Между 2 и 8 млрд. лева са щетите от заменките

Мирослав Найденов се надява на благоприятно решение на ЕК
Обновена: 18 окт 2011 20:22 | 18 окт 2011 20:22,
69
Между 2 и 8 млрд. лева са щетите от заменките
Мирослав Найденов в с. Михалково. Снимка: БТА

Между 2 и 8 милиарда лева се оценяват щетите за държавата от извършените заменки на земи и гори според неправителствени организации, съобщи  в с. Михалково министърът наземеделието и горите Мирослав Найденов.

Той коментира, че като човек смята извършеното със заменките за голяма несправедливост, но като министър се надява Европейската комисия да не отсъди, че това е било държавна помощ и България да не бъде глобена.

ЕК започна официално разследване по случая със заменените 24 хиляди декара гори и земи, уточни министърът. Според него, ако комисията прецени, че това е било нерегламентирана държавна помощ, на България ще се даде срок, в който или да прибере заменените гори обратно, или получателят да доплати разликата.

Ако това не се случи в срок, тогава на страната ни ще бъдат наложени глоби в размер, колкото комисията прецени, че е нерегламентираната държавна помощ, прогнозира Мирослав Найденов, цитиран от БТА.

По негови думи неправителствените организации, които са изпратили сигнала за заменките в Брюксел, изчисляват, че става дума за щети между 2 и 8 милиарда лева.

„Няма да позволим България и българите да плащат за това, че някой си е взел на морето или в Пампорово гора без пари”, заяви Мирослав Найденов.

Той допълни, че няма да се поколебаят да пристъпят или към прибиране на горите обратно, или да се съберат разликите, ако комисията отсъди, че заменките са държавна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Въпросът е колко са щетите от старото месо ?
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко спечелихте вие Г-н Найденов с далаверката с говеждо месо?
60
0
 
4
 
! Отговори
смях преди 12 години
Крадеца вика "дръжте крадеца" !
59
2
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
58
0
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
А ако беше на мястото на депутатите от ГЕРБ сериозно облажили се от заменки щеше ли да върнеш горите и ловните стопанства.А ако беше на мястото на усмихнатия Плевнелиев щеше ли да върнеш на общината 20-те дка придобити па 70 евро на квадрат и продадени след 3 месеца за 230 евро на квадрат с печалба 3 милиона евро .Така ,че не се поставяй на мястото на другите-стой си до копанката и гризкай каквото ти подхвърлят
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тепърва ще трябва да смятаме на колко ще се оценяват поразиите и на тези
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бяхме държава на място, Калфин, който е предложил заменките, и Станишев, който е подписал, отдавна да са върнали парите и да са в затвора! А първият и президент иска да става! Жалко за Данаилов, който се свързва с такава партия и с такива хора!
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте разпределението на дълга от разпечатките на БНБ и си правете изводите: всичко идва от фирмите. Ама те колко са бре? И кой ги създаде? По точно на кого са?
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
O, нали 11 милиарда бе външния дълг на България, в началото на прехода. Сега е около 36 милиарда, ......ама, ама.....Изводите от тези цифри са страшни за нас като народ.
53
1
 
13
 
! Отговори
qwer преди 12 години
За тези заменки не трябва ли да носи вина червената Калфа бе,дето сега се пъни за президент че да доокраде и останалото което все още не е докопано от червеният ***,а и ако е той отговорен да бъде съден и осъден на смърт защото той пари не връща като всеко комунисче крадливо ,а и не признават никога майка им *** антибългарска.
52
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Излиза, че 1 декар гора се оценява между 500000 и700000 лв. Тези цени са доста нереални.250-350 евро за квадратен метър извън населено място са доста висока цена.
51
0
 
13
 
! Отговори
ПрозД преди 12 години
Абе,ако не могат да ги отменят,нали някой си е сложил подписа и ги е разрешил.Той сега да плаща ,а не да е от моя гръб.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали именно СДС и Костов подариха имотите на реститутките и разрешиха на гърци, турци и други чужденци да купуват и заменят български имоти. Заменките и корупцията с имоти не бяха разрешени при Живков и БКП преди 1989 г. и всеки имотен спекулант или реститутка се наказваше със затвор в Белене.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев и други от ГЕРБ станаха милионери благодарение на такива заменки след като взеха общински ниви, гори и ливади на безценица и ги застроиха на офиси и замъци. Сега ЕК ще осъди българския народ да плати замъците на богаташите.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8 miriARDA,??? PO4TI KOLKOTO VAN6NIA NI DALG,
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Министъре, от половин или дори една година повтаряте, че няма да се колебаете да давате присъди и да върнете обратно земите. Е това моткане половин година и праъно приказване не е ли колебаене. Аз съм сигурен, че докато съм жив един осъден министър или крадлив бизнесмен няма да видя в България. Но ЕС ще ни глобява и ушите им ще плющят, и накрая глобите пак ще излизат на наш гръб.
46
1
 
10
 
! Отговори
9876 преди 12 години
Ако не ви натиснат от Брюксел никаква няма да я свършите защото сте мръсни комунисти до един...а знаете , че за дължите ли ни да плащаме милиарди който са окрали вашите приятели олигарсите ще ви избием с камъни до девето коляно и никаква полиция няма да ви спаси...за тва се правите на готини...смешници,ЦИРКА СВЪРШИ !!!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо не ги обявят за невалидни.Имат ли възможност или нямат.Това колко е на провала заменките слушаме от 3 години.Имат ли власт да ги променят или не?Ако имат що не го сторят?Ако нямат-- може ли някой нещо да стори?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe stiga sa rewali samo be...nali wlasta e v tiah,da sadiat i butat...kvo samo prikazvat ot 2.5g. butnaha barakite na edni bedni horica,i misliat 4e nie treva pasem
43
6
 
12
 
! Отговори
Калфин в пандиза!!! преди 12 години
Тези заменки и огромни щети станаха по времето и с благословията на този чорбар червен Калфин. МАРШ В ЗАТВОРА *** ЧЕРВЕНА !!!