Важно е да няма други безредици!

В Катуница дълго се е събирало напрежение, коментира Цветанов
Обновена: 25 сеп 2011 12:21 | 25 сеп 2011 12:18,
953
Важно е да няма други безредици!
Снимка: архив, БТА

Много важно е да се предотврати избухването на такива безредици в други части на страната. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във варненското село Приселци по повод размириците в Катуница след убийството на 19-годишния Ангел Петров.

Реакцията на полицията е била бърза и навременна, категоричен е Цветанов. 

Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството, смята Цветанов.

Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици, увери министърът. 

Още по темата

Цветанов добави, че колегите му правят всичко необходимо за провеждане на процесуално-следствени действия и за събиране на доказателства по случая. Това, което е най-важно за полицията, било да не се допускат повече жертви, предвид ескалацията на ситуацията.

127 лица са били задържани по време на операцията. На 29 от тях делата ще бъдат разгледани по бързата процедура в Районния съд. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


953
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
831
0
 
24
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
ББ и ГЕРБ мънкат гузно, "националистите" от АТАКА са по-тихи и от мишки.... За съжаление, трябваше да има смърт, за да стане ясен ликът на управляващата ни коалиция.
830
0
 
2
 
! Отговори
м преди 12 години
До Божан.В общи линии съм съгласен.Но има едни родни пословици:"На ниско магаре всеки се качва""Ако пресилиш магарето ще хвърли къч и ще те събори"дето конкретно описват поведението без патологичната картина вероятно с която имаш личен опит.да ти кажа една чужда пословица по твойта 'стадна' теория:"На човек с чук всичко му изглежда като пирон"
829
9
 
3
 
! Отговори
БОЖАН преди 12 години
Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!Всеки народ си заслужава съдбата!В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни, 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!Няма никога да забравя едно детенце българче- малко с по-тъмна кожа как бе ритано от едни 6-годишни деца, защото било ***!Познавам едно ***,което все се срамуваше, че е ***, макар че бе най-доброто в класа. Аа сега пак учи и работи. Пак въставайте срещу бай Киро, но не срещу бедняка и мирния човек.
828
0
 
7
 
! Отговори
МИР = закони преди 12 години
важно е за управляващите, аз нас обикновените хора е важно накрая да бъдем правилно разбрани:НОЖА Е ОПРЯЛ ДО КОКЪЛА!Как да привлечем вниманието на тези дето си мислят че нещата се решават с ножичка в ръка?Мир ще има ако има разумни закони и те са за ВСИЧКИ (независимо от титли произход и че са учили в америка!)
827
0
 
12
 
! Отговори
ДОН КИХОТ преди 12 години
БРАВО НА САШО ДИКОВ И ТВ7 ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА СЬБИТИЯТА!!!ЗА ПОРЕДЕН ПЬТ ПОКАЗВАТ РЕАЛНАТА,А НЕ ПЛАТЕНАТА-ПРОПРАВИТЕЛСТВЕНА ЖУРНАЛИСТИКА НА КАНАЛ1,БТВ И НОВА.ПЛОВДИВ Е ПОД НАПРЕЖЕНИЕ,ИМА ЕСКАЛАЦИЯ В РОМСКИТЕ МАХАЛИ,А ВИДИТЕ ЛИ КМЕТА СЛАВЧО АТАНАСОВ СИ ПРАВИ ПРЕДИЗБОРЕН МИТИГ И "ОБЕЩАВА "ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ ЗА ПЛОВДИВ.СЕГА ЛИ МУ Е ВРЕМЕТО Г-Н КМЕТЕ ДА ОБЕЩАВАТЕ НЕЩА,КОИТО НЕ НАПРАВИХТЕ ДО МОМЕНТА И ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ?
826
0
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Цветанов, млъкни! Именно заради мирното скланяне на главичка и повдигане на поличка пред разни такива навлеци сме в такова положение! Единственият начин да няма повече размирици е да се прилагат ЕДНАКВИ ЗАКОНИ ЗА ВСИЧКИ. Казано с думи прости - така че и на теб, и на шефа ти Боко да ви стане ясно- при нарушение на обществения ред; умишлено извършено престъпление; убийство; сводничество и т.н. ИЗВЪРШИТЕЛЯТ да заминава на топло за дълго, НЕЗАВИСИМО дали е ***, българин, турчин или марсианец!
825
0
 
7
 
! Отговори
ДОН КИХОТ преди 12 години
НЕ ЗА ПРЬВ ПЬТ "ГОЛЯМАТА РЕПОРТЕРКА И ЖУРНАЛИСТКА"БЕНАТОВА Е АРОГАНТНА,НО В СЬЩОТО ВРЕМЕ АБСОЛЮТНО СПОКОЙНА И САМОВЛЮБЕНА.МНОГОКРАТНО СЕ Е НАХВЬРЛЯЛА С НАСТЬРВЕНИЕТО НА "ЧОВЕКОЯДЕЦ"СЬЗИРАЩ ЖИВА ПЛЬТ И КЬМ ЛЕКАРИ,И КЬМ ПОЛИЦАИ,И КЬМ КОГО ЛИ НЕ...И ТЯ ,И АНИ ЦОЛОВА И "НЕВЬЗМОЖНАТА ПСЕВДО ВОДЕЩА "НОВИНИТЕ НА КАНАЛ 1 -ИЗРУСЕНА ДЬЛБОКО НЕИЗВЕСТНА "ДАМА" ИМАТ НЕВЕРОЯТНА ЗЛОБА И НЕПОНОСИМОСТ КЬМ ХОРАТА ИЗОБЩО.НЕРАЗБИРАЕМО ЗА МЛАДИ ЖЕНИ КАК ТОЛКОВА НЕНАВИСТ, САМОВЛЮБЕНОСТ И НЕКАДЬРНОСТ В ТЕЗИ ЖЕНИ
824
0
 
0
 
! Отговори
до шизофреника преди 12 години
кара делчо ли си любенчо ли си незнам ама си наври поста в ...
823
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом е важно да няма други безредици, спрете помощите за ***, накарайте ги да работят, да си плащат сметките и данъците, както и да заплатят земята върху която си строят къщите.
822
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важно е да няма други безредици? Напротив, важното е да има! Да не спрат хората да се съпротивляват и организират срещу *** безчинства!!!
821
0
 
13
 
! Отговори
85 преди 12 години
ТОЗИ НЕ ВИЖДА ЛИ ЧЕ ТАЗИ ЕСКАЛАЦИЯ Е СЪБРАНИЯ ВЪТРЕШЕН ГНЯВ СЛЕДСТВИЕ НА НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20 г. КАК МОЖЕ ДА ВЯРВАШ НА ЦВЕТАНОВ ЧЕ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ МОЖЕ ДА СИ КУПИШ 6 АПАРТАМЕНТА. КРАЙ НА АРОГАНТНАТА ПОЛИТИКА.
820
6
 
2
 
! Отговори
Кара Делчо преди 12 години
Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни , 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!
819
1
 
7
 
! Отговори
ДОН КИХОТ преди 12 години
ЕТО СЕГА С ТАЗИ ТРАГЕДИЯ ЗА СЬЖАЛЕНИЕ СЕ РАЗБРА КАКВИ ХОРА СПОСОРИРАТ И СА ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ:ПРЕСТЬПНИЦИ,САМОПРОВЬЗГЛАСИЛИ СЕ ЗА "ВАСАЛИ",НЕПЛАЩАЩИ ДАНЬЦИ,ЗАНИМАВАЩИ СЕ С НЕЛЕГАЛЕН БИЗНЕС ..И ВИДИТЕ ЛИ ,ЧАК СЕГА ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТ..А КОГАТО СПОНСОРИРАТ ГЕРБ ЗАЩО НЕ ГИ РАЗСЛЕДВАХА???Е ТОЧНО С ТАЗИ УЖАСЯВАЩА СЛУЧКА ДОКАЗАХМЕ,ЧЕ НЕ СМЕ ЗА ШЕНГЕН,ЧЕ ПРАВИЛНО НИ ОТХВЬРЛИХА,ЧЕ ДОСТОВЕРНО ПИСАЛА СЛАБ 2 НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ
818
0
 
8
 
! Отговори
РД преди 12 години
Въпреки това се прикрива очевидния факт, че местното ромско население не само не защитава Рашков, но също е против него, както се вижда в репортаж на БТВ, където роми се оплакват, но умишлено или не камерата ги снима от долу или от страни, докато протестиращите българи са снимани фронтално.
817
1
 
8
 
! Отговори
РД преди 12 години
Освен политиците, някои медии също се опитват да подменят истинския проблем и да го представят като етнически. Сблъсъците се случват между обикновени българи и роми от една страна, а от друга семейството на Кирил Рашков и полицията, която го защитава. В полицията обаче също работят хора от различни етноси. Т.е. конфликтът не е между представителите на различни етнически групи, а на граждани разгневени от един престъпник и полицията, която защитава собствеността му.
816
0
 
1
 
! Отговори
РД преди 12 години
Точно такива хора като него създават и печелят от расизма, защото им позволява да вършат безчинства, а после да прехвърлят вината на общността (вж. dnes.bg/stranata/2011/09/24/car-kiro-otseche-ne-myrdam-ottuk.129527) .Но истинският проблем с подобни лъжи е това, че те представляват опит за подмяна на справедливите граждански искания с предразсъдъци, опитвайки се да измести проблемите с липсата на сигурност и справедливост със самоунищожителна за нацията етническа омраза.
815
2
 
0
 
! Отговори
РД преди 12 години
Най-често вината се пренасочва чрез етнизирането на социалния конфликт. Това означава да бъде представен като конфликт между българи и роми. Това е и основата на расизма.
814
1
 
11
 
! Отговори
ДОН КИХОТ преди 12 години
КЬДЕ СЕ ПОКРИ ЦВЕТАНОВ,НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЬР И ТОВА Е...А БОЙКО НЕ СТИГА,ЧЕ ДОКАТО ТЕЧАХА СЬБИТИЯТА ТОЙ СЕ ХВАЛЕШЕ С ПОРЕДНИТЕ ПОСТРОЕНИ 65 КМ ПЬТИЩА,АМИ ИМА НАГЛОСТТА ДА КРИТИКУВА ПОЛИЦАИТЕ И ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР КАЛИН ГЕОРГИЕВ...ПОЛИЦАИТЕ И ГЛ.СЕКРЕТАР СИ БЯХА НА МЯСТОТО,А МИНИСТЬР ЦВЯТКО И ПРЕМИЕР пееха НА МИТИНГ....СРАМ ,ЧЕ ТЕЗИ ХОРА РЬКОВОДЯТ ДЬРЖАВАТА
813
1
 
5
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Като хванахте убиеца на прегазеното момче,сега какво ще го осъдите,след като не осъдихте ония пиян балетист дето уби човек,а друг е още в кома !
812
1
 
6
 
! Отговори
РД преди 12 години
Точно за това властите се страхуват от "политизирането" на случая, т.е. на назоваването на този очевиден факт с истинското му име, а именно проблем на неравното третиране на гражданите в зависимост от социалното им положение. Точно по тази причина Борисов обяви, че това не е политически, а криминален проблем.