Печките били по-вредни от GSM антените

Лобистки спор се развихри в Народното събрание
Обновена: 11 май 2011 17:05 | 11 май 2011 15:50,
99
Печките били по-вредни от GSM антените
Микровълновите печки са по-опасни от антените, твърдят от ГЕРБ. Снимка: Архив Булфото

Бурен спор се развихри днес в Народното събрание по време на дискусията около промените в Закона за здравето, внесени от "Синята коалиция".

Сините предложиха да не се допуска монтирането на излъчвател на нейонизиращи лъчения върху по-ниска сграда от околните, ако разстоянието между тази и съседните попада в рамките на хигиенно-защитната зона на излъчвателя.

Повече от час народните представители обсъждаха микровълновите печки или антените на мобилните оператори са по-вредни за здравето на хората.

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов бе един от първите, които възразиха срещу внесените законови промени, целящи да се защитят гражданите от вредното влияние на антените на мобилните оператори.

Най-големите лъчения идват от микровълновите печки, заяви Иванов. Според него те увреждат не само здравето на хората, но и самата храна.

По-вредни от антените на мобилните оператори са самите мобилни апарати. Да се играе със страха на хората, е изключително вредно, категоричен бе Лъчезар Иванов, който се прочу с множество корупционни скандали през последната година. Те станаха причина той да се раздели със зам.-председателския пост в Народното събрание.

Микровълновите печки не са рентгенови апарати, контрира синият депутат Ваньо Шарков. Той обвини Лъчезар Иванов в некомпетентност.

Колегата му Иван Иванов от ДСБ заяви, че Иванов защитава интересите на мобилните оператори. За пример той даде неговото участие в аферата "Верту", при която група депутати бяха подмамени в хотел с обещания за безплатни луксозни телефони.

В предложението на „Синята коалиция“ бе залегнало изискването да не се допуска монтирането на излъчватели на нейонизиращи лъчения на разстояние по-малко от 500 м до детски градини, училища, лечебни заведения, домове за възрастни хора и хосписи.

След едночасовия спор очаквано мнозинството на ГЕРБ и „Атака“ отхвърли предложенията на сините. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
7
 
! Отговори
Нели преди 13 години
Абе щом Лъчо Мозъка ми дава акъл зааа---и
27
1
 
8
 
! Отговори
www преди 13 години
враг номер едно на целия Български народ - министри депутати народни представители народното събрание като цяло ;;;;;;;;
26
7
 
10
 
! Отговори
от Красна поляна преди 13 години
Да ви имам проблемите, бе! Вчера случайно се загледах в джанките пред блока, плодовете тази година не са нормални - приличат на сплескани, извити бобови зърна! И други дървета разгледах по квартала, навсякъде е така! Какво става, от радиацията на японците ли е? Какви микровълнови, кви пет лева...
25
3
 
3
 
! Отговори
до грую преди 13 години
Баба ти е близка до резонансната. Виж в уйкипедия за УАЙ ФАЙ ....
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наднормените продължителни облъчвания отключват тежки болести, които в нормална среда биха били с латентен период на развитие равен на цял човешки живот. Тревожни са фактите от така нареченото не термично въздействие върху човешкия организъм.Френски специалисти са установили, че вредните лъчения от мобилните телефони и антени за тях предизвикват по-голяма агресивност у хората и особено в подрастващите.Шведски експерти сочат, че всяка от тези антени има електромагнитно поле и хора, чийто жилища или офиси попадат в пресечните точки на тези полета са с т.нар. свръхчувствителност (EHS), страдат от главоболие, слаба памет, сърцебиене и др. Има данни, че могат да се стимулират и други заболявания, включително ракови и Алцхаймер.В много страни, като Германия, Франция, Финландия и Русия се предприемат специални мерки за защита на подрастващите от въздействието от нейонизиращите лъчения.В Гърция всички антени на телекомуникационни оператори, монтирани в близост до училища и болници работят с 60 % намалена мощност.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Лъчезар Иванов, мозъкът му явно отдавна е облъчен и в следствие мутирал...
22
3
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Няма ГЕРБ, няма мерб! Тука има живот и здраве на хората! Всички горе ядат и пият на една маса, а вие сте седнали да се джафкате и да изваждате безмислени аргименти от рода ниа кои били по-чиави - червени, сини или жълти. Има бизнес интереси, там където има мого пари, има много мръсотия, обвързана с власт и клорупция, особено у нас в България. Има: те богатите айдуци коумпирани, срещу нас - обикновените хорица! ТОВА Е ИСТИНАТА, ХОРА, РАЗБЕРЕТЕ ГО!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В крайна сметка предложенията на сините не минаха. От 83 гласували, за" се обявиха 17 депутати, против" гласуваха 2, а 64 - въздържал се"Оказа се, че БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака и РЗС са комунистически ***
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той и телефона ти излъчва ама си го носиш нали. Иначе микровълновата печка е по-вредна ако е по-мощна, но няма такава микровълнова, която да работи с отворена врата. Ако искате пробвайте, но ще заглушите уаерлеса на квартала, защото са на една чистота. А антените са вредни на близко разстояние, има си Френелови зони, затихване и други параметри, по които може да се каже колко далеч трябва да са от живущите в блока на който са поставени. Но както казах има си доценти и професори, БАН защо мълчи..
19
3
 
15
 
! Отговори
Грую преди 13 години
Реално микровълновата е антена - излъчвател на определена честота. Всичко е до мощността, екранировката и разстоянието. Печката е метална - за да отразява вълните вътре в нея. Има излъчване, но на 50см от нея, вече е пренебрежимо малко, за разлика от жисиемите и антените.Още 80 гласа по-малко за ГЕЙБ...п.п. честотата на микровълновите е близка до 802.11b/g - т.е. луайърлеса, и е близка до резонансната честота на водата - не се взривяват молекулите, ами се "раздвижват".
18
2
 
31
 
! Отговори
$ преди 13 години
А най-вредна за здравето е една управляваща партия.
17
4
 
49
 
! Отговори
да-да,ама не ! преди 13 години
ГЕРБ са вредни за България ? да + ; не -
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сиреч, сините са много загрижени за здравето на хората :)))))) Ха ха ха!!!
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 11 Ти си изключително ***,не го афиширай повече!
14
1
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Да имигрираме.....Микровълновата печка била по-вредна. Да ви сложим всичките в една микровълнова и да ви опечем. Чувството е все едно те лазят мравки, а на главата ти е стъпил слон.
13
6
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 7: Взривява ти главата... Поредният "специалист"
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде пак дружно ще защитаваме корпоративните интереси, а народа -кучета го яли!
11
5
 
20
 
! Отговори
мухала преди 13 години
ей туй гейб са странни птици под различни предлози и главно с много безмисленнно говорене по всякакъв начин се питват да лобират и да правят кинти а мозъка направо си е като икона в тази област, ей кардливо племе са си и това е сал един стожер против краденето е тиквата, ама той човека не краде просто се запъва като магаре на мост и след няколко милиона си сменя мнението, страшна тактика ако някой ревне против него простро пак си сменя мнението и не връща парите, големи са от гейб - ***.....си
10
1
 
39
 
! Отговори
... преди 13 години
Невежи политици ! Има си доценти и професори в тази сфера. Защо по-дяволите не кажат те дали е вредно или безвредно ? Защото в България парите определят всичко.
9
3
 
2
 
! Отговори
PALEN E S IDEI KAT L преди 13 години
NA VANIO PA MU E ROIL KOSERA