Погребват днес Ангел от Катуница

След полунощ обстановката в селото се е успокоила
Обновена: 25 сеп 2011 10:38 | 25 сеп 2011 08:52,
576
Погребват днес Ангел от Катуница
Безредиците в Катуница Снимка: БТА

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Още по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
77
 
! Отговори
цар на майка ти преди 12 години
аве *** журналистическа, как слагате с лесното титлата "цар" на един ***?!
2
3
 
85
 
! Отговори
МАЙКА преди 12 години
АКО НЕЩАТА ОСТАНАТ ТАКА, ЩЕ СТАНЕ ПО-ЗЛЕ. ТОЯ КИРЧО ЩЕ ОТВЪРНЕ НА УДАРА. В ГРАДОВЕТЕ СЕ УСЕЩА ВЕЧЕ НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ *** И БЪЛГАРИ. НЕ ДАЙ БОЖЕ НЯКОЙ *** ДА МИ БАРНЕ ДЕТЕТО... ЩЕ СЕ ОПАКОВАМ С ТРОТИЛ И ПРАВО В *** МАХАЛА. СЛЕД МЕН - САМО ПОТОП. ДА ГИ НАТИКАМЕ В ДУПКА - КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО. ОСТРОВ ПЕРСИН - БЕЛЕНЕ - ЕЙ ТАМ ДА ГИ ЗАСЕЛЯТ. НИЕ ДА ГИ ЗАСЕЛИМ - ДРУЖНО, СМЕЛО И ОТГОВОРНО!
1
11
 
54
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Рашков е член-доставчик на Герб:)