Хората пишат тройка на Борисов

Българите не се интересували от изборите, смятат социолози
30 юни 2011 16:52,
554
Хората пишат тройка на Борисов
Снимка: БТА

Обществените оценки към правителството клонят към "среден 3". Сред хората битува масовото усещане, че ГЕРБ не се справя с управлението. Това мнение беше изразено от политолози и социолози на дискусия за политическата ситуация в страната преди изборите.

Общественото настроение преди изборите е настроение на апатия и умора, обществената незаинтересованост расте всеки ден, единодушни са политологът доц. Антоний Тодоров и социологът Живко Георгиев.

Според Тодоров са очевидни слабостта на политическите партии и конфликтът на техните местни организации помежду им, и с партийните им централи.

Партиите имат проблем с мобилизирането на собствените си привърженици, посочи Тодоров и добави, че симпатизантите стават все по-нелоялни, предаде БТА.

Ако има ефект от съживяването на икономиката, то той няма да съвпадне с тези избори, което не е в интерес на кандидатите за местна власт, отбеляза Тодоров.

Според него нелоялността на кметовете към партиите, които са ги излъчили, се засилва и е свързана с икономическата криза.

Масовото усещане на несигурност и задълбочаващата се икономическа криза пораждали недоверието към управлението на Борисов, смятат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас.Той за една петица какъв цирк сътвори. Просто не ми се мисли какво ще стане сегаХахахахахахаП.С: Ей неблагодарен народ. хахахахахаха
3
59
 
18
 
! Отговори
Ветринаръ преди 12 години
Комундурите ли пишат тая оценка, а?
2
2
 
47
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
Е СЕГА КОЙТО Е ДАЛ ТРОЙКА ЩЕ МУ СЕ СПРЕ ВЪЗДУХА КОЙТО ДИША!!!!
1
3
 
51
 
! Отговори
Tina преди 12 години
"Българите не се интересували от изборите".Това е най-голямата ни грешка.