УВО 2011: Хиляди се отърваха виртуално от Борисов

След билбордовете, разлепени в София, се появи и сайт
Обновена: 12 юли 2011 15:35 | 12 юли 2011 12:37,
1240
УВО 2011: Хиляди се отърваха виртуално от Борисов
Снимка: uvolnenie.org

Инициативата за уволнението на Бойко Борисов прерасна и в нета.

Ден след като София осъмна с билбордове с надпис: "Ще уволня Бойко Борисов", които все още са с неизвестен автор, се появи сайт www.uvolnenie.org.

Той се популяризира и в социалната мрежа Facebook.

На фона на музиката от "Кръстника" се виждат надписите: "Хронометърът вече работи", а "Повече информация ще научите на 17.07.2011 в 13 часа".

Това е единствена информация, която е поместена на мистериозния засега сайт. Под него часовникът отброява дните до "уволнението".

На страницата има възможност за гласуване, след което излиза снимка на премиера с надпис "уволнен".

Проверка на Dnes.bg показа, че желаещите да се отърват от премиера поне виртуално набъбва с минути и вече техният брой към 12 и 30 часа е над 2500 души. Няма обаче ограничение за броя на гласуванията.

Акцията с уволнението на премиера стартира с билбордове, които бяха свалени за часове, след като привлякоха вниманието на медиите. Постерите бяха срязани, а не демонтирани.

Още по темата

Преди това пък група във Facebook поиска "Един ден без Бойко Борисов" на пети юли, като символично отбелязване на дата от спечелването на парламентарните избори преди две години от ГЕРБ. Инициативата тогава събра 35 хил. привърженици. 

Желаещите да "уволнят" виртуално премиера обаче в момента не могат да сторят това, тъй като по обяд сайтът блокира и засега е недостъпен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
 
14
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
До 1111Гербераст, потапяй се!
5
 
13
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
дО 1109И къде са тези пари?В СИбанк?Той ли строи магистрали??? Ако не бяха отчуждени земите още по симеоново време, сега бб щеше да пищи, че *** подучват земеделците да не си продават земята за 150 лв/дка.
6
 
13
 
! Отговори
Лазар Юрдакев преди 12 години
Своеволията на Боко Тиквенски започнаха да преливат чашата, неговото селско поведение, съчетано със съответните маниери на селски ерген, както и всички настъпили по време на управлението на ГЕРБ неудачи, обедняването на народа, покачването на цените, разпасаността на монополистите при грабежа - всичко това е причината да се появи този саит. Естествено не само ГЕРБ са виновни. Вина за положението, в което изпаднахме е на всички, които бяха във властта след 1989-та и грабят да днес безогледно!
12
 
9
 
! Отговори
??? преди 12 години
какво уволнение бе ???? вие луди ли сте на връх криза (за бг поне) вие правителство да сменяте ??? И до къде ще я докара тогава нашата мила тоалетна- България ???
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе....на вас да не ви плащат от БСП и ДПС бре инвесторчета?някой изобщо следи ли коментарите тук....пълно със червени злобни мишлета!
6
 
5
 
! Отговори
хм преди 12 години
ами бб докара отново евро парите в бг поне за това нему се сърдя то за това строи и магистрали щото само за там отпуснаха както трябва, а преди него онези бяха зарязани буквално от ес Това че няма пари....ами къде в кая държава има... отидете работете или се вдигайте стига сте писали само форумни българи такива.
6
 
16
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
Бойко Борисов се родил, срязал си пъпната връв и казал: "Откривам Бойко Борисов!"КОЙ КАЗААААААААА???У-ВОЛ-НЕ-НИ-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
6
 
7
 
! Отговори
КРАЯТ преди 12 години
Ден без Бойко Борисов тази инициатива във Фейсбук показа пропукване на стабилната подкрепа за премиера. Досега не е имало такава организирана съпротива срещу него - спонтанна, а не от опозиция, партии. За малко повече от седмица за деня 5 юли се записаха 32 000 души. В първите дни броят на записалите се изпреварваше над два пъти броя на отказалите да се включат. Но те бързо се организираха и започнаха да пишат в страницата Ден без Бойко Борисов в защита на премиера и да се заяждат с онези, които му се надсмиват. Дори да заплашват. Милиционерското начало в привържениците на Борисов е очевидно. Някой им спусна заповед по гарнизона и броят на отказалите инициативата започна да нараства. Накрая, на 5 юли, срещу 32 000 записали се, имаше 20 000 отказали. Феновете на Борисов си направиха своя страница Ден с Бойко Борисов, постоянна, не събитие в определен ден. И то успя да събере само 3600 привърженици за седмица. Мъка. Там, вместо вицове и подигравки с Борисов, слагат линкове как той реже поредната лента. И не допускат да пише някой, който му се подиграва. Единни зад Бойко На самия ден за пръв път някои медии като Бгнес официално обявиха, че няма да му споменават името. Някои телевизии наистина бяха по-пестеливи с Борисов. Разбира се, сервилните 24 часа, Труд се отчетоха с интервю с него. Както и да е медиите не са длъжни да се включват, всеки си има господари, те работят за Бойко. Но оттук нататък Борисов се плъзга по нанадолнището. Вчера той каза, че като дошли на власт, спасили България. Тук щяло да стане като в Гърция и Португалия. Но който е ходил до Гърция и Португалия напоследък, не може да не е забелязал, че там живеят по-добре от нас. Настроенията се обръщат. Не може 2 години да слушаш лъжи и самохвалства и накрая да не ти писне. Медиите са популисти като самите политици. Когато усетят, че палачинката се обръща и Борисов губи подкрепа, те първи ще му скочат на главата. Или пък когато си намерят нови, по-силни господари - това упражнение особено го умеят вестниците на Делян Пеевски и Стандарт. Те водеха пропаганда срещу Борисов преди изборите и съвсем безсрамно се обърнаха на 180 градуса след изборите. Станаха първенци в слагачеството. Борисов ги обвърза трайно към себе си дали чрез банката на Цветан Василев, дали с друго, негова си работа. Но щом натиска медиите, ще разбере един ден, че те ще гръмнат срещу него, като балон, който самият той е надул до пръсване. Тъжното е, че ще остави такова тежко наследство, че следващото коалиционно правителство бързо ще го отнесе, и нищо чудно Борисов да се върне след още няколко години на бял кон, като Берлускони. И тогава вече накрая ще го замерят с домати и развалени яйца. Българската глава трудно увира. Борисов трябва първо да си го изсърбаме докрай.
2
 
5
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 12 години
България (и Румъния) са страните с най-ниски резултати на децата по четене в пореден доклад на Европейската комисия. Това са единствените две държави в ЕС, където делът на неграмотните деца е около 40%. Дават ги като особено лош пример за много ученици, които не могат да използват четенето за учене. И понеже сегашното правителство прави икономии за образование и щедро отпуска пари за магистрали и спортни зали, естествено неграмотните ще се увеличат. Ще се увеличи и електоратът на Борисов. Това е по-важно. Страна, в която никой не иска да става учител, е обречена. В близките 5 години трябва да се пенсионират 60% от учителите. Нови желаещи няма. Заплатата е 300 лв. за начинаещ учител. Професията не се смята за престижна и една от причините за това е ниското заплащане. Това е традиция още от социализма, която продължава и укрепва. Така е и с университетите. Преподаватели в Софийския университет взимат по 400-500 лв. заплата. Така се маргинализира образованието. Същевременно правят нови и нови университети със съмнително качество на обучение и преподавателски състав. По-скоро някаква далавера да се превъртят едни пари. Сегашното правителство ще се запомни с целенасочената война с науката и образованието. То превърна Софийския университет във враг, обяви БАН за сборище на тунеядци, което трябва да бъде разтурено. Научния фонд го крадат свои хора, министърът предпочита да мълчи по въпроса. Няма и идея за образование и наука. Българските *** ги вкарват насила в училище, ако родителите им отидат да просят във Франция, но тук не. Тук вътрешният министър развива научни възгледи, че те били генератор на престъпност. Сегашните на власт всъщност са продукт на социалистическата образователна система, която погрешно смятат за качествена. Сега управляват продукти на нейния измислен ВИФ и на нейната измислена Висша школа в Симеоново (сега академия), която си е обикновено милиционерско училище.
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
161858 са вече?!
2
 
4
 
! Отговори
До fori преди 12 години
Честито,току що си направил едно добро за България!
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кампанията със билбордовете и сайта е дело на младежката организация на БСП. чух че давали 10 лева за 1000 гласувания.
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък ще гласувам за ГЕРБ. Защо ли? Правят магистрали, детски градини, спортни зали, музеи, спонсорират българското кино, върнаха БДС за храните, осъдиха някои гадини, разкараха тук-таме *** от ДС, усвояват добре парите по европейските програми и най-важното - паникьосаха здраво БСП. Дори само последното е достатъчно :)))))))))
6
 
5
 
! Отговори
fori преди 12 години
току що гласувах бях 157 812
6
 
10
 
! Отговори
МОЛИТВА преди 12 години
Прости ми Господи,прости ми народе,прости ми мило семейство и приятели. Преди две години бях наивен и сляп да гласувам за това нечовешко правителство. Как бих знаел че бостан от тикви ще ни докарат до просяшка тояга? Как бих знаел че тези герберски извратени пребоядисани комунисти ще ни довлекат до дъното на Европа? Никога вече!На следващите избори ще бъда внимателен. Обещавам.
6
 
3
 
! Отговори
as преди 12 години
boiko e velik toi ste ostane v istoriata, a chervenite gasove skoro ste se navesdat pak na resanite,abe vsichko si e do navika , kato pedalite . samo boiko ste im go vkara ot anusa v ustata
2
 
8
 
! Отговори
Герберче преди 12 години
Знам че ние сме най-големият гаф в историята на България. Знам че ние докарахме страната до дъното на Европа. Но ние ще победим отново. Някой ще попита защо.Защото всичко годно и интелигентно се изнесе в чужбина и тук останаха само нашият любим електорат-***,чалгари,диви селяни, грозни силиконови пачаври,дебелогъзи мутри и некадърни простаци с основно образование. Те ще гласуват за нас отново.
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ден последен на Земята.. Б.Борисов преряза лентата на уволнението си и дойде краят на света....
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1095, бе прав си донякъде, но не забравяй за Египет. Или не помниш какво стана там именно чрез фб? А уж скоро беше...
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко сте глупави вие.... . Инициативата е събрала 35 хиляди в група във Фейсбуук!! *!!Във Фейсбуук!!*, който е пълен с малки недорасли *** и малолетни ***!