Вежди спрял бавната приватизация на НДК

Имало идеи дворецът да стане арабски мол
20 май 2011 11:06,
5
Вежди спрял бавната приватизация на НДК
Снимка: Архив Булфото

Правителството не само че няма намерение да продаде Националния дворец на културата (НДК), но и е спряло досегашната му бавна приватизация.

Това обяви пред БНТ министърът на културата Вежди Рашидов. Изявлението му е по повод твърдение на творчески съюзи, че правителството подготвя продажбата на двореца.

Преди две седмици Министрески съвет преобразува обекта в еднолично акционерно дружество, а финансовото министерство пое управлението му и започна одит.

"Никой не е казал, че НДК ще се приватизира, той в досегашната форма се приватизираше бавно. Всички офиси и магазини в подлеза са разпродадени, продаден и препродаден е закритият паркинг - а това е машина за пари", коментира Рашидов.

Още по темата

Той изрази учудване от "тишината" докато това се е случвало през годините и посочи, че след като е оглавил министерството лично се е противопоставил на плановете дворецът да се превърне в "арабски мол".

Според него,  Министерството на културата няма ресурса да извърши финансовата проверка и затова временно - за 7-8 месеца, НДК ще е под шапката на финансовото ведомство .

"Искам го в чист вид,за да се носи отговорност за всяка стотинка", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pazi si go za nego sigurno
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ia sto fontani a nikade ne se merka Rumen Petkov?
3
4
 
11
 
! Отговори
Значи какво излиза? преди 12 години
Преди време червената върхушка, решавайки да строи НДК, без да й мигне окото,разби огромните гранитни плочи,на които бяха изписани имената на герои, загинали за България /а можеше да бъдат запазени - ама нали не са гинали под червен байрак,кой ги бръсне за нещо/.След няколко десетилетия,хора на тази върхушка искат да гушнат "бели пари за черни дни", като дадат този имот за арабски мол. А глашатаите на тяхната идеология ореваха света за погубените морални ценности на българина. Кой ли ги погуби?
2
1
 
7
 
! Отговори
Паша преди 12 години
Горката Людмила!
1
2
 
14
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
да, правителството се забелязва има и доста "патриотични" прояви, в интерес на държавата и народа ни тука. вече не зная какво да мисля, но определено човек трябва честно да изказва и плюсовете и минусите, защото така се ражда дискусията и се търсят правилните решения. Считам, че има и тенденция за тотална власт от определени хора, в момента, но има и много полезни и правилни неща които сега са възприети. В крайна сметка, бъдещето ще покаже какво сте искали като крайна цел.