Благоевград стана собственик на ФК "Пирин"

Общината ще покрие дълга на отбора от 170 000 лв.
27 май 2011 17:00,
6
Благоевград стана собственик на ФК "Пирин"
Кметът на Благоевград Костадин Паскалев. Снимка: Архив Булфото

Общинският съвет в Благоевград одобри предложението на кмета Костадин Паскалев местната власт да придобие акциите на футболния клуб "Пирин Благоевград" АД.

Предложението беше подкрепено от 27 съветници, двама гласуваха "против", а петима се въздържаха.

Кметът беше упълномощен да извърши всички необходими действия за придобиване на акции в "Пирин" съобразно направените предложения от акционерите на клуба. Общината ще покрие дълга на клуба към НАП от 170 000 лв, а кметът трябва да издаде банкова гаранция. Освен това започва редица други плащания, за да се спаси лицензът на клуба.

Собственикът и изпълнителен директор на "Пирин" Емил Наков е декларирал готовност да прехвърли 100% от притежаваните от него акции на общината при условие, че бъде освободен от отговорност и бъде посочен нов изпълнителен директор до провеждането на общо събрание. Наков притежава 53.56% от клуба.

Останалите акционери са декларирали готовност да прехвърлят акциите си, като отпадне запорът върху сметките на клуба по заведените изпълнителни дела. Дължимите към тях суми бъдат трансформирани като парични вноски или безвъзмездна финансова помощ във вид на дарение или  спонсорство.

Изпълнителният директор на "Карлсберг България" Александър Грънчаров е поел ангажимент компанията да подпише тригодишен договор за спонсорство при условие, че община Благоевград придобие не по-малко от 50% от акциите на "Пирин", беше обявено пред общинските съветници.

"Благоевград БТ" също е обещал веднага да преведе 80 хиляди лева  за спонсорство. Сумата се предоставя за незабавно разплащане на задълженията на клуба.

Футболистите са изразили готовност да подпишат споразумение за изплащане на дължимите им суми на два етапа, при условие, че то бъде гарантирано с подписа на кмета. Всички плащания трябва да бъдат направени до 30 май, за да може БФС да издаде лиценз на "Пирин" за участие в А група догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
илия преди 12 години
Наков си тръгва, как ще се издържа сега, като няма да може да маниполира мачовете на юношите под диктовката на Боса КОЦЕ МАЦА.
5
1
 
4
 
! Отговори
Grajdanin преди 12 години
Idvat izbori i takiva banditi 6te badat izritani ot toplite si kabineti.......sajalivam 4e si platih danacite,sledva6tata godina zabravete.....*** vi i 4erveni bokluci!!!!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
алоооо преди 12 години
Наков завлякъл държавата с данъци, осигуровки и сметки, а държавата му поема задълженията. ЕВАЛА. ТОВА СЕ НАРИЧА СУБСИДИРАНЕ НА ЧАСТЕН БИЗНЕС ОТ ДЪРЖАВАТА И Е ЗАБРАНЕНО В ЕС!!!! Заради тази сделка ще имаме глоби от ЕС, които ние ще плащаме!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кмета вместо да оправи две улици плаща Наков прибрал парите ще му стане спонсор за изборите Този цирк го гледаме вече 20 години
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kradlivata lamya posegna i na futbola.Maketa,posle da ni riveti.
1
3
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Евала! 170 000 за някакви ритнитопковци. А реват, че няма пари за ифраструктура, здравеопазване и какво ли още не!