Длъжниците свободни да духнат от България

На ГКПП-тата вече няма да спират за неплатени данъци
15 апр 2011 07:00,
112
Длъжниците свободни да духнат от България
Снимка: Булфото

Граничните полицаи да не спират излизането от България на хора, които дължат суми на бюджета или са осъдени да плащат парични задължения към български физически, юридически или чуждестранни лица.

Такава заповед, подписана от зам. вътрешния министър Веселин Вучков, е разпратена до всички служби на МВР, пише в. "Труд".

Документът се позовава на Решение № 2 на Конституционния съд, което отмени налагането на принудителни административни мерки за парични задължения.

Магистратите установиха, че каквито и да е санкции по финансови причини противоречат на правото на свободно пътуване през границите, което българите притежават като граждани на страна членка на Европейския съюз.

Досега ограничителната мярка бе налагана по Закона за българските документи да самоличност. Тя засягаше хора, които имат забрана да напускат страната заради неплатени данъци над 5000 лв., поискана от НАП по реда на Данъчноосигурителния кодекс. Граничарите спираха и осъдени за дългове по водени срещу тях граждански дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
алооо преди 13 години
еи я си оправете заглавието на статията че така заблуждавате хората---става дума и за НЕПОГАСЕНИ КРЕДИТИ ОТ БАНКИ ЗА НАД 5000 ЛЕВА
40
6
 
7
 
! Отговори
Леле преди 13 години
40 коментара и почти всички одобряват това ,че ще могат да избягат и да не плащат дълговете си... За мен да дължиш и да не платиш си е КРАЖБА с измама! Т.е. подлъгал си ,че ще върнеш парите дадени назаем (от банка или физическо лице) и не го правиш. Боже , всички ли тук са такива, мошенници???Ама какво тогава бистрите политиката и плеюте ГЕРБ , комунисти и какво ли не , то вие сте ВИНОВНИ за това което е България!!!?
39
2
 
6
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 36 а ти като му даде заема не провери ли как ще ти го върне или гледаше само как ще го натовариш с лихвата или като го знаеше че нестава що му даде парите
38
1
 
2
 
! Отговори
еи богууу преди 13 години
до 40--коментара ти трябваше да е към 32 мисля а не към мен
37
2
 
2
 
! Отговори
do 40 преди 13 години
На ГКПП-тата вече няма да спират за неплатени данъци
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Германските работодатели в частния сектор плащат средно по 29,20 евро на час. Българите са в дъното на таблицата сред 27-те членки на ЕС с 3,10 евро почасова заработка при средно за съюза 22,10 евро.Това съобщи Федералната статистическа служба след анализ на заплащането на труда в държавите от съюза за миналата година.Във Франция, която е втората икономическа сила в Европа след Германия, работодателите заплащат по 33,10 евро на час брутна надница. Най-скъпо платен е наемният труд в Дания - 37,60 евро. Германците са на седмо място след Дания, Белгия, Швеция, Франция, Люксембург и Холандия.В енергийния сектор германските фирми се оказват най-щедри, като плащат 44,50 евро почасова надница. Плътно зад тях са немските банки и застрахователни институти - 43,70 евро за час труд. Сервитьори, готвачи и други заети в ресторантьорството са сред най-слабо платените във ФРГ - 14,30 евро за час.В преработвателната промишленост в дъното на таблицата отново са българите с по 2,60 евро почасова заработка. Немските им колеги прибират по 33,10 евро, най-добро е заплащането в този сектор в Белгия - по 38,50 евро за час.Хората на наемния труд в България са далеч по-зле платени дори от тези в страни във финансова криза.Заетите в частния сектор португалци прибират по 12 евро на час. Далеч по-добре са и гърците - 17,50 евро, а събратята им по финансови проблеми ирландците - цели 27,60 евро почасова заработка, което е над средния доход за страните от ЕС.
35
1
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 13 години
."..осъдени да плащат парични задължения към български физически, юридически или чуждестранни лица."Къде прочете данъци?
34
1
 
6
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 33като няма нищо и непритежава никакво имущество,като няма работа,може да звъни всеки ден на ЧСИ-то да го пита как е добре ли е а също и да се отбива при него на кафенце ей тъи лаф да става А АКО НЯКОЙ ГО ЗАПЛАШВА ДА СЕ ОПЛАЧЕ В МВР а когато ЕС натисне и за фалита на физически лица може и да почне отначало
33
1
 
1
 
! Отговори
Коко преди 13 години
Абе, ако имам акт към КАТ, ще ми направят ли проблем на границата със Сърбия?Мерси.
32
2
 
0
 
! Отговори
еи богууу преди 13 години
еи ZORO прочети внимателно какво се пише бе момче-и тогава коментираи
31
3
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Аз ако съм ще му направя повече от нещо! Как така ще взимаш заеми и няма да ги връщаш??? Ами ако ти си така обран?? Дали ще си толкова благосклонен и със съжаление към тоя дето си му дал за да помогнеш ,а той те разиграва?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи ако аз съм достатъчно *** да дам пари назаем или да бъда поръчител , то и да имам документ , и да осъдя длъжника ...пари ще видя на куково лято. Всеки който не може да си върне дълговете ще бяга в чужбина и ще се покрие. ( и бедни с малко и богати с милиони). Фирмите събиращи дължими суми само ще прибират такси ,без да вършат нищо. Съдия- изпълнителите също...Нещо много ,ама много тъмно ми се вижда тука. Чак пък толкова загрижени за правата на длъжниците...
29
2
 
6
 
! Отговори
revlio преди 13 години
да са живи и здрави бюрократите от ЕС ами сега робите ще се разбягат явно вече са решили откъде ще внасят роби но до политиците - запомнете и внимавайте-новите роби няма да са послушни и добрички като българския робще плачете за българските роби много
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам един приятел с около 12 000 лв.заеми и не може да ги погасява,не притежава никакво имущество.Постоянно го притесняват и заплашват,човека се е побъркал така да се каже.Ако някой знае да пише могат ли да му направят нещо?
27
5
 
4
 
! Отговори
zoro преди 13 години
всички *** пишете в коментарите за кредити, никой не прочете че става въпрос за данъци
26
1
 
10
 
! Отговори
заминаващ преди 13 години
полета ми е в 16 часа за Лутан-да видим дали ште ме спрат на терминала
25
3
 
9
 
! Отговори
Щастливец преди 13 години
Ох, котьооооооо...още сега бегам до първата банка, която се излъже да ми даде пари и с тях забегвам някъде на Запад :)))
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами то е ясно 80% от народа дължи пари.трябва да затворят българия на цяло.догодина ще бъдат длъжниците 90% .после 100%.
23
1
 
4
 
! Отговори
Dlujnik dlujnik преди 13 години
perfect, nai-nakraia! She im zvunna na chasnite sudia-izpulniteli da stegat i te kufarite da me tursat..
22
3
 
3
 
! Отговори
пътник преди 13 години
какви забрани бре-аз имам непогасен кредит над 5000 лева и за последната година 4 пъти съм излизал през Дунав мост свободно

Спонсорирани публикации