаване от родителските права и даване на въпросните деца за осиновяване - може би така те ще имат шанс на по-добър живот. Не може днес да го захвърлиш, след известно време да го вземеш!
34
1
 
7
 
! Отговори
фиро преди 13 години
През 1992 г. българите сме 7.2 млн., турците - към 800 000, ромите - около 313 000. На следващото преброяване през 2001 г. най-многобройният етнос българите се стопихме до 6.6 милиона, турците намаляха с 50 000. Ромите се увеличиха на 370 000, т.е. бележат 25-процентов бум.Проучванията на Evrostat показват, че към средата на ХХI век България ще загуби 35% от населението си. След 40 години е възможно на територията на България да останат по-малко от 3.5 милиона българи.
33
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ражда *** и хвърля детето си в някой дом. Остават и още 5 , за които се "грижи" заради помощите. Нито ясла, нито детска градина само сучат пари от държавата. А аз съм плащала 10 години осигуровки, данъци болнични и майчинство и накрая трябва да им връщам парите за майчинство, които са ми ги дали. Ще работя още 30 години, ще ми удържат данъци, нямам намерение да раждам и моите пари къде ще отидат. Някой компетентен да ми отговори. Или трябва да съм като *** раждам, не работя само живе
32
1
 
0
 
! Отговори
от предишния строй преди 13 години
Говориш глупости!
31
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Има много просто решение, но няма желание да бъде направено. За изоставяне на дете да има затвор, и за двамата родители, не само за майката. И то доживотен, без право на никакви социални помощи. Защото всички занем коя прослойка изоставят децата си - ***. Даже само спирането на социалните плащания може и да е достатъчно, но за по-сигурно в затвора, да няма и други изоставени деца.
30
2
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 13 години
И да ги изхвърлят няма да има ефект, защото както знаеш, на Айше не и пука за децата и. За нея те са стока, така че по-големите просто ще бъдат пратени да просят и да крадът, а по-малките ще бъдат зарязани напълно безпризорни да се скитат по улиците. Т.е. рязко ще нарастне броят на престъпленията извършени от непълнолетни, а това определено не е добре.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто е решението. Всяко дете, което има семейство, вън от дома. Какво толкова му мислите. Да му мислят, тези които ги създават. така както аз мисля за моите. Пък защо ли да пишеме всичко товва. България е продадена на НАТО, тоест на Турция. Щом като гръцки и турски военни самолети ще ни пазят небето, тоест ние се намираме в нова Турско гръцко робство.
28
2
 
11
 
! Отговори
ваня преди 13 години
предпочитам да им плащаме работещите чрез държавата абортите,но те пък не искат за да не се увредят,някой казал на *** ,че е опасно и тя си ражда ли ражда,всяка година -гадина,хайде бе ромските организации вместо да ревете ,че някои *** е дескриминиран,напънете си тъпите тикви ,че при тази безработица и мангализация накрая няма да има пари за нищо.

Спонсорирани публикации