Стопанската академия въстана срещу уволнението

Институтите излизат на протест пред Министерския съвет утре
28 юни 2011 18:40,
47
Стопанската академия въстана срещу уволнението
Писмото, изпратено от ССА до Сметната палата. Източник: ССА

Два часа бяха необходими на Селскостопанската академия(ССА), за да организира ответна реакция на съобщението за освобождаването на Светла Бъчварова от поста председател на ССА.

Съобщението, изпратено до медиите, гласи:

„Институтите от системата на Селскостопанска академия ще излязат на открит протест във връзка с неправомерното уволнение на проф. д-р Светла Бъчварова, председател на академията.“

В същото време на сайта на академията е публикувано писмо, изпратено до шефа на Сметната палата проф. Валери Димитров с официалната позиция на ССА по разразилия се скандал с одитния доклад за финансовото управление на академията през 2009 г.

Писмото е подписано от Светла Бъчварова. В него е изразено „силно възмущение и безпокойство от некоректното поведение - тенденциозно да се огласява информация при нарушанане на Закона и правовия ред”.

Според Светла Бъчварова ССА не е била уведомена за изводите от проверката, като така е била лишена от възможността ръководството да възрази или оспори оценките в окончателния доклад.

Освен това от ССА твърдят, че все още не са получили окончателния одитен доклад, който се различавал „коренно“ от проекта, с който разполагат в академията.

Още по темата

За това от там съдели по “публикациите в средствата за масова информация и черпейки данни от безпочвените изказвания и оценки на някои публични личности”.

Писмото завършва с констатацията, че като резултат на „некоректното поведение на Сметната палата“,  разгласяването на данни „с цел уронване на престижа на ССА“ и „тенденциозните изказвания и оценки личности от ръководния състав на първостепенния разпоредител (по отношение на одитираната организация) с бюджетни средства“ (бел.ред. - такъв е земеделският министър Мирослав Найденов),  се възпрепятства „правосъдието“ и води до „формиране /манипулиране/ на общественото мнение“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
не само Бъчварова но и всички нейни директори протежета трябва да се уволнят-те дискредитират Българската наука пред света
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още едно котило с търтеи хрантутници иска да си живурка безнаказано и необезпокоявано.ДРУГАРИ - лапането свърши. Най-после тази държава се измъква уверено от комунистическото блато.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Последен валс сбогом любимаКойто лъже и краде той в затвора бой ядеССАа - Снатодиум за Стари АктивистиПиралкова е диктатор и може не за 2 часа а за 1 секунда да организира протест както Кадафи в Либия.Директорите на институтите също са обект на проверка и защото знаят че са участвали в далаверите също ще подкарат овцете на протест.Пенсионерите от ССА които са много заедно с Вичев ще протестират защото ще им одрежат хоботчето с което смучиха от бюджетаБраво НА бате Бойко
40
2
 
3
 
! Отговори
Алексей преди 12 години
Поредното неглежиране на законите в страната от ГЕРБ.След като никой не носи отговорност за нарушаването им, това отношение към законовия ред в страната ще продължи.Гражданите ще прегърнат примера на управляващите.Хаосът в държавата се задълбочава.
39
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
изказвам силното си възмущение и погнуса към тази *** която храни нас и децата ни с 20 годишно месо само да може да присламчи тлъста комисионна, да е в конфликт на интереси като министър и дейността с която се занимава благоверната му съпруга ,човек трябва да е абсолютен наглец и ненаситен авантаджия и пълен гьосурат за да е решил да съсипе и това което е останало за кучетата на къса каишка .Знаят ли след кратко време какво ги чака .Дреха на рае и поглед през каре. Ние се събуждаме доктор
38
2
 
6
 
! Отговори
До г-н Читател преди 12 години
Изглежда,че между името ти и мислите ти няма абсолютно никаква връзка!За петте лева ще питаш оня жаба Ж.Желев и оня ненормалник Ф.Димитров,които заедно със СДС създадоха ликвидационните съвети и съсипаха земеделието!
37
3
 
7
 
! Отговори
selqnin преди 12 години
Оказа се, че доклада на Сметната палата е ДОПИСВАН, след като са направени всички процедури-това е скандално! Още по-*** е, че първо и връчват заповедта за уволнение, а след това ДОПИСАНИЯТ вариант на доклада, за да направи своите бележки и възражения!?! В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ? Пак ли има Малка правда и голЕма правда? И до кога ще се търпи това? Аз отивам пред МС, за да подкрепя хората!
36
4
 
7
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Каква селскостопанска академия, какви 5 лева! Та ние от 20 години почти всички зеленчуци внасяме от Турция, Гърция, Македония, та дори и от Йемен внасяме дини! Вие заслужавате да ви закрият дори само заради това, че Янчо Янев от Сандански сте го пуснали да завърши висше образование като агроном! Не го ли видяхте, че има психични проблеми и когато говори нещо, не мисли! Как така му признахте над 30 изпита? Та този човек би трябвало да са го спряли още на приемния изпит!
35
4
 
9
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 28. Пич ама по-малоумно изказване не бях чел! И какво е "трожйната" че не разбрах! Защо си мислиш, че всички, които са против малоумното кучкарско управление на Борисов са кадри на тройната коалиция? ГЕрболетки-никакъв акъл нямат!
34
0
 
4
 
! Отговори
До 33 GO преди 12 години
За какво извинение говориш?Дуретата са дурета!И във вчерашните коментари също им правиха забележка за разликата между стопанска и СЕЛСКОстопанска!
33
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 12 години
Ало, журналистите с неправило формулирано заглавие - "селскостопанска", а не "стопанска" променяте насоката на темата. От така сложеното заглавие се внушава, че става дума за Стопанската академия в гр. Свищов. Внимавайте все пак!
32
0
 
8
 
! Отговори
Go преди 12 години
Ама извинявайте - в заглавието е Стопанска академия, а в статията СЕЛСКОстопанска академия
31
9
 
7
 
! Отговори
Има една истина: преди 12 години
Ние --с фашисткото потекло..записвахме Агрономическия , за да получим някакво образование,защото до другите факултети не ни допускаха!Тия, ***--който записваха Агрономическия или Лесотехническия--просто не ставаха за нищо друго/толкова бяха *** и посредствени/Там Партията ги вкарваше дори без изпит--само с препоръка от Партийния секретар на селото!/на всички искаха характеристики /Естествено , преданните кадри на Партията ---станаха "научни сътрудници"!Сега там--са същите тия кадри!
30
0
 
6
 
! Отговори
bozadjia преди 12 години
таман си казах, тия разкараха Величкоможе всякъв да е, да върти да суче, но по-умен няма да намерят в Свищовкато им знам умствения потенциал на останлите ... опажи боже
29
1
 
7
 
! Отговори
Коч преди 12 години
Тази червена овца,тъпо ли тъповерно гъзче , е блила причина България да бъде на едно от първите места в света в областа на земеделието и не само там - ясно ли ти е ? Не сега да ми ядеш на индиеца картофите , на турчина салатите и на майка си п.....а краставиците.
28
3
 
5
 
! Отговори
Ликвидатор преди 12 години
Прав си батко,продължава политиката на СДС за ликвидиране на комунизма /на държавата имах предвид/. ГЕРБ наистина е новото СДС,както се писа оня ден в някакъв коментар.
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Твърде много се закъсня с прочистването,трябваще отдавна да се махнат некадърните кадри на трожйната коалиция!
26
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩОТО СА СВИКНАЛИ ДА СИ КЛАТЯТ КРАКАТА И НИЕ ДА ГИ ХРАНТУТИМЕСАМО ТАКА УВОЛНЕНИЯ,СЪКРАЩЕНИЯ И ПАК УВОЛНЕНИЯ
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стопанската академия "Димитър Апостолов Ценов" е едно..Селскостопанската академия е съвсем друго..Иначе си приличат по име... както копъра и копърката...
24
4
 
9
 
! Отговори
do 17 i 18 преди 12 години
На собствения си сайт (на ССА) са написали, че са го получили, както и че са прегледали предварително доклада. Какво точно не разбрахте?В структурите на Мин. на земеделието, който и да уволнят от топ мениджърите (които до един са политически фигури, а не експерти) няма да сбъркат.