Погребват днес Ангел от Катуница

След полунощ обстановката в селото се е успокоила
Обновена: 25 сеп 2011 10:38 | 25 сеп 2011 08:52,
576
Погребват днес Ангел от Катуница
Безредиците в Катуница Снимка: БТА

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Още по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
543
0
 
16
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
Лека му пръст на момчето! Съболезнования за близките му! За полицаите позволили това да се случи разследване и разжалване без право на пенсия!
542
0
 
8
 
! Отговори
jivko1128 преди 12 години
До когато има такива журналисти който искарват парите си на гърба на жертви, БЪЛГАРИЯ нама да си оправи. Един некадърен журналист можи със предаванията дори и към затвора да те прати невидно, за това недейте да вдигате на некъдърните журналисти имиджа им ,като ги правите велики разследващи.е една която се е навряла вътре и гледа нещо да стани, но в очите ми е много глупава журналистка и за това кадърните страдат заради такива като Бенатова. Няма друга такава некадърница която иска дори нож да забиеа на кадърните. Нека не забравя че рано или късно хората ще я повалят лошо защото никадърните нямат място в журналистиката
541
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BENATOVA kato ne stavash za *** begai na magistralata tam da pravish svirki ne v televiziata.
540
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Takava tragedia da spoleti vsichki upravnitsi!
539
2
 
21
 
! Отговори
Краси Гергов преди 12 години
Според нас,от БТВ и нашата репортерка,Миролюба Бенатова това момче само е скочило под колата на невинните *** и реално се е самоубило!Също така,за нас е непонятно как тази банда *** си позволи да съсипва имуществото на честния данъкоплатец г-н Кирил Рашков,който с нищо не заслужава това мракобесно отношение от страна на развилнелите се българи!!!
538
0
 
8
 
! Отговори
22г. преди 12 години
е хора това е наглост ...
537
0
 
13
 
! Отговори
макс преди 12 години
Винаги сьм си мислил , че *** дори за *** не стават ,какво да говорим за интеграция ? Тази напаст щте оцелее и при ядрен зрив ......
536
1
 
24
 
! Отговори
крайно време преди 12 години
нали знаете чия е тази телевизия, а? а къде е атака и болния лидеров?лично аз мисля, че случващото се сега в катуница е ЗАПЛАХА ЗА ВСИЧКИ НАС и трябва да кажем ясно на управляващите - предишни и сегашни, че ТЪРПЕНИЕТО НИ Е ИЗЧЕРПАНО!
535
0
 
10
 
! Отговори
66 преди 12 години
dnes ve4erta 6te se saberem li v katunica
534
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да спрем да гледаме телевизия БТВ в знак на протест срещу Бенатова! Това не е журналист, това не е професионално поведение на национална медия!
533
1
 
8
 
! Отговори
така е преди 12 години
в държавата на бездомните кучета и ***
532
0
 
20
 
! Отговори
НЯМА ДА МЪЛЧИМ преди 12 години
СТАРА ЗАГОРА 17:30 - ПРЕД ОБЩИНАТА!---------------------------------------------БУРГАС 15:00 Паметник "Альоша"---------------------------------------------ПЛОВДИВ 14:30 - пл. Съединение---------------------------------------------СОФИЯ 15:00 - НДК, Пилоните---------------------------------------------ВАРНА 14:00 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"---------------------------------------------ПАЗАРДЖИК 14.30 - ТОРТАТА!---------------------------------------------РУСЕ 15:00 - пл.Свобода, пред общината---------------------------------------------ПЛЕВЕН 15:00 - до Часовника---------------------------------------------
531
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
18.09.2009. Снашите данъци тяхната полиция ги пази - пазаруват избиратели !Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен images (1)като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. Само дни преди изборите, ромските кланове се разделили на политически лагери. Мълвата, че Дон Цеци е застанала на страната на БСП, а скандално известният кирил Рашков-Цар Киро агитирал братята си по съдба да гласуват за Бойко Борисов. Двата клана са се разделили от омраза, стигнало се дори до кървави сблъсаци, коментират представители на ромския етнос. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов. от днес насам с чиста съвест може да се смята, че *** неформален лидер на партията се казва Кирил Рашков-Цар Киро, говори се в ромските среди.
530
0
 
3
 
! Отговори
rom преди 12 години
sega kato izgubqt gerb da vidim car kiro kakvi 6te gi v1r6i
529
0
 
13
 
! Отговори
галя преди 12 години
Около 5000 души, повечето от които младежи напълниха гробищния парк в село Катунци, където днес изпращат своя приятел 19-годишния Павел. Хората не криеха сълзите и гнева си, затова че според техните думи един престъпник безнаказано толкова години "безчинствал" в село Катуница. Според младежите това не е краят на тяхната борба с престъпника Кирил Рашков и най-вероятно тази вечер се очакват нови размирици. Съболезнованията си за загиналите момчета в село Катуница изразиха от фенклуба на Локомотив Пловдив в лицето на председателя му Костадион Славов. По-рано днес над 500 рокера от цялата страна пристигнаха пред църквата в село Катуница. Те бяха надули клаксоните и с рева на моторите си изразяваха протеста си и подкрепа към хората от селото. Рокерите отидоха след това пред изгорялата къща на Кирил Рашков, така наречения цар Киро. Има изключително засилено полицейско присъствие, като полицаите са с предпазни шлемов. Очаква се към рокерите да се присъединят представители на различни НПО. Младежите настояват изрично, че това не е междуетнически сблъсък, а сблъсък между справедливостта и беззаконието. Те казват, че полицията защитава един престъпник и пази имотите му, а държавата години наред не е предприемала нищо срещу наглостта на Кирил Рашков. По-късно рокерите преместиха протеста си на площад Съединение в Пловдив.
528
0
 
7
 
! Отговори
Bolka преди 12 години
Takava nelepa smart, predizvikana ot naglata i nikomu nenujna *** sgan! Mir na du6ata na bednoto mom4e!
527
3
 
16
 
! Отговори
Краси Гергов преди 12 години
Ааа,не така!Според нас,от БТВ и нашата репортерка,Миролюба Бенатова това момче само е скочило под колата на невинните *** и реално се е самоубило!Също така,за нас е непонятно как тази банда *** си позволи да съсипва имуществото на честния данъкоплатец г-н Кирил Рашков,който с нищо не заслужава това мракобесно отношение от страна на развилнелите се българи!!!ТОВА Е РАСОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ и ние от БТВ няма да останем безучастни над терора,който се упражнява над невинното ромско население!
526
0
 
37
 
! Отговори
Помнете и действайте преди 12 години
Изтрийте БТВ. Спрете да купувате рекламираните по БТВ стоки. Разпространете манипулативните репортажи на БТВ от случая в Катуница в чужбина. Дайте гласност на истината за Катуница навсякъде където можете зад граница. Не пестете усилия. Това е война, който са ни обявили.Избиват децата ни нагло и безмилостно. Убиха безмилостно и Ангел.Вечна памет на дечицата, загинали от ръцете на гнусни убийци. Вечен позор на преките и косвени убийци на децата. Помнете убитите деца!
525
1
 
12
 
! Отговори
22г. преди 12 години
до последно си мислех че ще запалят 1 къща и всичко ще се кротне ... ама като гледам докато няма кръв за кръв тълпата няма да спре
524
0
 
9
 
! Отговори
balgarin преди 12 години
Gerbovete sa napalnili gushata na Kiro s kinti i toi i vsichki *** sega se 4uvstvat beznakazani i se razporejdata kakto te si iskat!V Vidin e sashtata rabota,politi4eskoto bezhaberie i po lesnia nachin za pechelene na izbori ni dovede do tuk!Maloumnitsi ot parlamenta izhranvat *** s nashta maka i posle se biat v dardite che sa opravili naroda!IDIOTIZAM!!!Vsichki balgari da se dignat !!!!Stiga sme dremali!!!