Благодатният огън пристигна у нас

Частица от него ще отиде и в манастира "Св. Георги Зограф" на Атон
Обновена: 23 апр 2011 20:33 | 23 апр 2011 20:30,
48
Благодатният огън пристигна у нас
Снимка: Булфото

Църковно-държавната делегация със Свещения огън от Ерусалим пристигна в столицата. Към 20.00 ч. правителственият "Фалкон" кацна на летище "София". Самолетът с благодатния огън кацна първо в Пловдив, където беше посрещнат тържествено.

На Велика събота, вече над 2000 години, вярващи от цял свят пристигат в Ерусалим, за да станат свидетели на  чудото.

В делегацията са включени Пловдивският митрополит Николай,  Знеполският епископ Йоан - викарий на патриарх Максим,  игуменката на манастира в Банкя, свещенослужители от Българската православна църква и директорът на Дирекцията по  вероизповеданията Емил Велинов. 

Още по темата
Да посрещнат Благодатния огън на летището в София са митрополити и свещеници. Те ще вземат от огъня, за да го отнесат в своите епархии за вечерното богослужение за Великден. Частица от огъня ще бъде отнесена същата вечер и в българския манастир  "Св. Георги Зограф" на Атон. 

От столичното летище Свещеният огън ще бъде занесен в  параклиса в сградата на Светия синод, откъдето с литийно шествие ще бъде внесен на вечерната пасхална служба в храма "Св.  Александър Невски".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
18
 
! Отговори
гербер преди 12 години
Учудвам се как не са поканили в Йерусалим, лично Бойко Борисов да запали Свещения огън. Това е сериозен пропуск. Ще си платят тези наглеци.
5
3
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
"На Велика събота, вече над 2000 години, вярващи от цял свят пристигат в Ерусалим, за да станат свидетели на чудото"За сведение на авторите, Христос е разпнат през 33 г. сл. Хр. и дори теоретично няма как това, което пишат да е станало. Освн това Гроба Господен е открит по времето на маиката на император Константин, Св. Елена през 4 век.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако мерджаните им бяха само А-класа, щеше да се ядва, ама те са поне S-класа.:(
3
7
 
11
 
! Отговори
3 преди 12 години
Интересно, защо преди 4 годинии слугинажните медии не тръбяха, че Министър-Председателят е разрешил, а сега се скъсват да го повтарят.Все едно че през 2007 Правителственият самолет не е донесъл пак по същия начин Свещения огън.Може би Мутрата Министър-Председател, разрешава и на Слънцето сутрин да изгрее.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пропускаш джиповете и мажоретките.:)
1
5
 
23
 
! Отговори
... преди 12 години
Честито и на нашите велики православби свещеници със златните Ролекси и мерцедесите А-класа.