"Топлофикация" подготвя месечно отчитане на абонатите

Дългът на дружеството към "Булгаргаз" е под 100 млн. лв.
Обновена: 10 май 2011 07:57 | 10 май 2011 07:20,
57
"Топлофикация" подготвя месечно отчитане на абонатите
Снимка: Архив Булфото

"Топлофикация - София" подготвя проект за месечно отчитане на топлинната енергия.

Целта на промените е абонатът да получава сметка за реално използваната топлинна енергия, а не по прогнозни данни. Това каза изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Столичната "Топлофикация" обяви ръст от 88% (или 66,8 млн. лв.) на приходите от продажби през първото тримесечие на 2011 г. в сравнение със същия период на миналата година.

При фактурирани през първите три месеца 124 млн. лв. са събрани 129,7 млн. лв., като в тази сума влизат и събраните средства от стари задължения на абонатите.

Текущите вземания на дружеството по отчетна стойност са 493 млн. лв., като след обезценка по балансова стойност са 397 млн. лв.

Още по темата

Според отчета, представен от Стоян Цветанов, дългът на "Топлофикация - София" към "Булгаргаз" вече е под 100 млн. лв., като по погасителен график се изплаща и задължение от 75 млн. лв.

За първите три месеца на годината в сравнение със същия период на миналата година показателите сочат, че е намалено с една пета количеството на подавана вода за парно отопление за жилищни нужди.

Според Стоян Цветанов, това означава, че е повишена енергийната ефективност на сградния фонд, което от своя страна води до намаляването на разходите за отопление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Топлофикация София е МАФИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
4
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 13 години
Пак ще има тарикати, които ще обяват по-малък обем. Топлофикация няма да провери, естествено, и пак ще плащат съвестните, а тарикатите ще ползват.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единственият реален изход е да се върне плащането според кубатурата на жилището, както беше първоначално.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nomer 10 Бичкия, питаш как става ли - ами става с кражби, и после кражбите и ти ги плащаш както си написал.
11
0
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
И при мен съседите ме крадяха години наред. Топло и вода. Колко жалби изписах, къде ли не се жалихме, до омбудсмана стигнахме и нищо. В БГ пострадалия си е пострадал. Кой ли не ни краде? И като го хванеш в крачка, те изкарват теб виновен. Няма управия.
10
0
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Явно не си се занимавал с такова чудо вход да съди съсед. Вече три години съдим една ,че не желае да плати ремонта на покрива и от повече от пет години не плаща вход изобщо. Делата се прехвърлят и отлагат с години , а таксите си вървят. На практика повече пари отидоха от дължимите и верно ,ако успеем да ги осъдим ,тя ще си ги плати някога, може би...Как ще съдиш от 21 апарт. , четири ,при положение ,че ти трябва мнозинство ,а в 11 ап. има наематели...? Как се събира събрание сещаш ли се?
9
1
 
20
 
! Отговори
Бичкия преди 13 години
За кражби не знам. Само знам, че при мен радиаторите са демонтирани, а сметките за февруари и март за "топло" са ми 135 лв. и 115 лв. Как става това? М?
8
0
 
10
 
! Отговори
До 5 ДА БЕ ДА преди 13 години
Защо, след като години наред са ви лъгали 4 семейства във входа, прекарали си подово отопление, за което не са плащали, а са го и прикрили, т.е. те са измамници, вие останалите отново ставате потърпевши? Защо ще си изключвате парното заради тях? Има съд. Това е престъпление и има начин да се накажат. Умишлено е, с цел облагодетелстване. Намерете адвокат и се отървете от тях! Ако не го направите, те ще измислят друго. Проверихте ли си ел.захранването? А с водата какво е положението? Действайте!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е да се накажат всички тарикати, каквито се намират във всеки вход на блоковете в големите градове. Докога ще бъдем толерантни към крадците на парно, ток и вода? Всички познаваме съседите си-"майстори", заради които плащаме огромни сметки. Не само "Топлофикация", всеки един от нас трябва да е безкомпромисен към тях. Нали имаше закон, според който хората във входа могат да гласуват, че не желаят подобни нарушители да живеят в същия блок? Защо ги съжаляваме? А те нас?
6
1
 
10
 
! Отговори
слав преди 13 години
Даам, при мен минаха, и консумацията ми е точно два пъти повече от това, което съм ползвал реално! За което сърдечно благодаря. Знам, че не съм единствен, но това не го смятам за нормално...в белите държави, доколкото имам личен опит се плаща фискирана сума, а не това, което ние плащаме, което със сигурност не е фиксирано...
5
0
 
10
 
! Отговори
да бе да преди 13 години
На новите блокове парното е изведено на стълбите и няма как да се прави това , но старите (а те са 95%) в които тръбите минават през жилищата са проблема. Ние разбрахме ,че крадат по общите сметки ,които започнаха да идват всеки месец. Старан стрнанно как така хем са на 0 , хем у тях ходят по тенески и не дават да се спира парното на входа. От Топлофикация отказаха контрол ,защото те нямало да отворят и щели само да се разкарват...(една камара глупости) , а са длъжни според ЗЕ.
4
0
 
12
 
! Отговори
Да бе да преди 13 години
Проблема не е само в отчитането! Проблема е основно в това ,че няма контрол на кражбите. Нашия вход спря парното напълно след като най- сетне се разбра ,че четири апартамента са прокарали тръби под пода ,а иначе се водят изключили парното. Така целия вход им плаща топлото. Няма как да се разбере кражбата ,защото тръбите са прокарани ниско под ламината и изхода от общите тръби не се вижда изобщо. Може да се разбере ако се пипне пода. Те не отварят когато има комисия и така си крадат спокойно.
3
0
 
7
 
! Отговори
do 2 преди 13 години
Баба ми живее в "Захарна фабрика". При тях преди идваха всеки месец. Тези, които не можеха да осигурят човек в къщи си оставяха показанията при домоуправителя или ги залепяха с листче на вратата.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И всеки месец ще стоя по един ден да ги чакам да дойдат в диапазона от 10-12ч? Ха-Ха-Ха! А отпуските кой ще ми ги плаща?
1
2
 
14
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Пълни дивотии! Софийска вода отчита данните на всеки 2 месеца, което е повече от приемливо. Нека Топлофикация да монтира топломери с дистанционно отчитане и нещата ще потръгнат. Лошото на тази фирма е, че не работи гъвкаво, с години не си търси задълженията, не следи промените при продажба / наследяване на имоти и т.н.Как да вземеш на сериозно фирма, която от 2006 не е прибрала и стотинка от наш съкооператор с дълг от близо 10 бона!