Погребват днес Ангел от Катуница

След полунощ обстановката в селото се е успокоила
Обновена: 25 сеп 2011 10:38 | 25 сеп 2011 08:52,
576
Погребват днес Ангел от Катуница
Безредиците в Катуница Снимка: БТА

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Още по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
523
1
 
7
 
! Отговори
5ко преди 12 години
Това в vbox7 профила на Ангел Рашков - тоя, заради който е станало убийството. Забележете какво е описанието на профила, и на коя дата е слагано - ДВА ДНИ ПРЕДИ УБИЙСТВОТО! Което говори само едно - ПЛАНИРАНО Е! a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/305730_225935640795781_100001380400288_585895_713799089_n.jpg
522
0
 
24
 
! Отговори
молитва за оцеляване преди 12 години
Съболезнования за семействата на двете момчета! Дано Господ им отреди най-хубавото място на небето, защото тук е АДА! Докога ще се страхуваме за живота на децата си и на близките си? Докога тази Жестокост и Стрес. Няма закони, няма правосъдие, няма справедливост -само обещания и празни приказки. Нямаш сигурност в тази отдавна загубила стойност Държава за съжаление, единствената ни утеха е вярата ни в Господ!
521
0
 
14
 
! Отговори
трудно оцеляващи преди 12 години
Съболезнования за семействата на двете момчета! Дано Господ им отреди най-хубавото място на небето, защото тук е АДА! Докога ще се страхуваме за живота на децата си и на близките си? Докога тази Жестокост и Стрес. Няма закони, няма правосъдие, няма справедливост -само обещания и празни приказки. Нямаш сигурност в тази отдавна загубила стойност Държава за съжаление, единствената ни утеха е вярата ни в Господ!
520
0
 
32
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ако оберат дома ви мазни гадни ***,ченгетата ще ви кажат:Гражданите са длъжни да си пазят собствеността и ще си го преместят от единия крачол в другия.А когато е застрашен един *** от заслужено обезглавяване,му пращат цяла жандармерия да го пази.БРАВО!Радвам се,че не живея в Циганландия.
519
2
 
49
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ГЕЕБ КУПУВА *** ГЛАСОВЕ С БЪЛГАРСКА КРЪВ, царят на *** Кирил Рашков е член на ГЕРБ, проверете!Полицията не се е отзовала на сигнала за заплаха за убийство, защото от ГЕРБ са му отворили чадърче, нали ги урежда с *** гласове.Затова сега 127 българи са в ареста, а поръчителят на убийството Рашков е на свобода.ПП Бащата на Миролюба Бенатова е евреин, това обяснява много неща.
518
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре защо по БТВ казават КАТАСТРОФА на ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО??????? Някой може ли да отговори ???????? ДРАГИ ЖИРНАЛЯ ТОВА Е УБИЙСТВО ОТ СТРАНА НА ***.
517
0
 
38
 
! Отговори
Обединение преди 12 години
Съболезнования за близките на двете момчета! С нищо не заслужаваха съдбата си.Стига полицейщина и ***!!
516
0
 
12
 
! Отговори
Stiga turpenie преди 12 години
Stiga komentari ot pred monitora, ostavete klaviaturite za nqkolko 4asa i izlezte na ulicite na BULGARIA.
515
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече не гледам новините на БТВ. То друго там няма какво да се види. Вече видяхме, че и новини не могат да отразят обективно. Опитват се да манипулират обществените нагласи чрез тенденциозни коментари. Отвратително! Щом такива очевадни факти се опитват да преиначат, какво остава за другите новини .... Бенатова да прочете Под Игото.
514
0
 
29
 
! Отговори
Маркова преди 12 години
Добре, че е прегазил и полицаи, иначе нямаше да си правят труда да го издирват и да го хващат, нито пък да го съдят. То не се знае и дали ще го осъдят. По-точно, знае се, за съжаление.Бързо производство му е майката! Виновен? Виновен! И до стената. Ама с откос, за по-сигурно. И не само него!
513
4
 
32
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Какво става с България бе хора?Полицаи защитават *** убиийци,а българите са се *** от заплахите на *** водач...добре,че се махнах от тая гнусна държава водена от *** и турци,а местното население си трае.
512
0
 
46
 
! Отговори
Ювиги преди 12 години
Срам и позор за бТВ и журналистите й! Защита на малцинствата и унижаване на българите и българщината пропагандират и процедират в тази проблизкоизточна медия. Мир на праха на загиналите момчета! Слава на тези, които се опитават да спрат мангалията и ***!
511
1
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТИ НИТО ДУМА ЗА СПИРАНЕ НА *** ТЕРОР!!!Народе!!!!
510
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да видим сега какво ще направят масоните - нали *** Киро е член на масонската ложа!Със сигурност ще го защитат - нали е техен брат!...
509
4
 
32
 
! Отговори
СУПЕР ОБЗОР преди 12 години
Браво на агитките на ПЛОВДИВ и СОФИЯ, справиха се блестящо ! Сега цялата общественост трябва им помогне за да бъдат освободени от полицията. БОМБАТА е стара и ръждясала, но кой се сети за нея и взриви, и то точно сега ? Преди няколко дни имаше изказване на Гоце Три-пера по новините, че ситуацията е предреволюционна, като припомни ученото по научен комунизъм, как властимащите не можели да управляват по старому, а народа не искал да бъде управляван също по старому, И ЧЕ НИ ЧАКАТ МНОГО ИЗНЕНАДИ. Малко се позачудих откъде президента има такава информация , след като не е част от тайните служби и зачаках да видя какво ще се случи. Ето, случи се то ! Сега ако се окажа прав, че това е било разработка на МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ и тези дръзки, смели момчета, които си свършиха работата перфектно, разберат, че са били употребени по долен и задкулисен начин, бедна му е фантазията на ГОЦЕТО И КОМУНИСТИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА !P.S. ЗАПАЛИ се влак между Мездра и Враца ПРЕДИ ТРИ ЧАСА !. Влакът е обхванат от пламъци.СИРЕЧ БЪЛГАРИЯ ГОРИ ! - Разсъждавайте това е третият запален влак ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ! веднъж ЛОШО. Втори път още по-лошо ! Трети път = КОНСПИРАЦИЯ!Шофьорът, който прегази 19-годишния Ангел Петров в село Катуница, е бил задържан на границата при влизането си в страната от Турция КОЙ му даде съвет да напусне страната и после демонстративно на другия ден да влезне ПРЕЗ КПП на ТУРСКАТА ГРАНИЦА - ТОВА Е НАПРАВЕНО С ЦЕЛ ДА СЕ ДИСКРЕДИТИРА УПРАВЛЕНИЕТО, ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ! ЗАЩО ТОГАВА ВЪОБЩЕ Е БЯГАЛ и то баш през Турската граница официално За да се внуши, че заради УПРАВЛЯВАЩИТЕ не сме в ШЕНГЕН , А И ДА ЗАСИЛИ НАПРЕЖЕНИЕТО С другия ЭТНОС българските турци???Преди ЕДИН ЧАС В центъра на Катуница, пред кметството, са се събрали около 500 мотористи-рокери, които пристигат от мотосъбора в Сопот. РОКЕРИТЕ не са по-малко смели и организирани от агитките моментално се притекоха на помощ ИДЕАЛНО, НЯМАМ ЗАБЕЛЕЖКИ! ТОВА, което ме учудва Е броят на многото съвпадения - стара връжда, убийство, БЯГСТВОТО НА УБИЕЦА ПРЕЗ ГРАНИЦА И ДЕМОНТРАТИВНОТО ВЛИЗАНЕ ПРЕЗ КПП, 3 запалени ЛОКОМОТИВА, ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ след мача и РОКЕРИТЕ след мотосъбор. Всичко това в дълги празнични дни с много алкохол и полицията в отпуск. Явно някой с много големи математически способности е смятал и изчислявал за да ескалира ситуацията и да употреби НАЙ-БУДНИТЕ И СМЕЛИ БЪЛГАРИ !Сценаристите и режисьорите постигнаха целта си предизвикаха спонтанен ГНЯВ и БУНТ на ЭТНИЧЕСКА ОСНОВА!!! Сега въпросът е : Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТЕЗИ ЗЛОКОБНИ ПРОВОКАЦИИ ! ДАНО НЯМА САМО БОМБИ И ПРЕСТРЕЛКИ !
508
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА СЕ ПРОЯВИМ КАТО РОДОЛЮБЦИ...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НАЗИ ГЛЕДА
507
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОВЕЧЕРА ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО ...
506
4
 
4
 
! Отговори
Katerina-Bourgas преди 12 години
takiva sme si nie balgarite...trqbva da umre nqkoi che da osaznaem kakvo se sluchva vsashtnost okolo nas...jalko za momcheto...*** imat golqma vlast v balgariq i tova za sajalenie nqma da se promeni...
505
0
 
37
 
! Отговори
до 500 преди 12 години
Не се заблуждавайте, че "журналистката" Миролюба Бенатова, е възмутена заради микрофона! /Тя колко микрофона е излапала.../ Тя прокарва една много тенденциозна линия за "катастрофа" и изгорелите къщи на "хората" - това не е заради единия микрофон, а заради парите на ***-мутри! Позор за цялото БТВ!!!! /чак си забранили коментарите в сайта!/ ***!!!
504
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не дразнете Цар Киро. Боко, Цецо и Росица имат нужда от *** гласове.