10 точки в талона и 4 пъти по-скъпа "Гражданска"

Внимателните шофьори пък ще получават бонуси от КАТ
Обновена: 18 юли 2011 14:38 | 18 юли 2011 07:00,
202
10 точки в талона и 4 пъти по-скъпа "Гражданска"
Снимка: архив Булфото

Колкото повече точки ви отнемат от КАТ за извършени нарушения, толкова по-скъпо "Гражданска отговорност" ще платите.

С 360% по-скъпа “Гражданска отговорност”, което прави близо 4 пъти, ще плащат шофьорите, които са останали с 10 точки в талона. На практика това означава, че са загубили правата да управляват автомобил.

Идеята за нова методика за изчисляване на полицата в момента обсъждат застрахователи, експерти, КАТ и Комисията за финансов надзор, пише в. „24 часа“.

Тя се основава на два критерия - точките в талона и катастрофите. Колкото повече провинения има даден шофьор, толкова по-скъпа застраховка ще плаща.

И обратно - изрядните ще получават бонуси и отстъпки. Разликите между цената за внимателните шофьори и за джигитите ще е 3-4 пъти в зависимост от изчисления коефициент.

Така например, ако за базова цена се вземе 200 лв., а коефициентът е 0,8, тя ще се намали с 20% и ще е 160 лв. Ако обаче коефициентът е 1,5, ще се оскъпи с 50 на сто и ще струва 300 лв. Единица ще е за шофьорите, които не заслужават бонус, но не са и толкова лоши за санкция.

Така внимателните шофьори ще получават отстъпки, а джигитите ще плащат допълнително.

Системата "бонус-малус" ще бъде описана в наредба. Създаването й е предвидено в промените в Кодекса за застраховането, които се разглеждат в парламента в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
застрахован преди 12 години
кво остана още да вдигнат??? пътните такси и незнам какво си ! НАМАЛЕНИЕ ИМА ЛИ?? намалиха ли ГО за примерните водачи ___НЕ ДА ИМА ЩОТО В МУТРЕСТАН ИСКАТ ДА ЛАПАТ!ще останат ПОЛИТИЦИТЕ И *** ДА ГИ ИЗБИРАТ -нормалните вече се ориентират правилно:)))
9
0
 
14
 
! Отговори
Момо преди 12 години
Тичащите след колите кучета са душите на уволнените катаджии !!! Стравеститиииии!!!
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на нашите застрахователи. Сега ще си прокарат закон с който една ГО ще може да струва 800 лева сякаш ще скочат изплащаните премии срещу тия 800 лева. Да са ни честити тиквите. 800 лева при средна заплата 500 и гориво 2,5 лева за литър хахах направо ни върнаха на каруците
7
1
 
21
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Поредната *** измишльотина на милиционерите - ако тъпанарът кара моята кола и му вземат точките - какво общо има застраховката на тази кола с този ненормалник.И ако милиционерите, които са гладни, та гладни,у напишат, че аз съм виновен при ДЖИГИТ от правителствените кортежи - защо да плащам по-голяма застраховка
6
2
 
33
 
! Отговори
лека и спорна седмиц преди 12 години
Спира един катаджия кола на пътя...извършва пълна инспекция на колата и установява, че всичко е перфектно...вика му на шофьора: "Господине, това не се случва често - Вие карахте по правилата и колата Ви е изрядна...кажете с какво искате да Ви наградим?"...шофьора му казва: "Ами от 20 години мечтая да взема книжка..."
5
2
 
33
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЖЕНА МИ има 25 години шофьорска книжка без нарушение, щото не кара. Аз имам 35 години без нарушение и половин милион км. Не е едно и също. Застраховката е на името на собственика на колата. А, ако е семейна собственост? Гражданската отговолрност трябва да бъде на името на всеки, който кара- независимо дали притежава кола или не и дали кара своята кола или чужда. Това е ОТГОВОРНОСТ и тя не може да бъде търсена от автомобил. И обратно-който не кара, няма ужда от ГО.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще си направя застраховка в румъния да ми легне по евтино тия *** застрахователите се чудят как да ни звемат повече пари
3
17
 
19
 
! Отговори
ШУМАХЕР преди 12 години
ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА. *** ДА ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ , А СЪВЕСТНИТЕ ПО МАЛКО!!
2
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То хубаво ама какво пречи джигита да пише колата на името на жена си или майка си, тя има книжка но не кара и затова е със златно талонче! И ето джигита плаща по-малко от колкото някой които е имал глупоста да тръгне от бензиностанция без да закопчее колана или е паркирал два пъти неправилно....
1
6
 
23
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
Поредната маолумщина.... и кой ще определя, кой за какъв коефициент е, ако нарушенията са маловажни, има много ако-та и много неизвести. Едно е известно - застрахователите продължават да ни ограбват!!!!Българио, на къде отиваш!!!!!