Питбул нахапа 10-годишно дете в Стара Загора

Момченцето е в болница, а кучето – в приют
Обновена: 3 юни 2011 15:19 | 3 юни 2011 12:10,
144
Питбул нахапа 10-годишно дете в Стара Загора
Снимка: Архив Булфото

10-годишно момченце е нахапано от питбул в Стара Загора, съобщиха от полицията в града.

В четвъртък в МВР е получено съобщение за нахапано дете от куче на бул. "Патриарх Евтимий". При извършената проверка на място е установено, че 10-годишно момченце е било ухапано от питбул под коляното на десния крак.

То е настанено за лечение в старозагорската болница, без опасност за живота.

Полицаите са установили, че животното е стопанисвано от 52-годишния Г. А. без необходимите документи.

Питбулът е иззет и настанен в общински приют. На стопанина е съставен акт за административно нарушение по Наредбата за отглеждане на животни в община Стара Загора.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Dnes.bg припомня, че през април Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс.

Според тях собствениците на кучета, които причинят средна и тежка телесна повреда, са заплашени с до 3 г. затвор или пробация, или глоба до 5000 лв.

Ако животното убие човек, наказанието е до 5 години затвор и глоба до 10 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
1
 
! Отговори
Кациданкин преди 12 години
Нямам нищо против отглеждането на домашни любимци.Аз също ги обичам.Но,обичам повече децата и хората.Моето предложение към всички държавни институций е:Каквато злоупотреба направи животното,да се таксува като злоупотреба от собственика му и да му се налага присъда включително и доживотен затвор!Ако живеем в държава...
141
1
 
2
 
! Отговори
пънкс преди 12 години
120 и аз му събирам фекалиите, купувам от пликчетата за расфасовка, така е най-удобно. НО в България и да има желание, понякога е трудно...в момента, където го извеждам тревата ми е до кръста обраснала..е, как ще стане номера? Иначе съм имала случаи и да си се разхождам с ла*ното в ръка и да търся кошчета... Ако не друго ми е кеф, че туко виж някой любопитен *** реши да провери какво има в пликчето, докато тършува из кофите. Малък подарък от мен
140
1
 
6
 
! Отговори
Pynks преди 12 години
И защо "кучкарите" са виновни? Тази порода често привлича комплексари и ***, които виждат в нея качества, които те самите нямат :доблест, физическа красота, силен дух и борбеност. Трябва да има контрол и да се дават такива породи само на хора с опит, а не на ***, които са ги били в училище и сега си изкарват комплексите на кучето за бой. И лудия дъртак не му е хрумнало да сложи намордник... Трябва строги санкции за такива хора, понеже дори и да убият кучето, утре друго ще си вземе, нали
139
1
 
7
 
! Отговори
бръм преди 12 години
В близост до деца, кучетата с намордник или изобщо да не се разхождат там, където има хора. Не се знае какъв му е нрава, как реагира на деца и така натам. Не се знае дали закачката на малко дете ще е нормална за кучето. Има деца, които в радостта си, започват да пищят, викат, пляскат с ръце, а това не всяко куче разбира като радост. И нападат..самозащита един вид. За наказание съм на стопанина, при това строго! Не за наказание върху животното, защото то де факто няма вина.
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да, кучето е предано, но не на човека, а на собственика си.Затова и няма нахапани собственици, а само нещастници неразбиращи "величието" на кучешката порода
137
3
 
8
 
! Отговори
ансонимен преди 12 години
кучето е преданно на човека ние хората сме по големи кучета и от кучетата даже аз също гледам питбул и мога да ви кажа че няма човек от квартала който да не го обича същото е като това на снимката въпросът е как ще бъде възпитано кучето не е вярно че тази порода са убиици самите хора ги правят такива всяко едно куче може да бъде убиец ако е възпитавано да бъде убиец
136
7
 
4
 
! Отговори
jjj преди 12 години
кучкар - необратимо заболяване, водещо до дълбоко разстройство на психиката
135
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ***!
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ***. нарушение??? Едва ли е лека телесната повреда. Тия промени в НК за кво са иначе? 52-годишния Г. А. да бъде подведен под наказателна отговорност и да не казвам аз кво бих му направил на такъв гледач на пит були.
133
2
 
10
 
! Отговори
Araya преди 12 години
Само да допълня, че от предния случай с нахапан от питбул до този, сигурно са нахапани десетки хора от какви ли не други породи кучета, така че породата не е от значение. От значение е кой, как и с каква отговорност или липса на такава си гледа кучето. Затова е редно затвор и глоба за стопанина.
132
1
 
7
 
! Отговори
Araya преди 12 години
И престанете да гледате как е в Германия и в други подобни държави, където наморника може и да е задължителен, но и уличното куче е прецеднт и имат градинки специално за кучета.
131
2
 
6
 
! Отговори
Araya преди 12 години
Grbovac е много прав само в едно - "селектирани за бой машини", но за бой със себеподобни. При селекцията на тези т.н. машини, куче ухапало човек се е убивало и не се е оставяло да прави поколение. Т.е при битка, човека трябва да може без проблем да разтърве две кучета. Иначе питбул гледам и не ме е страх, тъй като той е едно "диванно" куче, не по малко лигаво от един лабрадор например.
130
2
 
10
 
! Отговори
ТЪПО Е преди 12 години
Живея на село , и си възпитавам добре кучетата.Имам две , но все пак е куче.Те си имат собствен поглед над хората.Такива доказани породи като питбул ,трябва да са на специален отчет и клетка .Тази порода се слави като убийци , и се използва за кучешки боеве и залагания.А тези моите две направиха смешна беля на 6 май.Започнах да разсаждам зеле и от разсадника измъкнах цяла агнешка плешка под земята, а комшията преди време се оплакваше че някой му откраднал агнешкото от масата на двора.
129
7
 
9
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
ти сериозен ли си?? незнам в коя "англия" си бил, но аз в момента живея в англия, и мога да ти кажа че хората масово си разхождат кучетата из парковете, дори и по улиците. не заблуждавай хората!
128
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе мам.. му стара като живеех в Англия що един човек не видях да си разхожда кучето в парка например, а те също имат любимцисега в квартала тук има един старец извежда две огромни на веднъж- направо карикатура, ще го разпънат и съборят да го дърпат
127
1
 
20
 
! Отговори
ЧИЧИ преди 12 години
Това е животно и ти носиш като стопанин отговорност за действията му! Съжалявам за детенце. Но собственика, трябва да бъде наказан, а не животното!
126
4
 
18
 
! Отговори
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ преди 12 години
УЖАСНО НЕЩО Е,ЧЕ СТОПАНИНА НА КУЧЕТО БИЛ ЛУД,ИМАЛ ЖЪЛТА КНИЖКА......КАК ПО ДЯВОЛИТЕ ТАКЪВ ЧОВЕК ЩЕ ИМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!!А ДЕТЕТО Е ПРИЯТЕЛЧЕ НА МОЕТО ДЕТЕ!ДАНО ДА СЕ ОПРАВИ ГОРКОТО,НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАКВА АДСКА БОЛКА Е ИЗПИТАЛО ТОВА МАЛКО ДЕТЕ !!!СМЪРТ НА 100% ЗА ВСЯКО КУЧЕ,КОЕТО НАПАДА ЧОВЕК.....КАМО ЛИ ДЕТЕ....А САМОТО ДЕТЕНЦЕ ОТГЛЕЖДАТ КУЧЕНЦА ПИНЧЕРЧЕТА,ДЕТЕТО ОБИЧА КУЧЕТА,НО СЛЕД ТАЗИ ТРАГЕДИЯ,НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ МУ СЕ ОТРАЗИ НА ПСИХИКАТА! МОЛИМ СЕ ДА МОЖЕ ПАК ДА ИГРАЕ НОРМАЛНО С ДЕЦАТА!
125
4
 
2
 
! Отговори
Do K преди 12 години
Ходи да си избиваш комплексите някъде другаде или се обърни към психолог.
124
3
 
1
 
! Отговори
vodno kolelo преди 12 години
do 62: Ako te gonqt 60 kucheta ...ami 120 ..... ti kyde hodish da se razhojdash da ne hodite sys semeistvoto ti na rabota ili kadeto hodite prez Siropitalishte za Kucheta (bezdomni) drugoto koeto e kuchetata ne sa Valtzi .. i ne rabotqt grupovo za da hvanat jertvata si ... pusni zvuka na animal planet da znaesh koga se govori za kucheta i koga za Valtzi ..Uchilishta za kycheta e dobyr podhod za chasten biznes ,.... moje bi dyjavata trqbva da pomisli varhu tova .S niski ceni razbira se
123
10
 
8
 
! Отговори
вярно ли е преди 12 години
че повечето жени ,които си нямат мъже , живеят с такива кучета и им давали да им *** п..... ?