Погребват днес Ангел от Катуница

След полунощ обстановката в селото се е успокоила
Обновена: 25 сеп 2011 10:38 | 25 сеп 2011 08:52,
576
Погребват днес Ангел от Катуница
Безредиците в Катуница Снимка: БТА

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Още по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАМИКАДЗЕТА В *** МАХАЛИ. САМО ТОВА ЩЕ НИ ОТРЕЗВИ!
22
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля някой, който разбира да направи страница във Фейсбук в защита на задържаните младежи. Те са гордост за българската нация, независимо от футболните им пристрастия. Те не са вандали и хулигани, те са герои. Те не се страхуват да изразят гражданското си отношение към ставащото в България. Те дори не са младежи - те са нашите деца.
21
0
 
13
 
! Отговори
bg преди 12 години
Ciganino-tartor trebva da bude ubit,a ne izselen.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samo se strahuvam da ne bi sega kato se izseli ottam ,da ne se zaseli v SLIVEN!!!!
19
3
 
9
 
! Отговори
Цар Пешо преди 12 години
Оставете Рашков на мира,той е почтен бизнесмен,на всеки е дал кибапчи,кифтенци,къпал го е в жакузи,кормил го е кът риба,пълнил го е кът еклер,манкенки,манкенки
18
10
 
25
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Рашков е член-доставчик на Герб:) "А да бе, я да си спомним кой стана президент с *** гласове?
17
0
 
49
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ПОЛИТИЦИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА УБИЙСТВО ,ЗАЩОТО *** ЗНАЕХА ,ЧЕ ЗА ТЯХ ЗАКОНА НЕ ВАЖИ!!!!! ВСИЧКИ ПОМОЦИ И БЛАГИНИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ИМ СЕ СПРАТЗАЩОТО ВСЕ ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА!!!
16
0
 
54
 
! Отговори
хан омуртаг преди 12 години
да им е честито двойно погребение ........ днес в катуницаутре и в други градовесрам за всички ....къде ви са помпозните думи ..празните обещания ...къде ви е "кризисния щаб " ......пожелавам ви среща с почернините български майки ...на тях обяснете "интегрирането на българските роми ".....пожелавам ви политици успешна предизборна кампанияа с парите които сте откраднали СВЕЩИ ДА СИ КУПИТЕ ДАНО
15
0
 
48
 
! Отговори
111 преди 12 години
ПЪРВАНОВ ДА ОБЯВИ ДЕН НА ТРАУР СТИГА СЕ Е КРИЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ОТИДЕМ ПРЕД ЦЪРКВИТЕ И ДА ОСТАВИМ ЦВЕТЯ И ЗАПАЛЕНИ СВЕЩИ ЗА УБИТОТО МОМЧЕ
14
1
 
82
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ПРИЗОВАВАМ ЗА НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗАДЪРЖАНИТЕ БЪЛГАРИ В АРЕСТА!!!
13
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смърт за всеки ром ходещ по нашите земи
12
1
 
20
 
! Отговори
maika преди 12 години
leka mu prust na mom4eto i saboleznovaniq na rodninite.......A KUV E CAR E TOZ....OT KADE SA TEZ PARI I ZA6TO DANU4NITE SPQT......
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арни, Уилис и Слай се събират в Пловдив за бунтовете в Катуница
10
1
 
61
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
ЖАЛКО ЗА МЛАДОТО МОМЧЕ . ДАНО ТОВА ДА Е ЗАПАЛЕНАТА ИСКРА ЗА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА *** ТЕРОР НАД БЪЛГАРИТЕ!!! . И ПОЛИТИЦИТЕ ДА СИ СЛОЖАТ ОБЕЦА НА УШИТЕ ЗАЩОТО И ТЕ СА СМЪРТНИ!!
9
1
 
80
 
! Отговори
курбалаев преди 12 години
Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития. ....в нормална страна полицаите при тези обстоятелства да са изпразнили пълнителите по *** а при нас......"Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение."...*** държавата....
8
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мир на душата му!
7
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видяхте ли държава в момент на криза(((((Гърция))))),за убийство на момче кakво стана-цялата държава се вдигна ,нека последваме примера им.Трябва народът да се вдигне и да защити честа на България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
1
 
92
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Не бус с роми.А Бус с ***!!Няма да ни го наложите това роми.***,*** и пак ***!!!
5
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова ни е патриотизма,всичко свърши :)
4
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да бъдат изселени от Катуница директно заселени в затвора.Хайде от полицията най-накрая да си заработят заплатите и да се заемат с разследване.Време е вече да приложат срс-та, за които толкова пари отделят от джоба на данъкоплатците.

Спонсорирани публикации