Лукойл ще работи все едно е с лиценз, призна Танов

Митниците още днес ще обжалват решението на съда
Обновена: 2 авг 2011 14:11 | 2 авг 2011 09:31,
412
Лукойл ще работи все едно е с лиценз, призна Танов
Шефът на Митниците Ваньо Танов. Снимка: Булфото

"Лукойл" ще работи все едно че има лиценз, докато съдът се произнесе. Това стана ясно от коментар на шефа на Митниците Ваньо Танов пред bTV.

Той беше категоричен, че от рафинерията може да излиза гориво по начина, по който е било преди отнемането на лиценза.

Думите на шефа на Танов се различават от вчерашния му коментар след решението на Софийския административен съд да спре предварителното изпълнение на Агенция "Митници" за отнемане на лиценза на компанията. Тогава той заяви, че ситуацията остава непроменена.

"Още днес ще обжалваме решението на съда, с което беше върнат лицензът на "Лукойл", заяви тази сутрин Ваньо Танов.

Той е категоричен, че няма никакви пропуски по отношение на законността на акта за отнемане на лиценза на рафинерията.

"Може би съдът е взел решението си по целесъобразност или това е политическо решение", коментира шефът на Агенция "Митници".

Ваньо Танов е категоричен, че законът е бил спазен, когато е издаден актът срещу "Лукойл".

"За година и половина сме направили 4 проверки и всеки път сме ги предупреждавали с протоколи да сложат измервателните уреди. Това е акт, който казва на всички, че трябва да спазват закона. Има много други фирми, които не са в по-добро финансово състояние, но монтираха измервателните уреди", отсече Ваньо Танов.

Шефът на митниците обясни, че е уведомил министър Дянков и премиера за решението на съда и за следващите действия, които ще бъдат предприети от страна на Агенция "Митници".

"Премиерът ми е казал, че трябва да прилагам закона еднакво към всички фирми. Това е политиката на правителството. България трябва да е правова държава. Не съм притеснен, защото упражнявам политиката на правителството", коментира още Ваньо Танов.

Много е важно да се сложат измервателните уреди в рафинерията, за да отпаднат всякакви съмнения, които са трупани с години, добави той.

По думите му това ще стане до гледането на делото по същество.

"Ако рафинерията не се приведе в съответствие, ще извършим нова проверка и отново ще отнемем лиценза. Така че единствената задача на "Лукойл" е да положи усилия да се приведе в съответствие", заяви Ваньо Танов.

Още по темата
Според него целта не е да спре работата на "Лукойл", а да се приведе в съответствие със законовите изисквания.

Какво значи да процъфти търговията на черно, опроверга Танов твърдението, че с отнемането на лиценза на "Лукойл" е възможно да се разрасне сивата икономика.

Според него е възможно да има спекулативно увеличаване на цената, но можело да се случи и обратното. Ако не работи рафинерията, други фирми можели да заемат мястото на "Лукойл" и да предлагат по-атрактивни цени.

"Аз мисля, че държавата ще победи. На "Лукойл им е ясно, че няма как да спечелят това дело, ако не са изпълнили закона", допълни Ваньо Танов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
3
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Наистина, целта не е да се спре работата на "Лукойл", а да се покаже, че законите важат за всички. В крайна сметка аз съм сигурен, че от "Лукойл" ще сложат необходимите уреди, защото няма как да спечелят дело, когато не са спазили закона. Танов и Бойко знаят как да действат.
386
1
 
8
 
! Отговори
Евала бе Танов! преди 12 години
"Лукойл ще работи като все едно лицензът не им е отнет." Е на това аз му викам законова държава. Дайте всички вкупом да крадем, като все едно не ни е отнет лиценза за крадене.
385
1
 
2
 
! Отговори
mitia преди 12 години
ASIKA НАЛИ ВИ КАЗАХ ЧЕ ВСИЧКОТО ЧУДО ЗА ЕДИН ДЕН???? НАЛИИИИИ?
384
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е*ати съда - кога заведоха делото - кога излязоха с решение?!! Сигурно и на тях са им намалели доставките, за да бързат!??
383
1
 
9
 
! Отговори
mda преди 12 години
"Лукойл" ще работи все едно че има лицензи оти ги ручахме жабетата ?
382
1
 
7
 
! Отговори
Фактите преди 12 години
до ПитанкоТочно това се цели. Всички "силни на деня" са герои и победители, а 7 милиона ще продължат да ръфат бахура ... докато се усетят, че скоро и за бахур няма да имат.
381
1
 
19
 
! Отговори
Кръчмаря преди 12 години
Още на първия ден след "заповедта" на Агенция "Митници" в Бургас излезе следния виц.Попитали шефа на "Лукойл" дали е чувал, че щели да затварят "Лукойл". Той отговорил, че чул нещо по телевизията, но не си спомня да е давал такива разпореждания. Май вицовете наистина са мъдростта на народа и винаги са поучителни.
380
1
 
10
 
! Отговори
Питанко преди 12 години
До Фактите:Само да добавя: Лукойл са законопослушни и се съобразяват с административните и съдебни власти на БГ.Или иначе казано : и вълкът сит(правителството) и агнето цяло (ЛукОйл), а българите по-бедни от всякога...
379
1
 
12
 
! Отговори
Фактите преди 12 години
PR акцийката си върви по план. Основните участници няма как да не са доволни защото:- медиите си вдигнаха тиражите и рейтингите- народа се занимава с Лукойл, вместо да усети че дори официалната статистика е отчела над 14% обедняване и над 11% безработица- правителството отчита "дейност" на тема, че няма недосегаеми, сиреч Златев може да е пръв авер на премиера, ама трябва да спазва законите- Танов излиза голям герой, кото се "опъва" на Лукойл- Съдът излиза герой давайки "справедливост"
378
1
 
7
 
! Отговори
ЛукАВ Ойл преди 12 години
Танов като толкоз се съмняваш къде е без акцизното гориво да го беше заловил. Досега всемогъщото МВР да го беше хванало. Но как да го хване като Лукойл му е основния спонсор. Сега като пресъхне мандрата кой ще палшта предизборните клипчета и хонорарчетата на безпристрастните журналистки от оная песен на Слави начело с кака ви Цвети Ризова?
377
7
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
Анонимен:Забелязвам, че още не са зацвилили *** тук.Цъкат минуси тук-там, но не вият истерично $$$$$$$$$$$$$$Затова пък виждам, че на вас са ви платили, инструктирали са ви, и са ви пуснали да цвилите истерично срещу ГЕРБ, Бойко, Дянков, Танов, Трайков и да лижете ташаците на руската олигархия в лицето на ЛУКойл. ;))
376
7
 
20
 
! Отговори
zzz преди 12 години
"ЛукАВ Ойл"едноактна пиеска за наивницирежисьор и изпълнител на главната роля - В. Златевподдържаща роля - Б. БорисовБорисов: Вальо, братче, какво правим сега с акцизните складове?Златев: Какъв ти е проблемът?Борисов: Трябва да те затваряме.Златев: Не можеш ли да измислиш нещо?Борисов: Много са ме натиснали.Златев: Накарай Дянков да лае и ме затваряй тогава!Борисов: И какво?Златев: Аз ще се оправя със съда, не се коркай.Борисов: Благодарско, брато, направо ме спасяваш!хепи енд
375
8
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
В АПАРТАМЕНАТ СИ БОЙКО ИМА ПОРТРЕТИ НА ЕНГЕЛС ЛЕНИН СТАЛИН ЖИВКОВ
374
5
 
5
 
! Отговори
опа преди 12 години
стадото цъкачи на минуси, ако си мислите че с това си повдигате рейтинга, халал да ви е :))
373
1
 
6
 
! Отговори
Редактор до 367 преди 12 години
А та редактират ***...
372
5
 
13
 
! Отговори
Оп-са, Оп-са, чракащ преди 12 години
Хубава работа, ама този път не е ***, а тиквена!
371
4
 
3
 
! Отговори
368 преди 12 години
бе малко не си в час явно, или ти с еиска да е така... що им трябваше на баир лозе миналата година, да го променят и да си го гласуват ? ако не бяха, можеха да си се оправдават до второто пришествие с това че бил лош, ама не става вече... да са чели и да с амислили... то не че могат де
370
11
 
12
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
бойко се опитва да прави диктатура.подслушвания репресии полицейщина
369
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я виж Танов у окото ми корабче преминава ли ?
368
8
 
10
 
! Отговори
до 368 преди 12 години
Мишо, скрии се бе мишок, тоя закон го приеха ГЕРБ миналата година! Ако са преписвали стар закон без да гледат, за това не им е виновен нито съда нито стария закон!