Еврокомисията проверява магистрала "Тракия"

Експерти следят дали се строи качествено
Обновена: 4 май 2011 12:08 | 4 май 2011 12:07,
22
Еврокомисията проверява магистрала "Тракия"
Вчера експерти от ДНСК взеха проби от "Тракия". Снимка: Архив БТА

Експерти от Европейската комисия ще направят днес цялостна проверка на строителните работи на магистрала „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Представителите на Брюксел ще проверят строително-монтажните работи на трите отсечки – Лот 2, 3 и 4.

Още по темата

Те се изграждат от "Магистрали Трейс", гръцката "Актор" и обединение с лидер "Холдинг Пътища".

Строителството на „Тракия“ се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ и е съфинансирано от Кохезионния фонд на Европейкия съюз.

Преди два дни ДНСК взе общо 10 проби от различни дълбочини на участъка на Лот 2 „Стара Загора – Нова Загора“.

Те ще бъдат проверени от сертифицираната лаборатория "Пътни строежи 2000" – Бургас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
6
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
И как за един ден, другарчетата на Тиквата от ЕНП ще проверят "цялостното" строителство?! Тези да не са роднини на Супермен?! Тиквенски работи ... евтин PR!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 19Незнам дали знаеш, че някои от тези неща са строени дори преди 30+ години и НЕ СА наблягам НЕ СА поддържани като хората последните 10-15 години и все още се използват .... погледни сега някои нови постижения където след 2 седмици имат дупка с размера на малък автомобил в средата на пътя и пак ми говори.
20
3
 
4
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
До 12Значи когато излизаш си слагаш потника върху якето ? Първо правиш пътна инфраструктура после си оправяш икономиката ? А без икономика от къде пари за асфалтец .. ? Мога да преживея скапаните пътища ако се оправят здравните институци, вътрешната инфраструктура (вода, ток) и някакви други леко жизнено важни структурки които в момента са скъпи и некачествени и хората леко мизерстват заради това.Но пък да пътя ще ми даде здраве .... нали ?! Или ще ми даде храна... ?
19
2
 
6
 
! Отговори
хм... преди 13 години
до 16: ами... какво са построили... всички язовири в България, всички магистрали (по мостовете на витиня минавал ли си), всички болници, детски градини (част от тях закрити последните години), училища... да изброявам ли? Или ти си един 15-16 годишен, който няма какво да каже и пише глупости?
18
1
 
1
 
! Отговори
DO 16 преди 13 години
TO STROEZA MEZDU LIDERA I VIGENIN ZASENCHI SITE MAGISTRALI NA BOIKO
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Пътищата са кръвоносната система на една държава..."Бойко Борисов пък е сърцето на държавата. Абе Гербери да не се явявате на изпит по география, това изтъркано клише става за разработка на кандидат-студент.
16
8
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
""Нищо качествено не е построил Боко ! Спомнете си Цариградското и АМ-Люлин и АМ - Е79 "" А сега си спомни какво са построли комунистите ако ще и некачествено и го напиши.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАК Я ПРОВЕРЯВА КАТО СЛАГАТ АСВАЛТ 2-РО КАЧЕСТВО :) ХАХА РАЗСМЯХТЕ МЕ МАМКАВИ.... МИШОЦИИ ГАДНИ ПРАВЯТ ПЪТИЩАТА НИ ВТОРА УПОТРЕБА ;) ДОКАТО БУЛГАРИЯ ИМА ДЪЛГОВЕ И ЛИХВИ КАЪМ ДРУГИ ДАРЖАВИ ВИНАГИ ЩЕ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ
14
4
 
3
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
До 6 ...могъществото на нашия безстрашен лидер БББ. А какво правят СОЦИАЛИСТИТЕ това е тотално различна тема, която влиза малко в реалността и извън редовете на фикционална литература от българската история.
13
4
 
8
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
До 6 Прав си... Наистина комунистите знаят че повишението на цените на почти всичко средно с 40 % в сравнение на заплатите ~5-6 % не е важно за разлика от магистралите. Комунистите ги е страх, че народа като види тези магистрали и ще ахне в изумление как може да се разхожда по тях за да не мисли за това, че не е вечерял от два дена ....Но вярно е, комунистите *** с извинение за израза, но *** в документите от които ги вадят заедно с Пинокио, Пипи и Карлсон. Всички те се прекланят пред
12
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лидерите на БСП кряскат по митингите си: "Ние магистрали не ядем."Такава глупава пропаганда може да мине само при хора с начално образование които не са пътували извън България.Пътищата са кръвоносната система на една държава, когато няма хубави пътища цели области западат и се обезлюдяват. В момента ние имаме ниски данъци, евтина работна ръка и стратегическо местоположение, за да взимаме по-добри заплати ни трябва намаляване на корупцията и подобряване на инфраструктурата.
11
8
 
10
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 10: Почти всичко. В различни периоди различни заводи/комбинати са имали периоди на печалба, която е отивала за дотиране на адски непечеливши производства като Кремиковци или за изграждане на други адски непечеливши комбинати като ЗТМ Радомир, вместо за модернизация на производството. Но като цяло съм съгласен с теб. В момента още изплащаме материалите, с които строихме развития социализъм.
10
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През социализма се строеше много и всичко беше на загуба - затова от 1944 до днес сме най-бедни в Европа. И така ще продължава докато на власт са БКП, БСП и всякакви подобни на тях които имат интерес народа да е беден и необразован за да го лъжат по-лесно.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки иска да строи , и аз съм Дриректор на Училище най-сладките пари от бюджета ми са за текущ ремонт. Колко струва ремонта половината са за мен. Миналата година със смяната на стари врати си изкарах нова година в Гърция. Най-големите комисонни са в строителството всеки вложен лев за материал се умножава по три.
8
2
 
25
 
! Отговори
К преди 13 години
Не харесвам изобщо комунистическите режими и държави, но едно е факт- по Бай-тошово време пътищата са били доста, доста по-поддържани и добри. Много жалка и смешна държава сме. Сърбия беше срината от войни и пак има прекрасни пътища.
7
8
 
3
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 13 години
AAA NISTO NE SME NAPRAVILI A A A E TVA GOVNO NIE GO IZSRAHME A NESTO DA KAZETE A
6
31
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите са полудели , знаят че ако Борисов завърши магистралите никога не могат да го свалят от власт
5
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Бай Тошо не беше построил виадуктите на Витиня на днешните "капиталисти" щяха да са необходими два века за да ги издигнат. Точно такива са темповете от 1989г. до преди една година. Белене трябва да се отвори, но не площадката на АЕЦ -а, а лагера на острова.
4
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аууу! И защо проверяват:) Да нямат съмнения в любимеца си:)
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
снег вали в чехия