Волен осъди Слави за клевета. Дължи му 45 бона

Шоуменът трябва да ги плати заради обидата "фюрер"
9 авг 2011 15:06,
419
Волен осъди Слави за клевета. Дължи му 45 бона
Слави Трифонов. Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров осъди телевизионния водещ Слави Трифонов за неверни и обидни твърдения към него, отправени от екрана на bTV.

Те били изречени от шоумена в предаването му "Шоуто на Слави" на 23 и 27 юни 2005 г.

На 19 юли тази година Софийският градски съд реши Трифонов да плати на Сидеров 45 хил. лв. обезщетение, както и разноските по делото от 479 лв. и натрупаната лихва.

Решението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Магистратите по делото са разгледали записи на предаванията на шоуто. От тях станало ясно, че Трифонов е отправил обида към Сидеров, наричайки го "фашист" и "фюрер".

Според шоумена това е "политическа метафора", но магистратите не са приели оправданието му, посочва партийният вестник на националистите.

"Думите, че Волен Сидеров е фашист и като такъв управлява политическа партия, са обидни квалификации, защото внушават отрицателни качества като безчовечност и жестокост, а не визират политико-идеологическа принадлежност или ориентация.

Квалификацията "фюрер" се свързва със зверствата, извършени от Адолф Хитлер, и е обида, внушавайки отрицателни качества на отричана и осъдена от световното общество историческа личност", пише в решението на съда.

"С изказването си в предаването си от 23 юни 2005 г. ответникът (Трифонов – б.р.) е наклеветил ищеца, казвайки за него позорно обстоятелство, а именно, че Волен Сидеров е изрекъл израза "циганите на сапун".

Въпреки обясненията на ответника, че лично е чул Волен Сидеров да изрича тези думи по телевизия СКАТ, такова обстоятелство не бе установено по делото", констатират съдиите и посочват, че съгласно Наказателния кодекс това е клевета.

"Свободното изразяване на мнение при общото правило трябва да не вреди другиму – да оклеветява личността и да уронва престижа и достойнството му", аргументират се магистратите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трифонов е по-луд и от Волен
385
40
 
33
 
! Отговори
М преди 12 години
Та Сидеров наистина е фашист. Той е най-ненормалния от всичките ни политици. Погледнете му поведението - ако на това казвате че е нормален човек... ясно накъде вървим като нация.
384
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом подкрепя Пръмова - ясно.
383
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гологлавия е само един АЛЧЕ, НАХАЛЕН *** И ***
382
14
 
45
 
! Отговори
ДЪЛЪГ ПЕДЕРАС преди 12 години
ЩЕ СЕ ОТУЧИ ДА ОБИЖДА ! ОТИДОХА ХОНОРАРИТЕ ЗА 5 ГОДИНИ
381
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ СЛАВИ КАК НЕ ПУКНА , НАЛИ БЕШЕ БОЛЕН!!!!!!!!
380
1
 
39
 
! Отговори
цеко преди 12 години
Леле, дългия ще получи удар от загубата на тия пари.
379
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БТВ и дума не обели по въпроса....У
378
4
 
19
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
Ако обичаш пиши на кирилица,все пак и ние сме дали нещо на света.Трябва да се гордеем с нашата азбука,а не да пишем на латиница.
377
4
 
33
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
380, Фашист не е измислена дума. Последователите на Мусолини са се наричали фашисти. Фюрер е водач. Слави си заслужава да бъде осъден защото много избирателно се закача с политиците. Някак си много сервилно с Гоце и Станишев и твърде гадно със Сидеров, Борисов, Костов. Аз също не харесвам Сидеров и Борисов, но освен доказани неща като това, че ББ е бил мутра, друго не казвам. Освен това, Слави доста съмнително подкрепя другарката Пръмова.
376
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ееееее, чета новината и ми стана преповдигнато. Дано на втора инстанция го осъдят пак тоя *** Трифонов. Аз ако съм на Сидеров, ще ги дам на някой дом за сираци примерно. Дано чете Сидеров или някой от хората му- ако спечелите делото и Плешивия даде тези пари ги дайте за такава кауза. Вашата награда е унижението което ще нанесете на този самозабравил се селски бег.
375
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдия от софийския окръжен съд осъди Сидеров за клевета, но поставиха медийно затъмнение върху този факт. Този фашист подкрепя фашистко мутренското правителство и затова се изтъкват само удобни факти. А са осъдили Слави, защото всъщност фюрера е съвсем друг Бойко, наесен го чакайте за президент
374
2
 
13
 
! Отговори
Наздраве преди 12 години
Днес е велик ден за всички Ямболци.
373
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Слави дали има приятели,много хора избягаха от неги защото е лике и обижда и хората с които работи.Самите те го казаха някъде.Той остана май само със Софка.Къде са Мартина,Камен,Тончо?Къде са Зуека и Рачков,Рядков,Мъйнов и мн.др. свястни таланти.Просто избягаха от него защото е злобар.
372
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този неуравновесен човек Сидеров не бе осъден за инцидента на автомагистрала "Тракия", накара шофьора си да лъжесвидетелства и после му нареди да напусне страната, не бе даже морално порицан заради поведението си в самолет на "Луфтханза", в който пиян обиждаше стюардесите и после при ареста показа дипломатически паспорт, не бе пипнат и заради агресивното си поведение към децата, които участваха в тържествата в Батак, да не говорим, че бе толерирано хулиганското му поведение, което провокира сбиването пред джамията в столицата. И защо мислите? Защото това е любимото лошо момче на сегашната власт. Нито веднъж Бойко Борисов не си отвори устата да каже нещо по повод поведението на Сидеров. Отговора го знаете: фанатичната подкрепа, която оказва фюрерът на пожарникаря-генерал. Те двамата са тантел-марка...
371
4
 
16
 
! Отговори
до 379 преди 12 години
Мдаааа, заради неговата ЖИЗНЕНОВАЖНА сатира, сега ще киха на Сидеров 45 бона. Мухахахаахахаа!
370
3
 
4
 
! Отговори
dancho82 преди 12 години
фюрер значи премиер,а нацист-националсоциалист!!Кое му е лошото не мога да разбера!!А фашист е измислена дума!!
369
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако имаше съд, Волен щеше да е в затвора, а сина на жена му нямаше да евродепутат. Слави пее противно, има мания за величие (е, не като на вожда), но политическата му сатира е жизнено важна.
368
20
 
14
 
! Отговори
topor преди 12 години
От друг форум:Полет на "Луфтханза" от София за Франкфурт. Капитанът обявява:- Моля, затегнете коланите.После вика стюардесата и я пита:- А на Волен Сидеров някой върза ли ризата?
367
0
 
5
 
! Отговори
до 357 преди 12 години
Много си прав,не забравяй,че е приятел на Корумбашев.