Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта

Така хората ще се мотивират да се отопляват с парно
Обновена: 31 май 2011 15:14 | 31 май 2011 13:37,
244
Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта
Снимка: архив Булфото

Представителите на топлофикационните дружества поискаха  увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се  отопляват домакинствата с ток, а с парно.

Становището си те представиха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на открито заседание за обсъждане на цените  на електроенергията от комбинирано производство за топлофикациите.

Председателят на Асоциацията на  топлофикационните дружества Илия Николаев заяви, че цените на нощната енергия трябва да се повишат с поне 15%, за да са мотивирани  клиентите да се отопляват с парно. В момента по думите му  разлика в цените няма. 

Докладът на работната група на ДКЕВР предвижда увеличение на цените на почти всички топлофикационни дружества с до 10%, но без да е отчетено исканото от "Булгаргаз" повишение на цените на синьото гориво от 1 юли.

Въпреки това повечето  топлофикации изразиха забележки към предлаганите от комисията  цени и декларираха повече собствени разходи, които не са  признати от комисията.  

Най-голямата топлофикация - софийската, нямаше съществени  забележки. Изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов посочи, че е възможно дружеството да не изпълни заложеното  количество за производство на топлинна и на енергия по  комбиниран способ, защото ТЕЦ "София" е в края на своя  експлоатационен ресурс.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 12 години
Да спрем наглостта,безочието и непукизма на тези мишоци мръсни!До кога ще обират последните пари на хората ? Вижте къде живеят ,какви коли карат служителите /вампири/от ЧЕЗ,Топлофикация и др. обирджий.Да ги накараме да фалират!Да сме единни като гърците!
195
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 12 години
това чак не ми се вярва да е вярно. Някой се *** с нас, пуска кьорфишеци, за да види как ще реагират хората. Разбира се със съвсем други цели.
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко и тея са с червените...махай ги по бързо
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
192
0
 
3
 
! Отговори
gft преди 12 години
@182e що ти не си чувал за DP или така нареченото, double penetration :Dс един камък два заека, хем ще се вдигнат прихпдите на топлофикациите, от големите градове, хем приходите на елк. дружествата от малките ;). и после ще си раздават наградки за "най - добър манажер". :D
191
0
 
11
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ ИСКА ХОРАТА ДА ВЗЕМАТ БУХАЛКИТЕ И ДА ИМ СЧУПЯТ ГЛАВИТЕ!!! МРИСНА И КРАДЛИВА ***!!!В ХОЛАНДИЯ ЗА ТРИ МЕСЕЦА СЕ ПЛАЩА 80ЕВРО , АТУК ЗА МЕСЕЦ 200ЛВ!!!
190
1
 
11
 
! Отговори
иво преди 12 години
Тази глупост е пряко доказателство, че отоплението с ток излиза много по евтино от това с парно, основание на всички отопляващи се с ток да откажат да плащат измислени сметки ако не ползват парно и поредното правителство, което Топлофикация ги прави на маймуни. Защо ли пък не предложиха да се закрият всички Дружества за Топлинно счетоводство, чийто разходи се калкулират в сметката на всеки нещастен обонат, ползваш парно?????
189
0
 
7
 
! Отговори
до 186 преди 12 години
що само 20-30%, колега? Нека да е 70-80%! Да се затъкнат дано!*** с говедата!Хората пестят и мръзнат не напук на топлофикация, а от нямане! И работещи хора - с над 600 лева заплата и те се стряскат, като дойде за януари 248лв. за парно! Уж разпределители, уж прогноза, ама дължиш "прогнозната сума" и лихви по нея текат! А топлофикация, вместо само да събира пари"Х" от сграда "У" да вземе да поинвестира и да си оправи КПД-то!
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сатанинско предложение(идея,заговор)!
187
0
 
7
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
Бе ти от върбата ли падаш, че задаваш такива въпроси. Хи хи хи ... Имало топлофикации само в големите граздове ... Е и? Ти виждал ли си наполовина остригано овче стадо? Като се почне се кара наред. И до голо.
186
0
 
7
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Ако Вие имате фирма и тя губи, колко години ще минат преди да я затворите? В чий интерес е мафиотизация да не фалира? Аз не виждам някого. Топломерите са поставени тотално безразборно и само господ знае какво отчитат и доколко вярно, точките си ги смятат на око в зависимост колко са откраднали през годината. И по интересното - няма институция, която да ги контролира. Предлагам масово неплащане, друг изход не виждам.
185
0
 
10
 
! Отговори
voodoo преди 12 години
абе вашата мама *** и проста.абе *** недни.абе *** ***.Колко града в БГ имат парно бе ***.защо заради 5-6 с топлофикации другите да плащаме и по скъп ток наред с това че държавата взема от нас за да даде на тези с парно.Да ви е....ба майката ***,еиии няма по тъпо племе от българите и по просташка държава от България.
184
0
 
3
 
! Отговори
10 стинки преди 12 години
Ааа няма нямааа :D На кривия ***, цената на нощния ток му пречи. Я по една ревизийка на всички, после по една инспекцийка за качеството, за загубите, за състоянието на инфраструктурата. Никой не ви ще парното, даже и без пари да е.Дърва ще цепя на балкона и пак няма да си вкарам парно. На входа ще сложа табелка: "ПАРНОТО ДО ТУК"
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, май на някои хора им е къса паметта и не си спомнят какво стана 1997... тия *** това ли искат? С камъни да им покажем какво мислим за тях?! Лошото е, че българите сме кротки и търпеливи иначе отдавна да се им показали. Докога, бе хора? Докога разни *** ще ни се подиграват в очите и ние ще мълчим?!
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е що само нощната бе ей? Искайте и за дневната. Поне 20-30% увеличение. Така хем ще спрем да се топлим с ток, хем ще ни мотивирате да се върнем в парната епоха отпреди 150 години. Е гати и кефа а. Пуф-паф, пуф-паф ... тутууюю ... Парнаджийски рай ...
181
0
 
4
 
! Отговори
Игнат преди 12 години
Винаги е имало и ще има наглеци в тази държава. За жалост това са все хора с власт. Не е начинът да увеличиш цените!!! По-скоро свали цените, за да може и без това бедния човечец, който се чуди гол ли да ходи или гладен, да избере за пръв път в мизерния си животец как да си сгрее кокалите през студените дни! Нямало е и няма да има социално насочено управление. В нормалните държави хората излизат по улиците, за да покажат общественото си мнение пред цял свят. Ние стоим и пишем!
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ние сме на всеки километър" , отдавна в топлофикация. Вие сега ли го разбрахте? И така до края / вашия или нашия, времето ще покаже/
179
0
 
4
 
! Отговори
???? преди 12 години
А за тези които се топлят на дърва, въглища и ГАЗ какво се предвижда?????
178
0
 
5
 
! Отговори
niama преди 12 години
Топлофикации има само в големите градове. Защо ще вдигат тока за цяла България ? Гнусни продажници !
177
0
 
8
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 12 години
НЯКОЛКО НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ-АКО МОЖЕ ДКВР ДА СКРИЕ СЛЪНЦЕТО,ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ СЛ.ПАНЕЛИ.ХЛЯБА ДА СТАНЕ КАТО ЛУКАНКАТА,ДА СЕ СТИМУЛИРАТ МЕСОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ,ГОЛФ 2 ДА СТАНЕ ПО -СКЪП ОТ БЕНТЛИ ДА СЕ СТИМУЛИРАТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЛУКСОЗНИ КОЛИ,ЖП ТРАНСПОРТА ДА Е ПО СКЪП ОТ САМОЛЕТИТЕ,А ГРАДСКИЯ ОТ ТАКСИТАТА,С ЕДНА ДУМА ЛИЧИ СИ КОИ Е УЧИЛ ПОЛИТИКОНОМИЯ И КОМУНИСТИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗЪМ.САМО ЧЕ СЛЕД 15-20 ГОДИНИ ТУК ЩЕ ИМА 60-70%РОМИ,КОИТО НЯМАТ ОБИЧАИ ДА ПЛАЩАТ НИ ТОК НИ ПАРНО,ТОГАВА ДА ВИ ВИДИМ КОЖОДЕРИ!!!