Важно е да няма други безредици!

В Катуница дълго се е събирало напрежение, коментира Цветанов
Обновена: 25 сеп 2011 12:21 | 25 сеп 2011 12:18,
953
Важно е да няма други безредици!
Снимка: архив, БТА

Много важно е да се предотврати избухването на такива безредици в други части на страната. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във варненското село Приселци по повод размириците в Катуница след убийството на 19-годишния Ангел Петров.

Реакцията на полицията е била бърза и навременна, категоричен е Цветанов. 

Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството, смята Цветанов.

Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици, увери министърът. 

Още по темата

Цветанов добави, че колегите му правят всичко необходимо за провеждане на процесуално-следствени действия и за събиране на доказателства по случая. Това, което е най-важно за полицията, било да не се допускат повече жертви, предвид ескалацията на ситуацията.

127 лица са били задържани по време на операцията. На 29 от тях делата ще бъдат разгледани по бързата процедура в Районния съд. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


953
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
811
0
 
7
 
! Отговори
РД преди 12 години
Ясно се вижда, че става дума за бунт против болезнените социални неравенства, против това, че държавата защитава богати престъпници, но е неспособна да подсигури елементарна сигурност и спокойствие за обикновенните граждани. Невъзможността за разрешаване на тези проблеми по легален път понякога води до преливане на справедливия гняв на хората в насилствени действия. Последното е изгодно за една система, която привилегирова мутрите пред гражданите.
810
0
 
9
 
! Отговори
ДОН КИХОТ преди 12 години
КАТУНИЦА ГОРИ,УБИТО Е МОМЧЕ,А ОЩЕ ЕДНО Е ЗАГИНАЛО..ИЗПОТРОШЕНИ СА ПОЛИЦАИ,А ВИДИТЕ ЛИ ЦВЕТАНОВ ПЕЕС БАТ бОЙКО И ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА ПОБЕДА,ПОСЛЕ ОТНОВО СЕ ХВАЛИ ЗА ПОСТРОЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ,А ЛОВДИВСКИЯТ КМЕТ СЛАВЧО АТАНАСОВ/ЧИЙТО СЬГРАЖДАНИ СА В ЦЕНТЬРА НА СЬБИТИЯТА/ПЕЕ ПЬК В ЕДНО С ГРУПА тОНИКА НА СОБСТВЕНИЯ СИ КАНДИДАТ КМЕТСКИ МИТИНГ...АБЕ ХОРА ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ?ТЕЗИ ХОРА ПОЛИТИКА В "БЕЗВЬЗДУШНО ПРЖСТРОНСТВО"ЛИ ЩЕ ПРАВЯТ,КАКВА СЬВЕСТ ИМАТ,КЬДЕ СА СЬГРАЖДАНИТЕ ИМ..ЩЕ ГЛАСУВАМЕ СРЕЩУ ТЯХ
809
0
 
7
 
! Отговори
ДОН КИХОТ преди 12 години
КАК НЯМАТ СРАМ ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ!!!ДОКАТО СЕ РАЗИГРАВАШЕ ТРАГЕДИЯТА И УЖАСИТЕ В КАТУНИЦА,ПРЕМИЕР И ВИЦЕПРЕМИЕР ПРИПЯВАХА С УСМИВКА,ПРЕГЬРНАЛИ РОСЕН ПЛЕВЕНЛИЕВ НА МИТИНГА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ГЕРБ...ДО ПЕСНИ ЛИ ИМ БЕШЕ,ЦВЕТАНОВ МИНИСТЬР НА ВЬТР.РАБОТИ ЛИ Е ИЛИ ПИАР НА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВЕНЛИЕВ..ТОКУЩО САШО ДИКОВ КОМЕНТИРА ЗА СПАНСОРСТВОТО НА ЦАР КИРОВ КЬМ ПОЛИЦИЯТА В ПЛОВДИВ ,И ФАКТА,ЧЕ ЦАР КИРОВ Е СИМПАТИЗАНТ И ПОДДРЬЖНИКА НА ГЕРБ
808
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно Държавна Сигурност добре е планирала всичко. Другарите не се спират пред нищо само и само да не загубят властта. Личи си по повечето коментари как се насъскват и напътстват хората.До всички подведени - в Лондон ситуацията бе подобна - не се поддавайте на провокации от страна на червената олигархия. В държавата ни все още има закони и права които да се съблюдават
807
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измамник!!!
806
0
 
8
 
! Отговори
мен преди 12 години
като разказвам на чужденци какво ни правят *** в собствената ни дьржава ми се смеят и ми викат ами кьде е полицията, кьде са политиците, защо не направите нещо. добре е че хората започнаха да се посьбуждат. сега ако разберат че истинския проблем не са два три *** боса а хората които са ги оставили да си веят байряците, има някакьв шанс да се спасим като дьржава и народ.
805
5
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Разбира се че правят всичко необходимо,правителството винаги прави необходимото
804
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ооооооо Цецко - ти първо кажи апартаментите как си купил - защото още сносно обяснение не си дал а после гледай размириците да оправиш - а размирици трябва да има - *** трябва да се смачкат защото иначе ще почнвата да ни *** по улиците както е тръгнало - а Борисов къде се скри не разбрахме - май само го бива магистрали да открива - пак питам кеъде е този *** когато *** ни избиват
803
0
 
8
 
! Отговори
рм преди 12 години
Гнусния *** има наглоста да ходи по телевизийките.
802
10
 
0
 
! Отговори
Боримечката преди 12 години
Гоце Пърламанов май също е с *** произход!
801
0
 
22
 
! Отговори
gtf преди 12 години
ти нема ли да си подадеш оставката бе наглец ?
800
0
 
6
 
! Отговори
шенгенец преди 12 години
Ха дано,ама надали!:)
799
0
 
13
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Цветанов изтървахте положението в Катуница, а то е такова в цяла България, не спете а работете.
798
0
 
13
 
! Отговори
V_ преди 12 години
Сега Цар Киро ще получи инфаркт и ще се гътне, както Мишо Бирата. И всичко ще е съвсем естествено, щото ако си отвори устата да говори Киро ***, отидоха изборите на Куково лято!Ами Плевелиев що мълчи?
797
0
 
17
 
! Отговори
Ахмак преди 12 години
Ахмак физкултурнико,слепок ли си да не видиш,че на много места огъня тлее.
796
0
 
14
 
! Отговори
Зиг преди 12 години
Трябва да има безредици! 20 години народът търпи да го тъпчат! Явно не става с добро.
795
4
 
5
 
! Отговори
Деница преди 12 години
И точно в това се изразява дългът на МВР и служителите. Те се справят изключително добре, защото всички знаем на какво са способни наранени и разярени хора!
794
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е да спечелите изборите.Съдбата на българите не ви интересува.*** са ви по-важни, защото крадат и ви носят в ложите!А когато дойдат избори, разчитате на тях!
793
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бенатова е вувуЗЕЛКАТА на Борисов още от времето на Секретарстването МУ. Не й обръщайте внимание. Тя е от поръчковите репортери
792
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ До всички свободни медии , които желаят да го публикуват НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!! Уважаеми дами и господа, Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите. Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име. P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо.