Вдовишките пенсии: Нищо отгоре, но от сърце

Увеличението е 6,5%, заяви Мика Зайкова от "Подкрепа"
Обновена: 22 юни 2011 22:21 | 22 юни 2011 22:20,
174
Вдовишките пенсии: Нищо отгоре, но от сърце
Снимка: Архив Булфото

Вдовишките пенсии ще се увеличат с 6,5%, тоест от 20% те ще станат 26,5% от пенсията на починалия съпруг, заяви пред Фокус финансовият експерт на КТ „Подкрепа” Мика Зайкова.

Следобед синдикатите са получили от Министерството на финансите готвените промени в Кодекса за социално осигуряване, които предвиждат увеличаване на вдовишката пенсия.

Синдикатите не са получавали разчети от финансовото министерство за увеличение на минималната работна заплата. Единственото предложение на експертите на Министерството на финансите било да се промени датата за евентуалното увеличение от 1 юли на 1 септември.

„Категорично не можем да приемем това, което изговориха от Министерството на финансите, увеличението на минималната работна заплата да стане от 1 септември.

А за вдовишките пенсии – то е нищо, но от сърце. Ние няма как да не го подкрепим, защото е малко, ама все пак нещо дават”, каза Зайкова. На утрешното заседание на НСТСТ синдикатите ще поискат по-голямо увеличение на вдовишките пенсии.

В четвъртък от 9,00 часа ще заседава комисията към Националния съвет за тристранно сътрудничество. От 11,00 часа ще се проведе заседанието на НСТС. „Какво ще се случи утре не знам”, каза Зайкова. По думите й предстоят много тежки разговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
3
 
! Отговори
Българе преди 12 години
Ех че е хубаво, ГЕРБ да ни лъжат! По хубаво е от всички други които може да ни лъжат!ГЕРБ лъжат повече, по-често и само в собствена изгода!На народ от овце, им се пада ГЕРБерче!
170
1
 
1
 
! Отговори
hm.. преди 12 години
Интересна работа е тая работа .май доста хора се кефят ,че родителите ни не получават пари и гладуват ,та и ние покраи тях . Скоро нещата ще се оправят бойо като каже Царя да е президент той е човека дето ша ви опраши по-добре .
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ДЯНКОВ СИ ВЕЕ ПРЪДНЯТА С ЛЮБОВНИЦАТА СИ - ИРИНА ВЕЛКОВА , ДЕТО МУ Е ШЕФ НА КАБИНЕТА , ПО ЦЯЛ СВЯТ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ - ОТ БЮДЖЕТА.ЧЕ КАК ЩЕ ВДИГА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ, ТОЗИ ОЧИЛАТ ЧАКИДЖИЯ - ТО СЕГА МУ Е ПАДНАЛО НЕЩО ЧИТАВО ЗАРАДИ ПАРИ , А ИНАЧЕ КАТО МЪЖ НИКОЯ ЖЕНА И *** СИ НЯМА ДА ХВЪРЛИ ПО НЕГО.
168
1
 
6
 
! Отговори
Действителността! преди 12 години
Вдовишките пенсии: Нищо отгоре, но от сърце!А електоратът на ГЕРБ расте ли, расте!
167
1
 
8
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ВУЧКОВ преди 12 години
ПОЗОР ПОЗОР , НО ЛЪЧО *** СИ Е ДОБРЕ.
166
0
 
15
 
! Отговори
plovdiv преди 12 години
НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ! И правителство и синдикати трябва да се засрамят от това свое действие. Позор за държавата
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ СНИМКА ДА СЕ СЛОЖИ ПРЕД КАБИНЕТА НА министър председателя .ДА СЕ РАДВА ВСЕКИДНЕВНО НА ЩАСТЛИВОТО ИЗРАЖЕНИЕ НА ТАЗИ СТАРИЦА!
164
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми г-н Премиер!Пише ви един обикновен български пенсионер, с 42 години трудов стаж като тракторист, комбайнер, монтьор, шофьор, стругар и строител. През целия си живот съм работил достойно и резултатите от труда ми винаги са се виждали, можело е да се пипнат дори с ръка. За трудовия си стаж сега получавам сумата от 173 лв. 08 ст. Синът ми е завършил икономика и скоро сметна, че удръжките за всичките ми години труд възлизат малко над 25 хиляди лева. Значи с тази пенсия мога да живея още 145 г. без да тежа на държавния бюджет, защото предварително ми е удържано десетки пъти повече. Сега съм на 72 години и като се има предвид средната продължителност на живота у нас излиза, че останалите пари от пенсията ми държавата просто ще ги лапне! А някои казват, че вече ги е лапнала!!!Г-н Премиер, знаете ли колко струват тока и водата за населението, и по колко пъти ги увеличават всяка година?Знаете ли, че килограм кашкавал е повече от 10 лв., че сиренето и месото са 8 лв., че лекарствата у нас са три пъти по-скъпи от лекарствата в останалите европейски страни? Знаете ли, че дори хлябът струва 1 лев? Известно ли ви е, че месецът има средно 30 дни, в които трябва да се храним, за да живеем? Чувал ли сте колко високи са данъците в държавата? Изобщо в час ли сте г-н Премиер, че да живея на ръба на оцеляването, като изряден данъкоплатец, са ми нужни най-малко 350 лв., което е два пъти повече от сегашната ми пенсия? ПОЖАРНИКАРИНО - ВЪРВИ СИ С МИР , КАКВОТО СИ ВЗЕЛ , ВЗЕЛ , ТО НЕ Е МАЛКО ТИ СИ ЧОВЕКА ИЗКАРАЛ НАЙ-МНОГО ПАРИ ОТ ТОВА ЧЕ СИ В ПОЛИТИКАТА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР , КМЕТ НА СОФИЯ , ПРЕМИЕР ........ МИ ТИ СИ 12 ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА И СИ НАЙ БЕСКРУПУЛНИЯ И *** ПОЛИТИК ДОСЕГА. ВЗИМАШ БИЗНЕСИ , БАНКИ И ДИРЕКТНО ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ................ВЪРВИ СИ ПОЖАРНИКАРИНО ........
163
1
 
14
 
! Отговори
задачка преди 12 години
Като тивдигнат цената на тока с десет процента и не ти повишат пенсията или заплатата-с колко ти намаляват доходите?
162
1
 
15
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Какво беше това волско търпение българско!гърците си късат ризите по площадите и реват на умряло, че ще им намалеят доходите с по 100 евро месечно, при положение че взимат по 1000.Българина е доволен ако го оставят да диша.испанските младежи са по площадите, даже и арабите скочиха на въоръжените си до зъби диктатори-омръзна и да ги преебават."Мълчи народът, глухо и страшно дрънкат окови."И така вече 150 години.последните ни пориви за свобода са Левски и Априлското въстание.
161
0
 
15
 
! Отговори
но комент преди 12 години
През 1996-97г. ни пробваха.Търпим,докато кило сирене стане колкото месечна заплата.Търпим, докато пенсиите станат 2 долара.герпаджиите го знаят, и затова спокойно си увеличават цената на тока, и нямат намерение да вдигат доходите.
160
1
 
15
 
! Отговори
ПИШЕМ СИ ???? преди 12 години
ЗАБРАВИХТЕ ВЕЧЕ ,ЧЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА НИ ОБЯВИХА И ВДИГАНЕ НА ТОКА ........ ПИШЕМ СИ - НАЦИЯТА НА ПИСАТЕЛИТЕ И УМНИЦИТЕ ?????
159
4
 
4
 
! Отговори
черната вдовица преди 12 години
Моя почна да се напикава и все ми забравя името.Вярно,взима 400 лв.пенсия, ама половината отиват за лекарства.Дано Господ скоро си го прибере.С моите 300лв. и 100лв. от него ще преживявам някак си.Ще запиша курс по йога...смятам да доживея 100 години!
158
4
 
1
 
! Отговори
Princ Tikvoch преди 12 години
Kato niama hliab iashte pasti.
157
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАРОДНИЯ ВОТ НА ЕСЕН : НИЩО ЗА ГЕРБ НО ОТ СЪРЦЕ
156
1
 
20
 
! Отговори
mda преди 12 години
нищо ново, пак всичката пара в свирката...при 24 лв. добавка в момента х 6.5 % = 1.56губи ми се смисъла, кому е нужно и за какви ни мислят всъщност ?
155
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тук - голяма черна дупка! Да така ще е още поне няколко века - защото поколения занапред ще плащат заграбеното .Но затова сме си виновни - ние истинските БЪЛГАРИ . Затова на изборите ВСИЧКИ да гласуват с невалиден ВОТ - за да разберат всички от Европа , че и ние съществуваме ,но не като ХОРА, а за съжаление като *** ............... и нека някой от вън страната ни помогне , щом ние не можем да се вдигнем и оправим........
154
0
 
20
 
! Отговори
Българче преди 12 години
Отдавна е ясно защо този народ е бил 500 години под робство и в момента продължава да бъде-няма никакви съпротивителни сили,колкото трохи му дават толкова гълта,всеки ден се гаврят с него и никой не реагира,този мазохизъм е непознат за други нации!
153
0
 
20
 
! Отговори
папуас преди 12 години
гладни,мизерни,сополиви-ама горди европейци...но всеки народ си заслужава управниците...
152
2
 
2
 
! Отговори
narodna prikazka преди 12 години
s tezi proslovuti soc. pomowi ot 36lv mese4no si prawaite vie decata na u4iliwe gospoda.dano vi stignat pone za zakuskata im. ne iskam soc. pomowi no rewenieto si e li4no moe decata mi dali we hodqt ili ne na u4iliwe wom kato nemoga da im kupq u4ebnici i pro4ee.........