Длъжниците свободни да духнат от България

На ГКПП-тата вече няма да спират за неплатени данъци
15 апр 2011 07:00,
112
Длъжниците свободни да духнат от България
Снимка: Булфото

Граничните полицаи да не спират излизането от България на хора, които дължат суми на бюджета или са осъдени да плащат парични задължения към български физически, юридически или чуждестранни лица.

Такава заповед, подписана от зам. вътрешния министър Веселин Вучков, е разпратена до всички служби на МВР, пише в. "Труд".

Документът се позовава на Решение № 2 на Конституционния съд, което отмени налагането на принудителни административни мерки за парични задължения.

Магистратите установиха, че каквито и да е санкции по финансови причини противоречат на правото на свободно пътуване през границите, което българите притежават като граждани на страна членка на Европейския съюз.

Досега ограничителната мярка бе налагана по Закона за българските документи да самоличност. Тя засягаше хора, които имат забрана да напускат страната заради неплатени данъци над 5000 лв., поискана от НАП по реда на Данъчноосигурителния кодекс. Граничарите спираха и осъдени за дългове по водени срещу тях граждански дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
предизборни финтове или е верно, че гарван гарвана око не вади - и тия, и ония са от една черга
20
1
 
1
 
! Отговори
do преди 13 години
Mirko,dano se saberem poveche hora da si poiskame pravata!Stiga tezi bankovi chinovnici da jiveyt na nah gryb!Ami lihvite stanaha neposilni!Ama te se uvelichavat za da mogat te da papkat i da si urejdat partiite nali e taka!Stiga sme mylchali!V Libiy nishto ne se plashta tok voda i dr.Pri novorodeno deteim se davat pari s koito mogat da si pozvolyt da jiveyt !AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA tyka kajete kakvo ni e nared i mylchim!Edna maika s 35 lv. kak da si plashta toka, vodata !Bojeeeeeeeeee dokade .....
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bulgarian country,second hand.
18
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо, моля? За да избягат и последните, от които държавата можеше да си прибере полагаемото? Хайде сега болни, стари, нископлатени работещи, стягайте се! От вас се чака да напълните хазната. Другите ще си харчат напечеленото на по-хубави места.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новото осиране на социологическата агенция на андрей райчев
16
1
 
8
 
! Отговори
do 5 преди 13 години
che koi misli da se vrushta?:)
15
2
 
8
 
! Отговори
от Мен до N1 преди 13 години
На мен пък ми искаха 500лв.Ама сега ще видят дядовия!
14
1
 
8
 
! Отговори
tapia преди 13 години
Dae jiv i zdrav Kovachki , i promiana napravi na propuskatelnia rejim na BG :))) XAXAXAXAXA GERB - KRADSTI
13
1
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 13 години
Аз се чудех защо на Галъп вчера резултатите им такива, а тя виж каква била работата
12
1
 
2
 
! Отговори
do 4 преди 13 години
a ti kakuv si ?
11
3
 
18
 
! Отговори
ЛЪЖАТ НИ преди 13 години
Тъй като днес. бг е червено издание,ДС и ДПС са измислили хитър начин тъпанарите от измиращия им електорат да гласуват "уж", че са много, а всъщност са 2-3 и си дигат рейтинга...... Заставате върху страницата натискате десния клавиш и дублирате страницата колкото си искате може и 50-100 пъти след което цъкате "+" или "-" на удобните коментари за мафиозите от бсп! Дават някой и друг лев на 2-3 пенсионера, дето са им ампутирали съвестта и по цял ден чукат минуси на неудобните кометари!Важното е пак да са на власт тройните крадци от бсп-дпс-ндсв! Колко са елеметарни комунистите, а най-интересното е че им позволяваме на тия крадци, лъжци и дезинформатори да ни манипулират вече 20 години с такива прости начини! И анкетите им са манипулирани по този начин!
10
2
 
19
 
! Отговори
До пост № 10 преди 13 години
На 22 март т.г. ВАС с ТР 2 наистина остави възможност за обжалване на забраната, която вече е наложена. Адвокатът сигурно е имал предвид точно това решение. КС обаче "забърса" всичко, като отмени изцяло чл. 75 т. 5 и т. 6 от ЗБЛД.Няма друга законова норма която да те спре, освен ако не си престъпник. Хайде, тръгвай за Европата.
9
4
 
10
 
! Отговори
мда преди 13 години
мен по-скоро ми е интересно дали някой е бил спрян междувременно по границите преди излизането на въпросната заповедщото имам едни съмнения по темата... все пак избори предстоят, имиджа трябва да се лъсне малко, да не изглежда много оцапан... вижте какво става в момента, даже лютия Дянков е кандисал здравната каза да плаща по 11 ст, повече на джи пи-тата - хората мислят за народа... лошото е, че се сещат за него само когато им трябват гласове, през другото време си оставаме "лош мат'риал"
8
1
 
19
 
! Отговори
Часника среднис преди 13 години
Е начи вече по съдебен път не става, с бой ще си оправяме сметките
7
6
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Еми това го правят за да могат да бягат няма лошо нека работят маймуните
6
3
 
22
 
! Отговори
Така трябва преди 13 години
Отнета е възможността на публичните изпълнители и на частните съдебни изпълнители да се гаврят с хората.
5
1
 
18
 
! Отговори
До пост № 1 преди 13 години
Поздрави твоя адвокат от Горублянския поп. При наличието на тази заповед няма смисъл да му даваш 200 лева. Кажи му, че ще го потърсиш по нататък.
4
3
 
42
 
! Отговори
Mirko преди 13 години
На 18 Април организираме 29-ти протест Срещу безобразното поведение на държавата и банките в условие на криза. От 12 часа в София, пред БНБ ще декларираме искания за законодателни промени, с цел защита на гражданите и фирмите от финансови институции. От 14 часа в съда ще се гледа обжалването ни на решението на българска комисията, че липсва картел м/у банките. ДА СИ ПОМОГНЕМ ЗАЕДНО !
3
1
 
25
 
! Отговори
billie преди 13 години
ами разбира се , та нали само в чужбина може да се изкарат такива суми с яко бачкане ,та като се приберат длъжниците да си платят на държавицата ни..
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, вече Вальо Топлото ще може да си отпочине в някоя топла страна.

Спонсорирани публикации